باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - امیرآبادی مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: نام فاطمه اولین نام انتخابی مردم استان برای فرزندان دخترشان است و بعد از آن نامهای زینب و فاطمه زهرا در رتبه دوم و سوم قرار دارند.
او افزود: همچنین در مورد نام پسرها نیز نامهای امیرحسین و امیرعلی در رتبه اول و نامهای علی، حسین، محمد و ابوالفضل در رتبه دوم تا پنجم نامگذاری قرار دارند.
امیرآبادی بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ نرخ ولادت در استان بالا بود و باعث شد رتبه دوم کشوری را به دست آوریم؛ در ۸ ماهه پارسال ۱۰ هزار و ۱۳۱ واقعه ولادت در ثبت احوال ثبت شده که در مدت مشابه امسال این عدد به ۹ هزار و ۹۸۵ مورد رسیده و این نشان دهنده کاهش ۱.۴ درصدی یا همان کاهش ۱۴۶ مورد ثبت ولادت در استان بوده است.
بیشتر بخوانید
مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی ادامه داد: در ۸ ماهه امسال ۱۳۰ مورد دوقلو زایی و دو مورد سه قلوزایی داشته ایم؛ ۴۰ درصد ولادتها مربوط به مادرانی است که فرزند سوم به بعد دارند، ۳۲ درصد مربوط به مادرانی است که تجربه فرزند دوم را دارند و ۲۸ درصد مربوط به مادرانی است که تجربه فرزند اول را دارند.
او عنوان کرد: ۷ هزار و ۱۷۸ ولادت ثبت شده مربوط به منطقه شهری و ۲ هزار و ۸۰۷ ولادت ثبت شده مربوط به مناطق روستایی است.
امیرآبادی تصریح کرد: ۵ هزار و ۲۳۸ نوزاد متولد شده پسر و ۴ هزار و ۷۴۷ نوزاد متولد شده دختر هستند؛ میانگین سن مادران در اولین فرزندآوری ۲۵ سال و ۵ ماه و میانگین سن پدران در اولین فرزندآوری ۲۹ سال و ۹ ماه بوده است.
مدیر کل ثبت احوال خراسان جنوبی اظهار کرد: همچنین میانگین فاصله ازدواج تا تولد اولین فرزند ۴ سال بوده است.