معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری به منظور تقویت زیرساخت‌های فناوری ارتباطات و اتصال‌پذیری در کشور، اقداماتی را با هدف افزایش توانمندی‌ها به اجرا درآورد.

ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، در پی تلاش‌ها برای توسعه و تقویت زیرساخت‌های فناوری ارتباطات و اتصال‌پذیری در کشور، اقدامات متعددی را با هدف افزایش توانمندی‌های علمی و فناورانه به اجرا درآورد. این اقدامات به منظور ارتقای همکاری‌های بین‌المللی و داخلی و همچنین حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فناوری ارتباطات صورت پذیرفته است.

سید محمد کرباسی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، در این خصوص اظهار کرد: توسعه زیرساخت‌های ارتباطی به ویژه در حوزه اینترنت و ارتباطات سیار از اولویت‌های اصلی کشور است. ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، با هدف تسهیل در توسعه فناوری‌های این حوزه، زیرساخت‌های ارتباطی و فراهم‌آوری دسترسی بهتر به خدمات ارتباطی و اطلاعاتی در کشور تشکیل شده است.

وی افزود: مضاف بر آن، ظهور فناوری‌های جدید و پیشرفته‌ای چون اینترنت اشیا، ۵G، LPWAN، و ماهواره‌ها، موجب افزایش پیچیدگی و تنوع خدمات اتصال‌پذیری شده است که می‌توانند تغییرات گسترده‌ای را در صنایع مختلف ایجاد کرده و به بهبود کیفیت زندگی و توسعه اقتصادی کمک کند.

کرباسی، از مشارکت فعال ستاد در کارگروه ۵G و IoT وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، خبر داد و اظهار کرد: این کارگروه، با هدف توسعه و گسترش فناوری‌های نوین در حوزه ارتباطات و اینترنت، تلاش دارد تا زیرساخت‌های لازم برای پیاده‌سازی نسل پنجم شبکه ارتباطی و استفاده از اینترنت اشیاء را فراهم کند. ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات با مشارکت در این کارگروه، به‌طور ویژه بر هم‌افزایی بین نهادهای دولتی، خصوصی و دانشگاهی در راستای تحقق این اهداف استراتژیک تمرکز دارد.

وی، تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه و توسعه بازار برای محصولات و خدمات این شرکت‌ها را از اهداف کلیدی ستاد برشمرد و گفت: ستاد حمایت‌های متعددی را از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه‌هایی مانند جیتکس و کیتکس به عمل آورد. این حمایت‌ها فرصتی برای شرکت‌های ایرانی فراهم آورد تا توانمندی‌های خود را به بازارهای مختلف معرفی کنند و گامی مؤثر در جهت صادرات فناوری‌های داخلی بردارند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، به اقدامات گسترده ستاد در خصوص بکارگیری فناوری‌های ضروری همچون eCall، اشاره کرد و گفت: این فناوری که به طور ویژه در حوزه خودرویی و ارتباطات اضطراری کاربرد دارد، با برگزاری حداقل ۵ جلسه تخصصی با حضور تمامی ذینفعان دولتی و خصوصی مورد بررسی قرار گرفت. این جلسات به تصمیم‌گیری برای عملیاتی کردن این فناوری و رفع چالش‌های مربوطه منجر شد.

وی تاکید کرد: ستاد همچنین با برگزاری چندین نشست تخصصی و کارگروه‌های مرتبط با حوزه‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات، تلاش کرده است تا ظرفیت‌های علمی و فناورانه کشور را به بهترین نحو ممکن بهره‌برداری کند.

کرباسی پیگیری طرح‌های پژوهشی، طراحی فرآیندهای اتوماسیون در ژن‌درمانی و حمایت از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه‌های بین‌المللی را از جمله موضوعات این نشست‌ها خواند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، همچنین تدوین سند ملی اتصال‌پذیری و ارتباطات را دیگر از اقدامات کلیدی ستاد در ۱۰۰ روز اخیر دانست و اظهار کرد: با برگزاری سلسله جلساتی با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، و شورای عالی فضای مجازی، ستاد گام‌های مؤثری در جهت هماهنگی سیاست‌های ملی و ایجاد نقشه‌راهی روشن برای آینده فناوری‌های ارتباطی در کشور برداشته است.

وی افزود: در راستای حمایت از توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی و فناوری‌های نوین، ستاد موفق به پیگیری و تصویب اعتبار مالیاتی بند (ت) برای چندین پروژه کلیدی شد.

کرباسی تصریح کرد: این پروژه‌ها شامل آزمایشگاه ORAN دانشگاه یزد، آزمایشگاه هوش مصنوعی در دانشگاه صنعتی شریف، و آزمایشگاه ۵G پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات بودند. این اقدامات به تقویت زیرساخت‌های فناوری ارتباطات و توسعه دانش فنی در کشور کمک خواهد کرد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، «پیگیری و برنامه‌ریزی جهت برگزاری منتورینگ برای طرح‌های برگزیده نوآفرین» را از دیگر اقدامات ستاد در این ۱۰۰ روز خواند و گفت: این طرح‌ها با هدف حمایت از استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای نوآور در حوزه فناوری‌های ارتباطات و اتصال‌پذیری، شناسایی و انتخاب شده‌اند تا در مسیر توسعه و تجاری‌سازی محصولات و ایده‌های خود، از مشاوره و راهنمایی متخصصین و منتورها بهره‌مند شوند.

کرباسی در پایان به عزم راسخ ستاد برای ارتقای فناوری‌های نوین در کشور، تقویت همکاری‌های بین‌المللی و داخلی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه تاکید کرد و گفت: ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در راستای تحقق اهداف بلندمدت کشور در زمینه توسعه فناوری و اتصال‌پذیری گام های بلندی برداشته است و امید است در آینده نزدیک، شاهد رشد و پیشرفت‌های بیشتری در این حوزه باشیم.

منبع: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار