معاون اول رئیس‌جمهور گفت: به جای راهکار‌های مقطعی و «مُسکن پروری» به دنبال درمان ریشه‌ای اقتصاد کشور هستیم.

محمدرضا عارف صبح امروز (شنبه) در نشستی با جامعه‌شناسان، اساتید و اعضای هیئت علمی برجسته و متخصصان علوم اجتماعی تصریح کرد: راه‌حل‌ها و راهکار‌های حل مسائل کشور از سوی نخبگان اجتماعی و اقتصادی نباید صرفاً آکادمیک و دانشگاهی بلکه با رویکرد اقدامات و نگاه میدانی انجام شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به شرایط کشور در اوایل دهه ۸۰ و شکاف نسلی در کشور و همچنین ضعف عملکرد برخی از نخبگان سیاسی در حوادث دهه ۸۰ و ۹۰ شمسی تاکید کرد: برخی از نخبگان باید در آن زمان به میدان می‌آمدند و مسئولیت می‌پذیرفتند و ضعف عملکرد در ناکامی‌های سیاسی به خوبی تحلیل نشد و تنها برخی از توجیهات برای رفتار‌های سیاسی ارائه شد.

نخبگان سیاسی سهم خود را در برخی از ناکامی‌ها پذیرا باشند

وی با بیان اینکه برخی از نخبگان در ذات خود ترک نکردن کشور و عشق به وطن برای انجام وظیفه و کمک به بهبود وضعیت کشور و به ویژه حل مسائل با وجود سختی‌ها و ناملایمتی‌ها دارند، تاکید کرد: باید عملکرد و موضع‌گیری‌های دهه‌های گذشته به خوبی تحلیل شود و نخبگان سیاسی سهم خود را در برخی از ناکامی‌ها پذیرا باشند و به جای فرصت‌سوزی‌های سرمایه اجتماعی در سال‌های قبل، از دست رفتن برخی فرصت‌های ریشه‌یابی شود.

عارف با اشاره به اینکه اجرای برخی از تصمیمات و مصوبات به دلیل عملکرد نامناسب تبدیل به یک بحران در برخی از برهه‌های زمانی در کشور شده است، ادامه داد: چنین شیوه‌های نادرست اجرا در خاطره جمعی و تاریخی جامعه باقی می‌ماند و به شکاف عمیق نسلی بین دولت و نسل‌های آتی منجر می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور بر ضرورت و اهمیت جلوگیری از برخی از برخورد‌های قهری و برچسب‌زدن به دلسوزان و نخبگان کشور تاکید کرد.

وی وعده‌های انتخاباتی دکتر پزشکیان و طرح شعار وفاق ملی را فرصتی مناسب‌تر از گذشته در اختیار حاکمیت و بدنه نخبگانی جامعه توصیف و تصریح کرد: فیلترینگ شبکه‌های مجازی که شاید اهمیت چندانی نداشت، اما تبدیل به یک خط قرمز در کشور شد که البته دولت و رئیس دولت با بهره‌گیری از شرایط وفاق ملی در کشور به دنبال حذف فیلترینگ بود و اقدام اخیر با همین رویکرد و با همکاری سه قوه انجام شد.

عارف «ماندگاری اقدامات و دستاوردها» را راهبرد دولت چهاردهم عنوان و تاکید کرد: به جای راهکار‌های مقطعی و «مُسکن پروری» به دنبال درمان ریشه‌ای اقتصاد کشور هستیم و با توجه به «سرمایه اجتماعی رئیس‌جمهور» و طرح گفتمان وفاق ملی یک فرصت تاریخی در اختیار کابینه و دولت چهاردهم قرار گرفته است که باید از این فرصت طلایی برای اصلاح برخی روند‌های غلط گذشته و نیل به توسعه پایدار اقتصادی بهره گرفت.

وی با اشاره به اقتدار دولت در عملیاتی کردن تصمیمات و برنامه‌ها افزود: کاملاً به این مهم معتقد هستیم و به همین دلیل به میدان حوزه اجرایی وارد شدیم تا کشور در ریل مناسب قرار گیرد و باور داریم کشور ظرفیت حل مسائل را به راحتی دارد که در این راستا به اجماع نخبگانی و همکاری همه بخش‌ها نیاز است و جامعه‌شناسان باید برای کاهش شکاف نسلی و برگرداندن امید به جامعه و فراهم کردن شرایط بازگشت دانشجویان و نخبگان به داخل کشور به دولت راهکار‌های عملیاتی دهند.

باید اقدامات و دستاورد‌های دولت به خوبی برای مردم تبیین شود

عارف با تاکید بر ضرورت حفظ سرمایه اجتماعی ۵۰ درصدی شرکت‌کنندگان در انتخابات ریاست جمهوری و همچنین افزایش مشارکت انتخاباتی در انتخابات آتی شورا‌های شهر و روستا تاکید کرد: باید اقدامات و دستاورد‌های دولت به خوبی برای مردم تبیین شود.

معاون اول رئیس‌جمهور از نخبگان اجتماعی خواست تا علاوه بر حفظ و مشخص کردن ساز و کار مناسب ارتباط دولت با بدنه نخبگانی کشور، راه‌حل‌های مقابله با مشکلات، ارتقاء و بهبود سرمایه اجتماعی نظام را با درنظر گرفتن اولویت‌ها ارائه دهند تا مطالبات به حق و ادا نشده مردم ادا شود.

وی با اشاره به ضرورت جذب و نیاز ۱۵۰ میلیارد دلاری سرمایه، سرمایه‌گذاران داخلی و ایرانیان خارج از کشور برای تحقق رشد هشت درصدی، اشتغال پایدار، کاهش خط فقر و تک نرخی کردن تورم گفت: یکی از راهبرد‌های اقتصادی دولت برای توسعه اقتصادی بازگشت و جذب سرمایه‌گذاران ایرانی، خارج از کشور است و مطمئن هستیم با حس وطن‌پرستی ایرانیان و با تعامل مناسب و درست و همچنین تضمین و تصویب قوانین در این حوزه می‌توان به راحتی شاهد ورود سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور باشیم.

عارف با اشاره به دغدغه‌های حاضران در جلسه در خصوص برخی افزایش قیمت‌ها از جمله نرخ ارز در ماه‌های گذشته تاکید کرد: راهبرد دولت تک نرخی کردن ارز در کشور و رسیدن نرخ ارز نیمایی به ارز تجاری و صادراتی با شیب ملایم است که در نهایت به یک نرخ ثابت خواهیم رسید تا محدودیتی در ارائه و عرضه ارز نداشته باشیم و از فساد و برخی سود جویی‌های به وجود آمده حاصل از شکاف ارز نیمایی و صادراتی در سال‌های گذشته جلوگیری شود.

همچنین در این جلسه گزارشی از بررسی وضعیت اعتماد عمومی و مادی در کشور از جمله روند تغییرات اعتماد عمومی در ایران، میزان اعتماد به سیاستمداران، روند تغییرات میزان اعتماد به دولت و وضعیت سیاسی کشور در پنج سال گذشته و آینده ارائه شد.

در ادامه اساتید برجسته و نخبگان علوم اجتماعی و جامعه‌شناسی به بررسی راهکار‌های ارتقای سرمایه اجتماعی کشور شامل مدیریت فضای رسانه‌ای، بازگشت اساتید به دانشگاه، بهره‌گیری از سرمایه‌های ملی و سیاسی اعتمادساز، لزوم تبیین گفتمان وفاق ملی بین آحاد جامعه، حمایت از سازمان‌های مردم نهاد، ایجاد یک مرجعیت رسانه‌ای برای مقابله با جنگ روانی رسانه‌های معاند، بهبود کیفیت آموزشی و اجرای عدالت آموزشی مدنظر رئیس‌جمهور ارائه کردند.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس‌جمهور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۳
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۲ ۰۸ دی ۱۴۰۳
زیاد چرت وپرت میگید.فعلا هنوز یک سال نشده پدر مردم رو درآوردید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۲ ۰۸ دی ۱۴۰۳
آقای عارف اینو بدونید که فقط چهار سال فرصت دارید چون یقینا با وضعیتی که دیده میشه آقای پزشکیان قطعا برای چهار سال دوم رئیس جمهور نخواهند بود.
-
ناشناس
۲۰:۲۱ ۰۸ دی ۱۴۰۳
من و خانواده‌ام روزانه دو مرتبه نان با نان می خوریم
ول کنید این چرت ها را.
ریشه آقازاده‌ها، اختلاس گران ، رانت خواران و دزدان بیت‌المال هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۷ ۰۸ دی ۱۴۰۳
فعلا که تو این چند ماه متاسفانه همین دولتمردان بویژه وزیر اقتصاد خود یکی از معضلات اقتصاد کشور هست، همین رو حذف کنین نصف مشکلات اقتصاد کشور حذف میشه نصف دیگه شم مدیران رانتی و فاسد هست اونا رم حزف کنن کل مشکل اقتصاد کشور حل میشه، اگه اینکارو رو نکنند تا ابد با همین معضلات اقتصاد شکست خورده طرفیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۵ ۰۸ دی ۱۴۰۳
اداره کردن یک " قبرستان" فقط یک نفر بیشتر نمی خواهد بقیه مردم اضافی هستند!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۸ ۰۸ دی ۱۴۰۳
مردم احساس می کنند : شما جرآت نزدیک شدن به تغییرات ساختاری واساسی ندارید وکارهاتون " فورمالیته" است!!نوعی سرگرم کردن و سراب !!!امروز وفردا کردن !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۴ ۰۸ دی ۱۴۰۳
تیشه به ریشه نزنید!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۴ ۰۸ دی ۱۴۰۳
آیا هم اکنون مملکت را سیاستمداران اداره می کنند یا باند های تمامیت خواه؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۹ ۰۸ دی ۱۴۰۳
اقتصاد قوی دنیا شما را خواهد بلعیداگر: به نخبگان خود بها ندهید وبه سهم خواهی سرگرم باشیدومردم را هم زیر بار فشارهای متعدد له کنید
United Arab Emirates
ناشناس
۱۷:۲۵ ۰۸ دی ۱۴۰۳
اقا اینی که ما میبینیم..شما دنبال ریشه کتی اقتصاد هستین..خدا به ما مردم رحم کنه..البته باید بگیم خودمون کردیم که لعنت بر خودمون باد
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۶:۲۵ ۰۸ دی ۱۴۰۳
مواظب باشید معیشت مردم رو از ریشه نکنید. نکنه آرام تر پیش بریدها!!!!!!!!!!!! نکنه قانون حمایت از مستاجرین رو به طور جد اجرا کنید ها!!! نکنه حقوق ها را مخصوصا بازنشسته های کشوری رو درست افزایش بدیدها!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
h
۱۶:۲۵ ۰۸ دی ۱۴۰۳
دنبالش نرین زیاد خوب بگردی جلوی چشماتونه
آخرین اخبار