باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی -حجت الاسلام زارع حسینی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: در مورد کلاهبرداریها در حوزه مسکن از مردم میخواهیم که در طرحهای پیش فروش یا همان مشارکت در ساخت تا زمانی که از معتبر بودن شرکت ساخت و ساز مطمئن نبودند شرکت نکنند، زیرا مواردی وجود دارد که شرکت مبالغ را از مردم دریافت کرده تبدیل به طلا یا دلار میکند و بعد از مدت یک یا دوسال بهانههایی برای ساخت آورده و مجدداً درخواست پول میکند، در نتیجه اگر متقاضی توانایی پرداخت مبلغ درخواست شده را نداشت، پولی که در مرحله اول پرداخت کرده را به وی برمیگرداند و در این وسط خودش نیز با تبدیل آن پول، بدون دردسر سود کرده است.
او افزود: مواردی وجود دارد که کلاهبرداران زمینهایی که هیچ مجوز ساختی ندارد را به صورت قطعه قطعه به مردم میفروشند و خریداران در آن زمین هیچ کاری نمیتوانند انجام دهند، چون این زمین مجوز و امتیازات لازم را ندارد بنابراین مردم میبایست در زمان خرید از مشاورین معتبر کمک بگیرند.
حجت الاسلام زارع حسینی بیان کرد: مواردی وجود دارد که یک زمین یا ملک را به چند نفر میفروشند و یا اقدام به فروش زمین و ملک بازداشتی که در گرو یا رهن جایی است میکنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل خراسان جنوبی ادامه داد: در مورد خودرو نیز مراقب شرکتهای سوری که اقدام میکنند راههای خرید امتیاز خودرو را بلدند و یا پارتی دارند باشید.
او عنوان کرد: همچنین امکان تعویض خودروی کارشناسی شده با خودروی فروخته شده وجود دارد یعنی فردِ خریدار در زمان کارشناسی خودرویی را مشاهده کرده است و در زمانی که به پای قرارداد میرسد خودروی دیگری مشابه همان خودرو با ایرادهایی به فرد تحویل داده میشود بنابراین خریداران باید هشیار باشند که ریز به ریز مشخصات خودروی کارشناسی شده را در قرارداد بیاورند.
حجت الاسلام زارع حسینی تصریح کرد: همچنین خریداران تحویل بخشی از مبلغ معامله را برای روزی که خودرو تعویض و فک پلاک شد بگذارند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل خراسان جنوبی اظهار کرد: همچنین مواردی وجود دارد که خودروی سرقتی و تصادفی را ترکیب کرده و تحت عنوان خودروی کم کارکرد میفروشند.
او در پایان گفت: مورد دیگری که بیشتر در شهرهای بزرگ وجود دارد روش جک زنی است یعنی فرد در زمانی که میخواهد خودروش را در بازارهای بزرگ بفروشد کمی مبلغ را بالاتر در نظر میگیرد تا جا برای تخفیف باشد، اما وقتی وارد بازار میشود فردی خرید خودرو را با همان قیمت قبول میکند؛ فرق خریدار با مرکز کارشناسی تبانی دارد و در زمان کارشناسی از یک لحظه غفلت فروشنده سوء استفاده کرده و با اسپری رنگ لکهای تحت عنوان رنگ داشتن ماشین ایجاد میکنند و یا در مخزن آب روغن میریزند در نتیجه خریدار که همان کلاهبردار است بعد از کارشناسی اعلام میکند که یا باید خسارت به من بدهی و یا ماشین را به قیمتی که من میگویم بفروشی.