محققان حسگری ابتکاری را ابداع کرده‌اند که دیابت را فقط از طریق عرق کنترل می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - تیمی از محققان دانشگاه بینگهامتون در ایالات متحده یک حسگر جدید ساخته‌اند که قادر است سطح گلوکز در بدن را تنها با استفاده از عرق کنترل کند که افق‌هایی را در مدیریت دیابت باز می‌کند.

حسگر جدید مبتنی بر فناوری نوآورانه‌ای است که از باکتری Bacillus subtilis استفاده می‌کند که در پاسخ به گلوکز موجود در مایعات بدن غنی از پتاسیم مانند عرق رشد می‌کند. بر اساس میزان انرژی تولید شده توسط این میکروب ها، سطح گلوکز در بدن مشخص می‌شود.

محققان این سنسور را با استفاده از کاغذ به عنوان یک پلتفرم اساسی طراحی کردند که کارایی آن را افزایش داده و پس از استفاده از آن به راحتی دور انداخته می‌شود.

پروفسور سئوهیون شون چوی که این مطالعه را رهبری کرد، گفت:« سیستم جدید از روش‌های سنتی متکی بر آنزیم‌ها که ناپایدار هستند و برای حفظ اثربخشی خود باید در محیط‌های خاصی مانند یخچال نگهداری شوند، بهتر عمل می‌کند. مشکل آنزیم‌ها این است که با گذشت زمان تجزیه می‌شوند، در مورد سیستم ما که بر اساس هاگ‌های باکتری است، می‌تواند در محیط‌های سخت مقاومت کند و تنها زمانی فعال است که شرایط مناسب وجود داشته باشد.»

علی‌رغم موفقیت سیستم جدید، این تیم همچنان در حال کار بر روی بهبود آن است.

پروفسور سئوهیون شون چوی گفت:« غلظت پتاسیم در عرق از فردی به فرد دیگر متفاوت است و ما هنوز نمی‌دانیم که چگونه این میزان گلوکز را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این کار قبلا توسط کسی انجام نشده است.»

تیم تحقیقاتی در دانشگاه بینگهامتون به توسعه این فناوری برای رفع نیاز‌های بیماران دیابتی و بهبود اثربخشی دستگاه‌های نظارت بر گلوکز ادامه می‌دهد. محققان امیدوارند که حسگر جدید با ارائه روشی کمتر دردناک و ساده‌تر برای نظارت بر سطح گلوکز، گامی در جهت بهبود مراقبت‌های بهداشتی برای بیماران دیابتی باشد.

این مطالعه در مجله Microsystems & Nanoengineering منتشر شده است.

منبع: مدیکال اکسپرس

برچسب ها: دیابت ، حسگر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار