هشتمین جایزه ادبی ریحانه، از سری برنامه‌های هشتمین همایش ملی ریحانه النبی که هر ساله هم‌زمان با ولادت حضرت فاطمه (س) برگزار می‌شود، به کار خود پایان داد.

هشتمین جایزه ادبی ریحانه، از سری برنامه‌های هشتمین همایش ملی ریحانه النبی که هر ساله هم‌زمان با ولادت حضرت فاطمه (س) برگزار می‌شود، به کار خود پایان داد.

در این آیین که در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، پیام تصویری حضرت آیت الله جوادی آملی به سمع و نظر شرکت کنندگان در این مراسم رسید. 

سپس احمد مسجد جامعی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و عبدالصمد ابونجمی امام جمعه اهل تسنن شهرستان خنج استان فارس به ایراد سخن پیرامون شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) پرداختند. 

در پایان این برنامه بیانیه هیئت داوران هشتمین جایزه ادبی ریحانه، قرائت شد. 

در این بیانیه آمده است: ریحانه عنوان فراخوان و جشنواره ادبی است که خاستگاه آن شهرستان مُهر در جنوب استان فارس است این جشنواره در سایر ادوار برگزاری به تقدیر و تحسین استعداد‌های تازه در شعر آئینی پرداخته است که انصافا استان فارس در چند دهه اخیر از برجسته‌ترین میزبانان همایش‌های ادبی آئینی بوده است. 

در این دوره حدود ۲۸۰ شاعر آثارشان را در موضوع مربوط به جشنواره ارسال کردند که پس از پایش اولیه ۲۲۰ قطعه شعر از دویست و بیست شاعر به شورای داوری مرکب از فاطمه راکعی، غلامرضا طریقی و عبدالجبار کاکایی سپرده شد. 

کیفیت آثار ارسالی همچون دوره قبل بسیار قابل اعتنا و شایسته تحسین بود با قید این نکته که جدا از خلاقیت در فرم و تکنیک تنوع در معنا و مضمون نیز از محاسن این دوره از جشنواره بود. 

 در مرحله نهایی بعد از انتخاب بیست قطعه شعر با رای سه داور در نهایت سه شاعر برگزیده شدند. 

در پایان این مراسم از زهرا شعبانی از اهواز، رضا نیکوکار از رشت، سعید مبشر از اردبیل به عنوان برگزیدگان هشتمین دوره جایزه ادبی ریحانه تقدیر شد.

 این آیین با حضور علما، ادبا، شاعران و محبین حضرت فاطمه زهرا (س)، توسط دبیرخانه دائمی همایش ملی ریحانه النبی، مرکز اسلامی فاطمیه با همکاری دانشگاه پیام نور، پایگاه استنادی جهان اسلام، انجمن علمی مطالعات نهج البلاغه ایران، انجمن علمی ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی، موسسه فارسنامه و خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

احمد مسجدجامعی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی هم با تاکید براینکه «صلوات» مخصوص برای هر کدام از ائمه وجود دارد، گفت: در روایتی نام مبارک حضرت زهرا (س) و امام رضا (ع) به عنوان پاره تن پیامبر (ص) یاد شده است. 

او با بیان اینکه دوست‌داشتن حضرت زهرا (س) یکی از نشانه‌های هویت ایرانی است، ادامه داد: پدر شعر فارسی ابوعبدالله رودکی است، زیرا نخستین شاعری است که از او دیوان باقی مانده است، تشبیهات و لطیفی در شعر او است. رودکی نه تنها پدر شعر فارسی و نه تنها پدر موسیقی است، تا جایی که ما می‌دانیم نخستین کسی است که نام حضرت زهرا (س) در شعرش است، یعنی رودکی پدر شعر فاطمی است. رودکی در شعرش گفت: کاندر جهان به کس مگرو، جز به فاطمی. 

مسجدجامعی با اشاره به اینکه هم دوره‌های رودکی هم این شعر را بیان کردند، ادامه داد: اینجا دو فرض مطرح است، یکی اینکه منظور از این فاطمه، سلسله فاطمیان مصر و دومین دیدگاه آن را حضرت فاطمه (س) می‌داند. حتی اگر اولین درست باشد آن سلسله هم از فاطمه (س) این نام را بر خود گذاشتند. 

این پژوهشگر با بیان اینکه رودکی همچنین شعری درباره امام علی (ع) دارد، گفت: رودکی سروده: کسی را که باشد به دل مهر حیدر/ شود سرخ رو در دو گیتی به آور.

او افزود: باید زمانه و شجاعت این شاعر را در نظر گرفت، به دلیل همین محبت و دوستی امام علی (ع) که رودکی داشت، چشم او را میل کشیدند و رودکی را نابینا کردند.

به این دلیل رودکی در حوزه ادب و شعر فارسی، پدر شعر فاطمی و علوی است و هویت ایرانی با این خاندان عجین شده است. 

هشتمین جایزه ادبی ریحانه، از سری برنامه‌های هشتمین همایش ملی ریحانه النبی که هر ساله هم‌زمان با ولادت حضرت فاطمه (س) برگزار می‌شود، توسط دبیرخانه دائمی همایش ملی ریحانه النبی، مرکز اسلامی فاطمیه با همکاری دانشگاه پیام نور، پایگاه استنادی جهان اسلام، انجمن علمی مطالعات نهج البلاغه ایران، انجمن علمی ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی، موسسه فارسنامه و خانه اندیشمندان علوم انسانی به کار خود پایان داد.

منبع: روابط عمومی هشتمین جایزه ادبی ریحانه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.