تارنمای «میدل ایست‌آی» هشدار داد که تداوم حملات رژیم صهیونیستی به سوریه، خطر جنگ داخلی و تبدیل آن به یک کشور تجزیه شده را به همراه دارد که تهدیدی برای ثبات منطقه است.

پایگاه تحلیلی خبری میدل ایست‌آی نوشت که حملات گسترده نظامی رژیم صهیونیستی به سوریه که از پس از سقوط دولت «بشار اسد» آغاز شد، ۳۲۰ هدف استراتژیک در سراسر سوریه را مورد حمله قرار داد. اهداف شامل پایگاه‌های هوایی، جنگنده‌های میگ-۲۹، سامانه‌های موشکی اسکاد، هواپیما‌های بدون سرنشین، تأسیسات راداری و کشتی‌های نیروی دریایی و دیگر زیرساخت‌های حیاتی سوریه بودند و بیش از ۷۰ درصد از دارایی‌های نظامی استراتژیک سوریه نابود شد.

گزارش با تاکید بر این نکته که حملات فوق، سوریه را در معرض تجزیه و نفوذ خارجی آسیب‌پذیر کرد، عنوان داشت: به‌نظر می‌رسد با سقوط اسد، اسرائیل مصمم است، اطمینان حاصل کند هیچ رژیم جایگزینی در دمشق، ائتلاف شورشیان یا بازیگر خارجی نمی‌تواند موقعیتش را در منطقه به چالش بکشد.

در بخش دیگر گزارش در مورد شکاف‌های داخلی سوریه آمده است: مقیاس و تمرکز این عملیات نظامی سؤالات جدی را در مورد اهداف اسرائیل و تأثیر بلندمدت آن بر حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه ایجاد می‌کند. تحلیلگران این وضعیت را با آشفتگی‌های عراق پس از تهاجم تحت رهبری آمریکا و وضعیت آشفته لیبی پس از سقوط «قذافی» مقایسه می‌کنند.

گزارش مدعی است: اشغالگری و اقدامات نظامی اسرائیل احتمالاً شکاف‌های داخلی در سوریه را عمیق‌تر خواهد کرد و جناح‌هایی را که بر بازسازی کشور تمرکز دارند در مقابل آنهایی قرار خواهد داد که به آزادی سرزمین‌های اشغالی اولویت می‌دهند. اولویت دادن به مبارزه با اسرائیل می‌تواند به شکست‌های زودهنگام و هرج و مرج بیشتر منجر شود و منابع حیاتی را از تلاش برای بازسازی منحرف کند.

میدل ایست‌آی اعتقاد دارد که در هر دو حالت این رژیم صهیونیستی است که منفعت کسب می‌کند، زیرا یک سوریه تکه‌تکه شده، تهدیدی برای امنیت و جاه‌طلبی‌های سرزمینی این رژیم به شمار نمی‌رود.

گزارش در زمینه تشدید بی‌ثباتی منطقه‌ای به رویکرد ترکیه نسبت به گروه‌های کُرد پرداخته و آورده است: فشار ترکیه بر کرد‌ها و همکاری این گروه‌ها با تل‌آویو سرچشمه درگیری منطقه‌ای گسترده‌تر خواهد بود. چنین تنش‌هایی می‌تواند سوریه را بیشتر بی‌ثبات کند، زیرا قدرت‌های خارجی از هرج‌ومرج برای پیشبرد اهداف خود بهره‌برداری می‌کنند. مسیر کنونی سوریه شباهت‌های ناخوشایندی با سایر کشور‌های خاورمیانه (عراق، لیبی و لبنان) دارد که بر اثر مداخلات خارجی و شکاف‌های داخلی از هم گسیخته شدند.

بخش پایانی گزارش با تصریح بر این نکته که برای جلوگیری از بی‌ثباتی بیشتر، بازیگران بین‌المللی باید بر رژیم صهیونیستی در زمینه رویکردش نسبت به سوریه فشار بیاورند، هشدار می‌دهد: اقدامات اسرائیل ممکن است مزایای امنیتی کوتاه‌مدتی برایش داشته باشد، اما جمعیتی را که هنوز بابت سقوط اسد خوشحالند، ناامید می‌کند. ضمن آنکه به‌جای ایجاد سوریه‌ای پایدار و امن، ممکن است در بلندمدت موجب بی‌ثباتی پایدار و تشدید درگیری‌های منطقه‌ای شود.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار