معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان از اهمیت حق‌طلبی، عدالت‌جویی و مطالبه‌گری در دانشگاه‌ها سخن گفت و تأکید کرد: دولت چهاردهم به دنبال تقویت این فضا در جامعه است.

 رضا شریفی در آیین گرامیداشت روز دانشجو که در محل دانشگاه زابل برگزار شد، با ادای احترام به شهدای دانشجو که برای استقلال، آزادی و عظمت ایران اسلامی جان خود را فدا کردند، گفت: دانشگاه زابل محل تربیت بزرگانی است که در تاریخ انقلاب منشأ تحولات عظیم بودند.

وی روز دانشجو را روز عدالت‌خواهی، اسکتبارستیزی و استقلال‌طلبی قشر نخبه جامعه عنوان کرد و گفت: همه مطالبات دانشجویی را به دیده منت می‌نهیم و از انتقاد‌های دانشجویان که موجب رشد، پویایی و بالندگی استان می‌شود، استقبال می‌کنیم.

وی اظهار داشت: دانشجویان و اساتید دانشگاه زابل از جمله ظرفیت‌های منطقه هستند که باید بعنوان مشاور در پروژه‌های مختلف از وجود آنها استفاده شود.

شریفی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان گردنه‌های بسیاری سختی را پشت سرگذاشته است، تصریح کرد: از ابتدای دهه ۸۰، استان درگیر جریان‌های ضد تروریسم گروهک‌های تروریستی شد و این شرایط باعث شد؛ تا گسل‌های قومی و مذهبی در سیستان وبلوچستان تحریک شود.

وی ادامه داد: ابتدای دهه ۹۰ با تفکر تکفیری درگیر شدیم که با بصیرت لایه‌های اجتماعی از آن عبور کردیم که برخی تکانه‌های آن هنوز دیده می‌شود که با تدبیر از آن هم عبور می‌کنیم.

معاون استاندار سیستان وبلوچستان با اشاره به پیگیری حق آبه هیرمند گفت: عقب ماندگی‌های زیادی در حق آبه هیرمند وجود دارد که باید آن را از مسیر دیپلماسی عمومی و طایفه‌ای از طریق کشور همسایه پیگیری کنیم.

وی تاکید کرد: در بازدید‌هایی که مقامات کشور ایران از سد‌های کجکی و کمال خان داشتند طرف مقابل مدعی شد که آبی در افغانستان هم وجود ندارد، اما ما همچنان حق آبه را از مسیر‌های مختلف و با جدیت پیگیری می‌کنیم.

شریفی اظهارداشت: برای تامین آب شرب و کشاورزی سیستان راه‌های دیگری را با سرعت و شدت پیگیر هستیم که طرح تأمین آب اضطراری یکی از این اقدامات است.

وی افزود: حفر چاهک ها، انتقال آب از تهلاب و ابرپروژه انتقال آب از دریای عمان نیز از جمله راهکار‌ها و اقدامات دیگر در دست اجرا است.

شریفی تصریح کرد: هر زمان به مسائل فرهنگی و اجتماعی در سیستان و بلوچستان ضریب داده شده با هزینه کمتری از بحران‌ها و مشکلات توانسته‌ایم عبور کنیم و با برنامه ریزی‌هایی که داشتیم هزینه حکمرانی در منطقه را گران نکرده‌ایم.

وی بیان کرد: مردم سیستان و بلوچستان با افتخار کنار هم از شرایط سختی که در دهه‌های مختلف به وجود آمده عبور کرده‌اند و اکنون وقت چیدن ثمره آن بحران‌ها و سختی‌ها رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون در استان به فضایی رسیده‌ایم که به مشکلاتی که در آن دوران به آن دچار شده‌ایم مانند درگیری‌های قومی و مذهبی برنخواهیم گشت چرا که به این بلوغ رسیده‌ایم که شیعه و سنی در کنار یک دیگر استان را می‌سازند و دشمن نمی‌تواند میان آن تفرقه ایجاد کند.

وی افزود: بی‌تفاوت نبودن، اعتقاد به کشور و میهن‌پرستی، آزادگی و عدالت، رفاه، حساسیت به مسائل جهانی، دارا بودن بینش و آگاهی سیاسی از دیگر مفاهیم اساسی هستند که در دانشگاه‌ها به ما یاد داده می‌شود

معاون استاندار تصریح کرد: رویکرد دولت چهاردهم دانش سیاسی است، نه علم سیاسی و ما دانشگاهی می‌خواهیم که مطالبه‌گری و حق‌طلبی در آن ریشه‌دار باشد، جایی که آزادی‌خواهی در دستور کار قرار گیرد، دانشگاه شما را برای مواجهه با چالش‌های آینده آماده می‌کند و شما باید در دانشگاه تمرین دموکراسی، آزادی و مسئولیت‌پذیری کنید تا متوجه شوید باید ایران را بسازید، چرا که آینده در دستان شماست، امروز باید این مفاهیم را تمرین کرده و درک کنید

 گفتنی است؛ در پایان این آئین که با حضور معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان وبلوچستان برگزار شده بود شماری از دانشجویان در رابطه با ارتباط دانشگاه و صنعت، پیگیری حق آبه هیرمند، ظرفیت‌های استان سیستان وبلوچستان و استفاده از ظرفیت‌های نخبگانی اجتماعی سیستان به پرسش و پاسخ پرداختند.

روابط عمومی استانداری

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.