پایگاه تحلیلی CICE DATA در مطلبی کشور‌هایی که بیشترین بدهی خارجی را دارند بر اساس نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی و همچنین کل بدهی خارجی رتبه بندی کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - بدهی خارجی همیشه به معنای بحران نیست! در کشور‌های در حال توسعه، استقراض خارجی می‌تواند به رشد اقتصادی کمک کند، اما مدیریت صحیح این منابع کلید موفقیت است. در ایران، کاهش بدهی خارجی به حدود ۱۰ میلیارد دلار در پایان سال ۲۰۲۳ باعث شده ایران جزو ۱۰ کشور با کمترین بدهی خارجی قرار گیرد. 

پایگاه تحلیلی CICE DATA در مطلبی کشور‌هایی که بیشترین بدهی خارجی را دارند بر اساس نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی و همچنین کل بدهی خارجی رتبه بندی کرده است.

طبق رتبه بندی این پایگاه آمریکا ۲۶/۵ تریلیون (هزار میلیارد) دلار در جایگاه نخست کشور‌هایی با بیشترین بدهی خارجی قرار دارند. آمریکا یکی از بزرگ‌ترین اقتصاد‌های جهان است، اما بدهی‌های آن نیز بسیار بالا است. بخش عمده این بدهی متعلق به اوراق قرضه دولتی است.

اتحادیه اروپا با ۱۷/۸ تریلیون دلار در جایگاه دوم این فهرست قرار دارد.

انگلیس، فرانسه و آلمان به ترتیب با ۹/۸ تریلیون دلار، ۷/۷ تریلیون دلار و ۶/۷ تریلیون دلار در رتبه‌های سوم تا پنجم این فهرست قرار دارند.

کشور‌های ژاپن، هلند، لوکزامبورگ، کانادا و ایتالیا در رتبه‌های ششم تا دهم قرار دارند.

کدام کشور‌ها بیشترین بدهی خارجی را دارند؟

بدهی خارجی ایران تا پایان سال ۲۰۲۳ کمتر از ۱۰ میلیارد دلار بوده است که نسبت به تولید ناخالص داخلی ایران ۱.۲ درصد است. کم بودن میزان بدهی خارجی ایران از نظر برخی کارشناسان خوب است امابسیاری از کارشناسان دیگر می‌گویند دلیل اینکه نسبت بدهی خارجی ایران کم بوده، این است که موفق به جذب منابع خارجی نشده‌ایم.

بدهی خارجی (External Debt) اگر به درستی مدیریت شود، می‌تواند مزایای قابل توجهی برای یک کشور داشته باشد. این بدهی‌ها معمولاً از طریق وام‌های بین‌المللی، اوراق قرضه یا کمک‌های مالی از سوی کشورها، سازمان‌های بین‌المللی یا نهاد‌های مالی تأمین می‌شود. 

از مزایای بدهی خارجی می‌توان به تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای، رشد اقتصادی، جبران کسری بودجه، تثبیت اقتصاد در دوران بحران، تقویت روابط بین‌المللی، افزایش نقدینگی، کاهش فشار بر منابع داخلی

تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای

کشور‌ها می‌توانند از بدهی خارجی برای تأمین مالی پروژه‌های زیربنایی مانند ساخت جاده‌ها، پل‌ها، فرودگاه‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها استفاده کنند. این پروژه‌ها به بهبود کیفیت زندگی و رشد اقتصادی کمک می‌کنند.

رشد اقتصادی 

بدهی خارجی می‌تواند به کشور‌ها کمک کند تا سرمایه‌گذاری‌های لازم برای رشد اقتصادی را انجام دهند. این سرمایه‌گذاری‌ها می‌تواند شامل توسعه صنایع، فناوری و بخش‌های تولیدی باشد.

جبران کسری بودجه 

کشور‌ها می‌توانند از بدهی خارجی برای جبران کسری بودجه دولت استفاده کنند. این کار به آنها اجازه می‌دهد تا بدون افزایش مالیات‌ها یا کاهش هزینه‌های عمومی، به تعهدات خود عمل کنند.

تثبیت اقتصاد در دوران بحران 

در دوران بحران‌های اقتصادی یا طبیعی، بدهی خارجی می‌تواند به کشور‌ها کمک کند تا منابع مالی لازم برای بازسازی و تثبیت اقتصاد را تأمین کنند.

دسترسی به فناوری و دانش فنی 

وام‌ها یا کمک‌های خارجی اغلب همراه با انتقال فناوری و دانش فنی هستند. این موضوع می‌تواند به بهبود بهره‌وری و رقابت‌پذیری اقتصاد کشور کمک کند.

تقویت روابط بین‌المللی 

دریافت وام یا کمک‌های مالی از کشور‌ها یا سازمان‌های بین‌المللی می‌تواند به تقویت روابط دیپلماتیک و همکاری‌های بین‌المللی کمک کند.

افزایش نقدینگی 

بدهی خارجی می‌تواند نقدینگی لازم برای تأمین نیاز‌های کوتاه‌مدت اقتصاد را فراهم کند. این موضوع به ویژه در شرایط کمبود منابع داخلی اهمیت دارد.

کاهش فشار بر منابع داخلی 

با استفاده از بدهی خارجی، کشور‌ها می‌توانند فشار بر منابع داخلی خود را کاهش دهند و از این منابع برای سایر اولویت‌ها استفاده کنند.

اگرچه بدهی خارجی مزایای زیادی دارد، اما مدیریت صحیح آن بسیار حیاتی است. اگر بدهی خارجی بیش از حد افزایش یابد یا به درستی استفاده نشود، می‌تواند منجر به مشکلات جدی مانند بحران بدهی، کاهش ارزش پول ملی و وابستگی اقتصادی شود. بنابراین، کشور‌ها باید اطمینان حاصل کنند که بدهی‌های خود را به گونه‌ای مدیریت کنند که بازپرداخت آنها در بلندمدت امکان‌پذیر باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۵ ۲۶ دی ۱۴۰۳
خوب یعنی الان باید احساس خوشبختی کنیم؟! و آمریکایی ها احساس بدبختی؟! حکومت ما کمبودهاش رو از جیب مردمش بر میداره، اعتباری هم تو دنیا نداره که پول بهش بدن... ضمنا افغانیها بدهیشون از ما هم کمتره و کمی از ما بدبخت‌تر
Iran (Islamic Republic of)
ورشکسته
۱۰:۱۷ ۲۶ دی ۱۴۰۳
جالبه هرکدوم بیشتر بدهکاره سطح رفاه بالاتری دا ره یکم یاد بگیریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۷ ۲۴ دی ۱۴۰۳
بدهی امریکا اساسا قرار نیست پرداخت شه
Iran (Islamic Republic of)
کرمانی
۰۷:۴۲ ۲۴ دی ۱۴۰۳
کشور را درگیر قرض دیون نکنید مشکلات و گرفتاری بیشتر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۲۳ دی ۱۴۰۳
این بدهی خارجی یعنی چه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۵ ۲۳ دی ۱۴۰۳
یعنی وام گرفتن از بانک جهانی... با سود ربوی پس دادن، در برخی موارد گرفتن امتیازات انحصاری کمرشکن از وام گیرنده، تا کشور رسماً ورشکست شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۴ ۲۱ دی ۱۴۰۳
بدهی خارجی برای ایران و ایرانیان یعنی عین نابودی کشور. آلمان قبل از جنگ جهانی دوم، بخاطر بدهی خارجی اعلام جنگ کرد، چون آمریکا در حال تاراج آلمان بود بابت بدهی خارجی. ضمنا آمریکا هیچ وقت بدهی خارجی‌اش را پرداخت نخواهد کرد. بخاطر فرار از ورشکستگی ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۱ ۲۰ دی ۱۴۰۳
در کشورهای امریکای شمالی همه مردم با استفاده از کارت اعتباری زنده مانده اند
همشون به بانکها بدهکاریند
از خرید خونه .ماشین و تمام وسایل خانه و حتی مواد غذایی به بانک بدهکاریند ..و وقتی که بیکار شوند
بانک خونه ..ماشین ووو را با قیمت ارزان میفروشد و پولش را برمیدارد و صاحبخانه در اصل هر چه پول برای خانه و قسط های خونه اش از بین میره .بازنده میشه
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۰:۰۷ ۲۰ دی ۱۴۰۳
با این همه بدهی ، پس چرا اقتصادش متلاشی نمیشه ؟
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۰۰:۲۵ ۲۱ دی ۱۴۰۳
خیلی وقته متلاشی شده شما خبر ندارید خبرها رو از بی بی سی فارسی و ایران اینترنشنال دنبال نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۴ ۲۱ دی ۱۴۰۳
دلار بدون پشتوانه به دولت‌ها می‌فروشند... کاسبی و اثبات با نفت در رابطه با دلار درست میکنند.. یعنی هر بشکه نفت بایستی با دلار معامله بشه..که یعنی سلطه‌ی زورکی بر بازارهای جهانی. بریکس برای همین سلطه زدایی دلاره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۳ ۱۹ دی ۱۴۰۳
آمریکا در سال دوهزار کشوری ورشکسته بود که با دیکتاتوری ودسترسی به منابع مالی سازمان ملل تا به حال خود را نگه داشته وجالبه دلاری که هیچ پشتوانه مالی ندارد را در سطح بین الملل با چاپ الکی بدون پشتوانه دنیارا سر کار گذاشته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۹ ۱۹ دی ۱۴۰۳
خدارو شکر ما بدهی خارجی نداریم؟!!؟!!!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۹ ۲۳ دی ۱۴۰۳
چون کنایه گفتی، یعنی ای کاش داشتیم، منفی زدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۹ ۱۹ دی ۱۴۰۳
امریکا نیم تریلیون دلار طلا دارد و ۷۳ برابر ذخائر طلا بدهی خارجی دارد. جرج گالوی اقتصاد دان می گوید اقتصاد آمریکا به یک حباب تبدیل شده است . این حباب با یک بحران مانند بحران واترگیت خواهد ترکید . با یک حمله شبیه ۱۱ سپتامبر یا با یک جنگ اتمی نیز این حباب خواهد ترکید . بعد از ترکیدن حباب با یک صد دلاری یک رول کاغذ توالت نمی توان خرید .
Iran (Islamic Republic of)
داریوش
۱۷:۳۴ ۱۹ دی ۱۴۰۳
سلام
معایب بدهی خارجی را هم لطفا بگید، بحران آینده، بحران بدهی ایت، بحران تورم دلار و نشستن آن روی دیگر اقتصادها، چرا کشورها بدنبال فرار از سلطه دلار هستند؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۱۹ دی ۱۴۰۳
اصولا بدهی خارجی یعنی اقتصاد پویا
آخرین اخبار