تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) گفت: کمک برای پیشرفت فرهنگ و تمدن اسلامی، شرقی و ملی، یک اصل مهم در جمهوری اسلامی است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - حجت‌الاسلام ابراهیم کلانتری در جمع خبرنگاران و دانشجویان اظهار کرد: در دین اسلام فارغ‌التحصیلی نداریم؛ بر اساس فرمایشات پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد (ص)؛ «از گهواره تا گور، دانش بجویید». جشن فارغ‌التحصیلی یعنی پایان یک مقطع و ورود به مقطع بالاتر، یعنی یک مجموعه تکلیفی تمام شده و ما با نیرو و قوای تازه وارد یک مرحله جدید و بالاتر می‌شویم. در اسلام، تحصیل توقف و انتها ندارد.

او با بیان اینکه شما غالباً ازکشور‌های شرقی که مهد تمدن جهان هستند؛ به دانشگاه‌های ایران آمده‌اید، گفت: گوشه به گوشه کشور‌های آسیایی، هرکدام یک تاریخ عمیق و ارزنده دارد و در تولید علم و فرهنگ، سرآمد و مهد ظهور دانشمندان، ادیبان و فرهیختگان بزرگ است و حقیقتاً از این منطقه جهان، علم و دانش به اروپا و سایر کشور‌های جهان، جاری شد.

کلانتری تصریح کرد: کشور‌های غربی این را غالباً بیان می‌کنند که اروپا در زمینه تولید علم و تکنولوژی مدیون کشور‌های شرقی و جهان اسلام است. از عصر شکوفایی فرهنگ و تمدن اسلام، علم به سرزمین‌های دیگر سرازیر شد و بعد‌ها کشور‌های غربی و اروپایی علم را ابزاری برای سلطه بر کشور‌های شرقی کردند، و این یکی از بزرگترین معضلاتی است که تا امروز هم ادامه دارد.

او با بیان اینکه به لحاظ دینی و تکلیف ملی فرقی نمی‌کند که دانشجوی کدام کشور باشید، گفت: همه یک تکلیف داریم و آن بازگشت به هویت اصیل خودمان است و در این راستا باید برای شکوفایی دانش و احیای فرهنگ و تمدنی که از دیرباز در شرق وجود داشته، کمر همت ببندیم و یک لحظه هم نباید غفلت کرد. در دنیای مدرنی که تحت سلطه و سیطره تکنولوژی است، و در آن هر روز ابزار‌های جدید به عنوان ابزار‌های قدرت، خودنمایی می‌شود، مجاز نیستیم که بی‌خیال و لاقید بنشینیم تا کشور‌های سلطه‌گر بر منافع، ارزش‌های بومی و بر فرهنگ و تمدن ملی ما چنگ بیاندازند و آن را نابود کنند، بویژه وظیفه یک عالِم، دانشمند و یک فارغ التحصیل دانشگاه، در این مسیر، دوچندان است.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، با بیان اینکه حضور و تحصیل شما عزیزان در دانشگاه‌های ایران یک توفیق الهی است، گفت: بنده به خیلی از دانشگاه‌های دنیا رفته‌ام و از نزدیک شاهد امکانات سایر کشور‌ها بوده‌ام و زمانی که دانشگاه‌های ایران را با آنها مقایسه می‌کنم، احساس می‌کنم دانشگاه‌های ایران از چند جهت جلو‌تر هستند؛ به لحاظ زیر‌ساخت‌های علمی، حضور استادان بزرگ، کثرت دانشگاه‌ها، کتابخانه‌ها و اندیشکده و پژوهشگاه‌های خوب و مراکز تحقیقاتی متعدد در جمهوری اسلامی، می‌توان گفت ایران یکی از کشور‌های پیشرفته در حوزه توسعه علم است و دنیا این را اعتراف می‌کند که جمهوری اسلامی ایران در تولید علم، بسیار موفق می‌باشد. سرعت تولید علم در ایران، ۱۶ برابر جهان است. ایران، کشور دانشگاه‌ها است، وجود ۲۵۰۰ دانشگاه در جمهوری اسلامی، ناظر بر این مطلب می‌باشد و اینها همه از برکات انقلاب اسلامی است.

او اظهار کرد: از حدود ۲۲۰ دانشگاه و مراکز آموزش عالی در قبل از انقلاب، به ۲۵۰۰ دانشگاه با میلیون‌ها دانشجو و فارغ التحصیل رسیده‌ایم که اکثریت هم بانوان هستند؛ خدمتی که جمهوری اسلامی ایران در راستای اعتلای مقام زن کرده است، در دنیا بی‌نظیر می‌باشد. ارزش زن به این است که عالم، فرهیخته و در امنیت باشد و ابزار دست هوس‌بازان جهان نگردد، همه اینها را جمهوری اسلامی تامین کرده و این از افتخارات انقلاب اسلامی ایران و خون پاک و مطهر شهدای اسلام است و اِن‌شاءالله این مسئله روز به روز با دقت، کیفیت و معنویت بیشتر استمرا پیدا می‌کند. آن پاکی که در دانشگاه‌های ایران است در سایر کشور‎ها کمتر دیده می‌شود و این از لطف پروردگار است.

کلانتری، خطاب به دانشجویان خارجی گفت: اِن‌شاءالله در کشور‌های خود مبلغ خوبی برای جمهوری اسلامی باشید؛ بنده منکر برخی کاستی‌ها و ایراد‌هایی که وجود دارد نیستم، که البته این اشکالات در تمام دنیا وجود دارد. کمک برای پیشرفت فرهنگ و تمدن اسلامی، شرقی و ملی، یک اصل مهم در جمهوری اسلامی است، که این را ایران با تمام وجود سرلوحه کار خود قرار داده و دنیا هم متوجه این مسئله شده است.

تولیت آستان مقدس، در پایان اظهار کرد: اینکه حرم مطهر حضرت احمدبن موسی الکاظم علیهماالسلام را به عنوان محل مراسم دانش‌آموختگی خود انتخاب کرده‌اید، امر مبارکی است. این بارگاه منور، قطب دینی، معنوی و فرهنگی شیراز است. حافظ، سعدی، ملاصدرا و سایر بزرگان شیراز، همه به برکت حضور این امامزاده واجب التعظیم، ظهور و دنیا را متاثر کردند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار