باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدیمقدم - در تقویم روزهایی از سال برای بزرگداشت افراد یا مناسبت خاص نام گذاری شدهاند؛ در این میان، یکم دی به عنوان «روز ملی - مردمی پیشگیری از سوختگی» نامگذاری شده است. هر ساله افراد زیادی به علت سوختگی جان خود را از دست داده یا معلول میشوند. سوختگی رنج جسمی، روحی و هزینههای مالی فراوانی را به بیماران تحمیل میکند و این در حالیست که این اتفاق به راحتی قابل پیشگیری است.
به گواه آمار سوختگی با آب جوش و شعله بخاری از جمله موارد سوختگی شایع هستند. سوختگی با مواد محترقه در شب چهارشنبه سوری نیز همان شعله بوده که موضوع حادی به ویژه در نوجوانان و جوانان محسوب میشود.
به همین بهانه با محمدجواد فاطمی، رئیس انجمن سوختگی کشور گفت و گو کردیم.
رئیس انجمن سوختگی کشور به باشگاه خبرنگاران جوان گفت:« هزینههای سوختگی بالا است. در درمان سوختگی از دنیا عقبتر هستیم. به دلیل اعمال تحریم، پانسمانهای ویژه سوختگی گران تمام میشوند و بیماران درمانهای ثانویه پس از درمان سوختگی را پیگیری نمیکنند. شایعترین علت سوختگی در مردان شعله بخاری، در زنان شعله و مایعات داغ و در کودکان مایعات داغ است.»
به گفته محمدجواد فاطمی آمارها نشان می دهند که سوختگی در ایران ۸ برابر استاندارد در دنیا است و سرمایهگذاری در این حوزه به خصوص در بحث پیشگیری، سبب کاهش ۳۰ برابری هزینههای درمان خواهد شد.
رئیس انجمن سوختگی کشور بیان کرد:« طبق بررسیها حداقل هزار تخت سوختگی در ایران کم داریم که از این تعداد بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تخت مربوط به مراقبتهای ویژه سوختگی هستند.
محمدجواد فاطمی توضیح داد که کودکان تا ۲ سال و بزرگسالان تا ۶ ماه باید لباس سوختگی بپوشند که این البسه گرانقیمت هستند و تحت پوشش بیمه قرار ندارد.
رئیس انجمن سوختگی کشور تصریح کرد:« آثار سوختگی به صورت کامل از بین نمیرود و آثار ناشی از آن و مسائل روحی و روانی گریبانگیر افراد خواهند بود. سوختگی بر اثر موارد مختلفی از جمله شعله و مایعات داغ رخ میدهد.»
محمد جواد فاطمی ادامه داد:« بسیاری از سوختگیها قابل پیشگیری هستند. سرمایهگذاری در این زمینه بهتر از درمان و تحمیل هزینههای گزاف به بیماران و نظام سلامت است. برای پیشگیری از سوختگی باید آموزشهای لازم به مردم داده شود.»
رئیس انجمن سوختگی کشور اضافه کرد:« سوختگی بر اثر استفاده از وسایل غیر استاندارد و ناایمن نیز در افراد ایجاد خواهد شد که در این زمینه باید آموزشهای خوب به مردم و به خصوص استفادهکنندگان از وسایل مختلف داده شود.»
اضافه شدن ۱۶۰ تخت سوختگی با راهاندازی بیمارستان سوختگی بابالحوائج
در ادامه نیز حسین دهمردهای، رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری گفت:« کار ساخت بیمارستان سوانح سوختگی بابالحوائج حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که به دلیل کمبود تخت سوختگی باید هرچه سریعتر این بیمارستان راهاندازی شود.»
به گفته رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری بیمارستان بابالحوائج ۱۶۰ تخت خواهد داشت. بیمارستان سوختگی شهید مطهری نیز ۱۰۰ تخت سوختگی دارد که از این تعداد، ۱۶ تخت مراقبتهای ویژه هستند.
رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری توضیح داد که هر درصد سوختگی بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان هزینه در پی خواهد داشت.