باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور- نوروز بیگی تهیهکننده و کارگردان مستند آلبوم خانوادگی من با حضور در خبر ۱۰:۳۰ بیان کرد: نکتهای که وجود دارد این است که اکثر کارهایی که به مسئله فلسطین میپردازد، از نگاه سیاسی این مناظره را بررسی میکند و اتفاقاتی که باعث درد و رنج این افراد میشود کمترپرداخته شده است. ما سعی کردیم در روایت این قصه از عنصر خلاقیت استفاده کنیم.
وی ادامه داد: طبیعتا این مستند کار سخت و سنگینی بود و ما کلی عکس دیدیدم تا متوجه شویم این خانواده را چگونه ترسیم کنیم. عکسهای بسیاری از فلسطین در دورههای مختلف دیدم تا بتوانیم داستان را رعایت کنیم. موضوع بعدی اضافه کردن دستنوشته به کار بود و بر پشت عکسهای دستنوشتهای اضافه کردیم.
وی افزود: در سال ۱۳۴۸ این خانواده شبیه بسیاری از خانوادههای فلسطینی رانده میشوند و ما به نوعی بر کارهای قبلی که مخاطب اتفاقات فلسطین را میداند تکیه کردیم. ما در این مستند نگاهی بر افسانهای که صهیونیستها میگویند فلسطین سرزمین بدون ملت بود و ما زمین خالی را تصرف کردیم داشتیم.
تهیهکننده و کارگردان مستند آلبوم خانوادگی من بیان کرد: ناگفتهای که ما در مستند به آن اشاره کردیم این است که این ملت وقتی از فلسطین رانده میشوند هرکدام سرنوشت عجیبی پیدا میکنند وتلاش میکنند خود را در مرزهای دیگر تعریف کنند. عدهای به مصر، لبنان و اردو میروند و در این جریانات خیلی از خانوادهها از هممیپاشند. ما تلاش کردیم در مستند به نوعی چهرههای مشهور فلسطین مانند محمود درویش و ناجی علی را داشته باشیم.
وی افزود: شخصیت اصلی ما یک رویایی میبیند و ما کار را با رویا شروع کردیم. انتهای کار خواب شخصیت اصلی ما تکمیل میشود و سعی کردیم ابتدا یک رویا و انتها رویای تعبیر شده را داشته باشیم. به نوعی با وعده صادق خواستیم بگوییم در این خواب به نوعی آینده را دیدیم و تعبیر شد.
وی درباره ایجاد تغییرات در این مستند بیان کرد: تصور نمیکردیم این مستند آنقدر دیده و مورد استقبال قرار گیرد. اگر بنا به تغییر بود در این مستند چیزی را تغییر نمیدادم. حتی آقای زندگانی که سر سریال طوبی بودند، با همانگریم هم به کمک ما آمدند لذا چیزی را تغییر نمیدادم. البته شاید زمان کار کمی بیشتر میشد و بنظرم این استقبال جذاب بود و انشاءالله در آلبومخانگی من ۲ بتوانیم کار را به خوبی قبل پیش ببریم.