باشگاه خبرنگاران جوان؛ معصومه پهلوان - بختیار خلیقی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: امسال ۱۰ هزار و ۹۶۵ مورد بازرسی از واحدهای صنفی استان انجام شد که از این تعداد ۹ هزار و ۲۶۵ مورد عدم احراز تخلف داشتند و هزار و ۷۰۹ مورد تلف صنفی به ثبت رسید.
وی با اشاره به نظارتهای مستمر و هدفمند بازرسان صمت برای جلوگیری ازقاچاق و تخلفات صنفی، افزود: این نظارتها در حوزه بازار کیف و کفش و پوشاک، رستوران، روغن موتور، مرغ، گوشت، میوه و لبنیات و نانواییها انجام میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان از جذب ۱۸ بازرس در اتاق اصناف خبرداد و با اشاره به ورود مناسب اتحادیه صنفی به امر نظارت و بازرسی در سطح بازار افزود: در حوزه اتاق اصناف شهرستانها، بازرسیهایی که در سامانه سیمبا شکل میگیرد کاملاً هدفمند است و کدپستی طرف در این سامانه به صورت آنلاین ثبت میشود و اگر تخلفی شکل بگیرد حتماً درج خواهد شد.
خلیقی با بیان اینکه این روند از حالت سنتی کاغذی خارج شده است، گفت: تخلفات مشاهده شده در بازرسی ها حتما باید در سامانه تخلفات ثبت و در محل هم گزارش میشود.
وی با تاکید بر اینکه تمامی فرآیند بازرسیها به صورت هدفمند شکل میگیرد و این موضوع در مسیرهای مختلف تقسیم بندی میشود، افزود: بر اساس فصل ۸ قانون نظام صنفی مراتب ۱۱ گانه تخلفات صنفی شامل گرانفروشی، کم فروشی، عرضه خارج شبکه، تقلب و احتکار با درصد سودی که سازمان حمایت از مصرف کنندگان را تولیدکنندگان در نظر گرفته مطابقت داده میشود و اگر این درصد سود رعایت نشده باشد گرانفروشی محسوب میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان از عدم درج قیمت به عنوان مادر تمام تخلفها نام برد و گفت: اگر کالایی به صورت کالای تنظیم بازاری باشد یا کالایی که یارانه به آن تخصیص داده میشود به صورت احتکار یا به صورت کم فروشی لحاظ میشود و تمامی موارد در قالب این سیستم بازرسی چک خواهد شد.