سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با یک شبکه چینی درباره مسائل مختلف منطقهای و بینالمللی اظهارنظر کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره روابط ایران و چین گفت: سند همکاریهای راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین، یک چشمانداز بسیار گسترده از همکاریها بین ۲ کشور در همه حوزهها ارائه میکند.
وزیر خارجه ایران در مصاحبهای که با شبکه تلویزیونی سیسیتیوی چین در جریان سفر هفته گذشته خود به پکن داشت، با بیان اینکه یکی از اولویتهای سیاست خارجی دولت چهاردهم در ایران ادامه ارتباطات قوی با کشورهایی است که با آنها رابطه راهبردی داشتیم و در زمان و شرایط سخت در کنار ایران بودند، اظهار کرد: سفر من به چین اولین سفر دوجانبه من به خارج از منطقه غرب آسیاست و در همین چهارچوب پکن انتخاب شد، به دلیل اهمیتی که برای روابط با چین قائل هستیم.
این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران همچنین گفت: یکی از نشانههای روابط بسیار خوب بین ایران و چین تعاملات سطح بالایی که بین ۲ کشور در جریان است. یکی از مهمترین آن دیدار رؤسای جمهور ۲ کشور است که در ماه گذشته در کازان روسیه برگزار شد. دیدار صورت گرفته دیدار بسیار مهمی بود و دستاوردهای بسیاری داشت. رفت و آمد سیاسی بین ۲ کشور جریان بسیار خوبی دارد و تبادل هیأت بین تهران و پکن در حوزههای مختلف اقتصادی، تجاری، سرمایهگذاری، فرهنگی، جوانان، انتظامی و ... در جریان است.
او پاسخ به سوال مجری CCTV با بیان اینکه این جمله که «ایران و چین شرکای راهبردی هستند تعبیر درستی است»، ادامه داد: ایران و چین علاوه بر همکاریهای دوجانبه، در حوزههای مسائل منطقه و بینالملل نیز مشورتهای نزدیکی با یکدیگر دارند و در جریان دیداری که با وزیر خارجه چین در این سفر داشتم که حدود چهار ساعت نیز به طول انجامید، در مورد تحولات منطقه و اینکه چگونه با این مسائل برخورد کنیم و با یکدیگر در این زمینه همکاری کنیم، رایزنی و گفتوگو داشتیم.
عراقچی درباره موضوع هستهای نیز گفت: ما برای ازسرگیری مذاکرات بر سر برنامه هستهای ایران آمادگی داریم. ما بیش از ۲ سال با کشورهای ۱+۵ با حسننیت مذاکره کردیم و نهایتا موفق شدیم به توافقی برسیم که تمام دنیا این توافق را بهعنوان یک دستاورد دیپلماسی قبول و تحسین کرد. ما با حسننیت آن را اجرا کردیم، اما این آمریکا بود که تصمیم گرفت بدون هیچ دلیل و توجیهی از آن خارج شود و شرایط را به این نقطه برساند.
او در ادامه تاکید کرد: ما همچنان آمادگی داریم وارد مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هستهای خود شویم؛ مذاکراتی که با هدف رسیدن به یک توافق باشد. فرمولی که از نظر ما وجود دارد، همان فرمول سابق برجام است یعنی اعتمادسازی درباره برنامه هستهای ایران در مقابلِ رفع تحریمها. ما بر همین مبنا آمادگی مذاکره را داریم.
وزیر خارجه ایران با اشاره به گفتوگوهای ایران و سه کشور اروپایی عضو برجام شامل انگلیس، فرانسه و آلمان در ژنو گفت: یک دور مذاکره با کشورهای اروپایی صورت گرفته است. دور دوم این مذاکرات تعیین شده و ظرف کمتر از ۲ هفته آینده با سه کشور اروپایی انجام خواهد. در مورد آمریکا طبیعی است که دولت جدید باید سیاست خودش را تدوین کند و ما بر اساس آن تصمیم خواهیم گرفت. چین و روسیه ۲ عضو موثر مذاکرات در گذشته بودند و از نظر جمهوری اسلامی ایران همچنان باید به نقش سازنده خود در این مذاکرات ادامه دهند. این خواسته و اراده ماست.
عراقچی در ادامه گفت: از سال ۲۰۱۵ تاکنون ۱۰ سال گذشته و تحولات بسیاری رخ داده است. خروج آمریکا از برجام یک اشتباه بسیار بزرگ راهبردی برای این کشور بود و با واکنش ایران مواجه شد. البته تحریمهای آمریکا هم گسترش یافت، در منطقه غرب آسیا بحران داریم ولی راه دیپلماسی هیچ وقت بسته نمیشود.
او با بیان اینکه «بهعنوان یک دیپلمات اعتقاد دارم در سختترین شرایط هم میتوان به راهحلهای دیپلماتیک رسید»، گفت: این بستگی به این دارد که چقدر اراده سیاسی وجود داشته باشد و چقدر دیپلماتها از قدرت خلاقیت و ابتکار برخوردار باشند تا بتوانند راههای جدید پیدا کنند و به فرمولهای جدیدی برای توافق برسد. اگر اراده سیاسی در طرفهای مقابل وجود داشته باشد، پیدا کردن یک راهحل مشکل است، اما غیرممکن نیست.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگر صحبتهای خود در پاسخ به سوالی اظهار کرد: به نظر من آینده مقاومت همچنان روشن است و حزبالله لبنان در حال بازسازی مرتب خود است.
او با بیان اینکه «حزبالله لبنان بار اول نبود که رهبر خود را از دست داد و هر بار که این اتفاق افتاده است، حزبالله قویتر و محکمتر به عرصه لبنان بازگشته است»، گفت: حزبالله لبنان به عنوان یک نیروی سیاسی نیز در عرصه لبنان حضور دارد و دارای پایگاه اجتماعی بزرگی است، حزبالله حضور سیاسی قوی در لبنان دارد و به این حضور ادامه میدهد.
عراقچی همچنین در پاسخ به این سوال که نوع تعامل ایران با سوریه با توجه به وضعیت جدید چگونه است، اظهار کرد: ما منتظر هستیم که دولت انتقالی سیاستهای خود را در خصوص منطقه و سایر کشورها اعلام کند و استقرار کافی پیدا کند. ما بر اساس تغییرات ظاهری، حرفها و شعارها تصمیم نمیگیریم، ما بر اساس رفتارها تصمیم میگیریم.
وزیر خارجه ایران خاطرنشان کرد: اینکه ما چگونه با سوریه تعامل خواهیم کرد، بستگی به رفتار طرف مقابل در سوریه دارد؛ ایران حسننیت کامل دارد و خواهان آرامش در سوریه است. ما خواهان این هستیم که به ثبات در سوریه کمک کنیم و امنیت تمام اقوام در سوریه تضمین شود.
این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «همه کشورهای منطقه باید همکاری و کمک کنند که یک دولت فراگیر متشکل از همه اقوام و گروهها در سوریه ایجاد شود و تمامیت ارضی و وحدت سرزمینی سوریه حفظ شود»، گفت: سوریه نباید به محل و پناهگاهی برای تروریستها تبدیل شود و به تهدیدی برای همسایگان و منطقه تبدیل شود و و اینها همه اصولی است که در منطقه همه بر آن اتفاق نظر دارند.
عراقچی با تاکید بر اینکه نباید در امور سوریه دخالت خارجی صورت بگیرد، افزود: تصمیم نهایی را مردم سوریه میگیرند چرا که آنها حاکمان اصلی سوریه هستند و ما فقط باید کمک کنیم که آنها تصمیمات درست را بگیرند و ما شاهد سوریهای باشیم که در صلح و آرامش در کنار همسایگان خود زندگی میکند.
او در بخش دیگر صحبتهای خود در مورد تحولات سوریه گفت: ما از چند ماه قبل اطلاع داشتیم که گروههای معارض و مخالف سوریه در حال سازماندهی خود برای انجام عملیات نظامی هستند و این اطلاعات از طرف ما به دولت سوریه منتقل شد. ما اطلاع داریم که دولت روسیه نیز اطلاعات مشابهی را به آقای بشار اسد داده بود. ما اطلاع داشتیم که چنین حرکتی انجام میشود ولی اینکه تحولات به این سرعت رخ دهد و ارتش سوریه نتواند هیچگونه مقاومت انجام دهد، امری بود که هیچکس پیشبینی نکرده بود، حتی خود آقای بشار اسد نیز چنین تصوری از ارتش سوریه نداشت.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع غزه و حماس نیز گفت: رژیم اسرائیل در جریان حمله به غزه به هدف اصلی خود نرسیده است، اسرائیل با هدف نابودی حماس وارد غزه شد ولی امروز با همان حماس مجبور است برای آتشبس مذاکره کند.
منبع: مهر
جالب است که در این شرایط که مردم شدیدترین تحریم ها را متحمل شدند، مسئولان وقت دولت، ده ها سکه طلا بین خودشان دستخوش تقسیم کردند و به موفقیت پوچشان بالیدن.
این اتفاقات نشان داد که کشورهایی که پشت صحنه تروریست خاورمیانه بودند اکنون گرفتار همان تروریست ها شده اند.
حامیان داعش خود گرفتار این گروه تروریستی شدهاند.
کسانی که حامی داعش بودند امروز خود گرفتار این گروه تروریستی شده اند.
آمریکا جنایتکار همچنان بزرگترین حامی تروریسم در سوریه است.
ترکیه جنایتکار همچنان بزرگترین حامی تروریسم در سوریه است.
اسرائیل جنایتکار همچنان بزرگترین حامی تروریسم در سوریه است.
حضور ائتلاف آمریکایی در سوریه و هم عراق غیر قانونی است و هم نقض قوانین بین المللی بوده است.
ائتلاف آمریکایی از سال 2014 تاکنون در سوریه هم عراق از تروریست های داعش کمک، حمایت و پشتیبانی نظامی می کنند و همچنان نیز ادامه می دهند.
خدا برای مسولین (گذشته و حال و آینده ) ، نیمه خالی ی لیوان را میبیند ، پر نبود ، حق الناس پایمال شده(?جز جبران راه نجاتی ندارد?)، و مسولین مربوطه باید محاکمه و مجازات شوند( خدا حق الناس را نمی بخشد) ، سکوت کننده هم شریک جرم است، شفاعت و توبه پذیر هم نیست.....
باز قدرت افتاد دست اینا و مذاکره و آخرش هم هیچ که هیچ
بابا بسته برو به فکر پول ملی باش
بد کردیم با این انتخاب ملت شریف
انتخاب بدی کردیم ,,?
من بهتون می گم که آمریکا میگه برنامه موشکی تعطیل برنامه هسته ای تعطیل فقط گوش به فرمان من (منظور آمریکا) خواری وذلت از این بالاتر؟؟؟؟؟؟؟
واقعآ چرا ؟؟؟
چرا ما اعتماد سازی کنیم ؟؟؟
کجای قوانین و بین ملل و کشورها گفته کشوری که خلاف قوانین عمل نکرده ، باید دیگران را راضی کنه ؟؟؟
مگر در اصول حقوقی، شرط بر برائت انسانها نیست ؟
على المدعي أن يثبت ما يدعيه!
و البینه علی المدعى !
نظامیان اسرائیلی از سال 1974 تاکنون در فلسطین اشغالی چه غلطی می کنند؟
صهیونیست ها جنایتکار بیش از 78 سال و با حمایت همه جانبه آمریکا و اروپا و در سکوت بی شرمانه کشورهای عربی در فلسطین جنایت می کنند و آدم می کشند و همچنان نیز ادامه می دهند.
همین فلسطینیها هم به غرب اعتماد کردند ،برجام و برجامها امضا کردند ،اینه نتیجش ،حالا برید هر کار میخواهید بکنید و برجامها امضاکنیدو سند نابودی ایران و ایرانی را امضا کنید ،
اگر دین ندارید لااقل آزادمرد باشید .
بله ، کمتر از ۶۰ هزار تومان .
یک بار تحریم ها رفع شده بود ( با مسئولیت جناب ظریف ) !!!
بفرمایید این مذاکراتی که مورد نظر است چه تفاوتی با برجام قبلی دارد ؟!!!
به عبارت دیگر ، این بار چه کسی قرار است آن را پاره کند ؟!!!
اروپا ثابت کرد و نشان داد که نوکر آمریکا است.
پس مذاکره و گفت وگو ایران با اروپا باز هم غلط و اشتباه است.
نتیجه مذاکره و گفت وگو ایران با اروپا از سال 1393 تاکنون صفر!
تولید اورانیوم 60 درصد ایران خیلی کم است و باید مانند اروپا 90 و 100 درصد باشد. ایران هم نباید با رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند
باز برا 4 ساله دیگه بدبخت شدیم رفت
هی ما اعتماد سازی و سیمان تو لوله های اتمی
از غربی ها هم هی انکار که شما بمب اتمی دارید.
خدایی ما که چه بسازیم و نسازیم تحریم میشیم پس بسازیم بهتره که حداقل قدرت مون رو اضافه میکنیم
حالا ما میخوایم حقمون بذاریم وسط برای مذاکره تا شاید شاید طرف تحریم رو برداره.
تو این دنیای زور و موشک و بمب سنگر شکن واقعا خنده دار و ...