معاون پیشین وزیر امور خارجه در گفتگوی ویژه خبری به بررسی شرایط حاکم بر سوریه پرداخت.

محمدرضا باقری معاون پیشین وزیر امور خارجه و سفیر پیشن ایران در لیبی، کویت، ترکیه و سوریه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر به تحلیل شرایط حاکم بر سوریه پرداخت.

معاون پیشین وزیر امور خارجه در ابتدای برنامه گفت: در زمان ریاست‌جمهوری بشار اسد در سال ۸۲ به سوریه رفتم و در آن سال‌ها در سوریه امنیت، آسایش و رفاه نسبی برقرار بود البته برخی مردم گلایه‌هایی هم داشتند. 

باقری اظهار کرد: سوریه‌ای که از نزدیک مشاهده کردم دشمناش یعنی صهیونیست‌ها دل خوشی از آن نداشتند و برخی همسایگانش هم همین‌طور. مرحوم حافظ اسد در جنگ کنار ایران ایستاد و صادرات ترانزیت صدام به طرف مدیترانه را قطع کرد. صدام می‌گفت جنگ ما با ایران، جنگ عرب و عجم است و حافظ اسد می‌گفت من عرب هستم و با ایران هستم و این تز را می‌شکست.

سفیر پیشین ایران در سوریه بیان کرد: مسئله فلسطین مسئله اول جهان اسلام نبود و سازمان همکاری اسلامی برای مسئله فلسطین شکل گرفت و ایران با کمک حافظ اسد مسئله فلسطین را به مسله جهان اسلام تبدیل کرد.

معاون پیشین وزیر امور خارجه تصریح کرد: سوریه به خالد مشعل، رمضان عبدالله و دیگران مثل طاهر ماهر که رهبر گروه‌های مبارز فلسطینی بودند جا داده بود و هیچ عربی به آنها جا نداده بود البته از عملکرد غلط این پدر و پسر دفاع نمی‌کنم، چون بار‌ها درباره مسائل داخلی مثل معیشت مردم و رسیدگی به ارتش با آنها صحبت کرده بودیم.

باقری گفت: در نیویورک تایمز مطلبی نشوته شده بود که اژد‌هایی در منطقه تحرک می‌کند که سر آن ایران، کمرش سوریه و دمش لبنان است و در آخر مقاله می‌گوید کمرش را له کنند که در قضیه داعش نتوانستند کمر را له کنند.

خطاهای پدر و پسر

سفیر پیشین ایران در سوریه اظهار کرد: خطا‌هایی در عملکرد این پدر و پسر بود، اما کدام حاکم عرب را می‌شناسید که دیکتاتور نیست. در سوریه هم حافظ اسد و هم بشار اشد مشکلاتی داشتند یکی اینکه حزب بعث همه کاری می‌خواست انجام دهد و گاهی رئیس جمهور را دور می‌زد و یکی از بدی‌های حزب این است وقتی وابستگی اجنبی را قبول کرد دیگران هم وابسته می‌شوند.

معاون پیشین وزیر امور خارجه بیان کرد: حزب بعث عراق مارکسیسم بود و وابسته به شوروی بود و وقتی قرار شد بعث آمریکایی شود صدام هم آمریکایی شد. خدام که آدم آمریکایی‌ها بود با اسد به مشکل برخورد و سوریه را ترک کرد همچنین برخی فرماندهان ارتش و سفرایشان هم همین‌طور لذا برای همین من مشکل را حزب بعث دیدم.

باقری تاکید کرد: در دوران گذشته از ما درخواست کمک نظامی شد، اما این بار این کار را نکردند. گویی بشار باور نداشت می‌تواند پیروز شود و خود را باخته می‌دید و برخی وزرا و فرماندهانش رفته بودند و خودباختگی پیدا کرده بود. چون درخواست نکردند طبیعی است که ما نباید دخالت می‌کردیم. 

سفیر پیشین ایران در سوریه بیان کرد: سوریه تنها کشوری در منطقه بود که محل عبور مجاهدین و محل تبلیغات علیه صهوینسیت‌ها بود و سوریه مانع کشور‌های عربی دیگر برای ارتباط با اسرائیل بود. در آمریکای لاتین و مجامع بین‌المللی آدم‌هایی بودند که کمک سوریه می‌کردند لذا دشمنان به‌دنبال این بودند که باید از صحنه کنار می‌رفت و آمریکا به‌دنبال این بود که در آنجا پایگاه بزند.

پمپاژ ناامیدی توسط منافقین

معاون پیشین وزیر امور خارجه گفت: کسانی که در فضای مجازی اظهارنظر می‌کنند مثلا آنهایی که در آلبانی و شبکه‌های معاند هستند و ناامیدی را پمپاژ می‌کنند می‌دانند مقاومت تمام نشده و مقاومت به صورت حلقه‌های بهم پیوسته کار می‌کند. تحرکاتی که امروز در سوریه است می‌تواند شکل جدی‌تری به خود بگیرد لذا هم آرمانگرا و هم واقع گرا باشید. 

باقری اضافه کرد: بعضی‌ها برخلاف قانون اساسی حرف می‌زنند. در قانون اساسی حمایت از مسلمین و مقابله با ظلم و زیر ظلم و سیطره قدرت‌های استکباری نرفتن، آمده و اعتقادات ما می‌گوید اگر درست عمل کردید پیروز هستید. این مظلومیت برای رهبر ما هست که خود به میدان می‌آیند و این تنبلی ماست و ما باید به میدان بیاییم و مردم را روشن کنیم و به آنها امید دهیم، چون کار مقاومت تمام نشده است.

سفیر پیشین ایران در سوریه اظهار کرد: بیش از سی هزار یادداشت اعتراضی از لبنان به سازمان ملل داند که رژیم صهیونیستی وارد آسمان آنها شده و این یادداشت‌ها موجود است. بچه‌هایی که در زیردست امام موسی صدر بدند الان سرباز حزب‌الله هستند مثل سید عباس موسوی. قبل از عملیات طوفان‌الاقصی مرتب دور یک خانه‌های صهیونیست‌ها فنس می‌کشیدند و عصری که آن مرد فلسطینی به خانه برمی‌گشت نمی‌ـوانست به خانه برود و بعد خانه را خراب می‌کردند. ابتدا حملات صهیونیست‌ها شکل میگیرد و سید حسن نصرالله را ترور می‌کنند و بلافاصله شیخ نعیم قاسم می‌آید لذا با زدن رهبران مقاومت نمی‌توانند کودتای مخملی کنند.

حضور جولانی درازمدت نیست

معاون پیشین وزیر امور خارجه گفت: فردی که در سوریه است آدمی است که برای درازمدت نمی‌تواند در سوریه بماند. این سناریو برای آمریکا و اسرائیل است و می‌خواهد به روسیه بگوید که در اینجا پایگاه زده و می‌خواهد به اسرائیل بگوید که در آرامش هستی لذا یک آدم ضعیف را می‌گذارند به همین دلیل وی اجاره‌ای است و برای مدتی کوتاهی هست.

باقری تصریح کرد: دو تا سناریو مدنظرشان است که یکی وجیهه الدوله و آدم خودشان باشد و یا آرامش نباشد و مدت مدیدی در آشوب باشد مثل لیبی لذا با به میدان آمدن جوانان سوری جلوی تجزیه سوریه را می‌گیرد البته برخی کشور‌ها مثل ترکیه از تجزیه سوریه خیلی ضرر می‌کنند، چون مشکلات کرد‌ها برای آنها خیلی زیاد است.

سفیر پیشین ایران در ترکیه اظهار کرد: یک زمانی که سلیمان دمیرل رئیس جمهور ترکیه بود به من نقشه‌ای نشان داد و گفت این سرزمین‌ها میخواهد برای کردستان شود لذا ممکن است یک زمانی این نقشه به واقعیت تبدیل شد، چون کرد‌ها و سنی‌ها آرام نخواهند نشست.

معاون پیشین وزیر امور خارجه گفت: وقتی که جولانی وارد دمشق شد می‌توانست برود جای بشار اسد یا ستاد ارتش و یا صداوسیمای سوریه و در مرکز خبری دمشق صحبت کند، اما به مسجد اموی رفت و با این کار پیام داشت. البته این مرده لایق شیون نیست. 

باقری بیان کرد: چیزی که در تبلیغات دشمنان است و خبر‌های آن پمپاژ می‌شود این است که بعدا سراغ عراق و ایران می‌آیند که من به اینها اعتقد ندارم، چون در آمریکا آدم عاقل هم هست، چون می‌دانند اگر برای ایران مشکلی پیش بیاید برای آنها بیشتر پیش می‌آید. اگر قرار است در ایران آتشی روشن شود در جا‌های دیگر هم روشن می‌شود. این حرف‌ها برای ناامید کردن و ترساندن گفته می‌شود، اما در قرآن آمده نترسید و کارتان را درست انجام دهید لذا اگر بخواهند وارد عراق شوند بسیج و مردم عراق از دیروز مقاوم‌تر هستند. 

سفیر پیشین ایران در سوریه اظهار کرد: حرف‌های صهیوینست‌ها را هر کسی بخواهد باور کند معلوم است که ناآگاه است. نتانیاهو می‌گفت شهرک‌نشینان را به خانه‌هایشان برمی‌گردانیم که روزنامه‌هایشان نوشتند تو اگر توانستی برگردی بقیه را هم برگردان. 

قدرت گرفتن گروه‌های تروریستی برای منطقه خطرناک است

معاون پیشین وزیر امور خارجه گفت: اگر قرار باشد گروه‌های تروریستی قدرت بگیرند برای کل منطقه خطرناک است و بیشترین خطر برای همسایگانش مثل اردن، ترکیه و عراق باشد. گمان می‌کنم صحنه‌گردانان منطقه نمی‌گذارند به اینجا برسد مثلا ترامپ با روس‌ها در خصوص مسائل منطقه صحبت می‌کند، چون شلوغ شدن منطقه به نفع آمریکا نیست و امروز دارند به راحتی نفت را با کشتی می‌برند لذا به نفعشان نیست منطقه شلوغ شود.

باقری تاکید کرد: در اینکه اینها و اسرائیلی‌ها از یک مکتب هستند شکی نیست وگرنه باید به اشغالگری اسرائیل اعتراض می‌کردند و اینها می‌خواهند سوریه یک دولت ضعیف باشد تا مزاحمتی برای اسرائیل نداشته باشد. موقع جنگ طرفین بلوف‌هایی می‌زنند و اسرائیل هم بلوف بزرگی می‌زند. 

سفیر پیشین ایران در سوریه تصریح کرد: یمنی‌ها که سال‌ها بمباران می‌شد الان بگذارید در کنار بمباران‌هایی که یمن کرده؛ آمریکا یمن رازده، اما یمن ناو آمریکایی را زده و این در تاریخ بی‌سابقه است لذا اگر راست می‌گویید نشان دهید یمن کجا را زده و خسارات قابل مقایسه نیست. یمن چیزی ندارد از دست بدهد و انقلابی زندگی می‌کند و گفتند برای دفاع از غزه وارد عمل شدند. 

باقری در پایان گفت: هیچ جمع‌بندی بهتر از سخنان رهبر معظم انقلاب نیست؛ ایشان تردید و ناامیدی را رد کردند و اقتدار مقاومت را جدی مطرح کرند و آینده‌نگری برای حضور جوانان سوری را مطرح کرند و اینکه آنها نیابتی نیستند و خودشان هستند و ما تا جایی که بتوانیم کمکشان می‌کنیم البته بعضی‌ها نمی‌دانند به مقاومت همه جای دنیا کمک می‌کند مثلا من در کویت که بودم مردم هزاران دلار به آقای نصرالله کمک کردند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۳ ۰۷ دی ۱۴۰۳
متن کامل خواندم بسیار تحلیل های زیبا و اصولی
موفق باشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۹ ۰۷ دی ۱۴۰۳
حالا بعدسقوط بشارهمه شدن کارشناس،ماگفتیم اسدگوش نکرد،اگرگوش میکرد سقوط نمی‌کرد.!!!!
آخرین اخبار