مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: روزانه حدود ۵۵ هزار تن و در سال حدود ۲۱ میلیون تن پسماند عادی در کشور تولید می‌شود.

مهدی خادم‌ثامنی، مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره مدیریت پسماند و زباله در کشور با بیان اینکه حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد پسماند‌ها در کشور‌، تر و مابقی پسماند خشک باارزش و کم‌ارزش است، بیان کرد: پسماند‌های تر قابلیت تبدیل به کمپوست دارند که می‌تواند به بهبود خاک‌های کشاورزی کمک کند. پسماند خشک باارزش نیز می‌تواند وارد چرخه بازیافت شده و تبدیل به ماده اولیه شود.

وی افزود: پسماند خشک کم‌ارزش با توجه به قانونی که تصویب شده به‌عنوان سوخت جایگزین یا RDF استفاده می‌شود. اگر این سوخت در کشور ایجاد شود ۴۷ کارخانه سیمان قابلیت استفاده از این سوخت را خواهند داشت و در سال نیز حدود بیش از یک میلیون مترمکعب در گاز شیرین کشور صرفه‌جویی خواهد شد.

وی با اشاره به تأکیدات ویژه‌ای که در برنامه هفتم روی موضوع پسماند صورت‌گرفته، بیان کرد: در برنامه هفتم مقرر شده برنامه ملی راهبردی مدیریت پسماند باید تا اسفندماه امسال تدوین شود.

خادم‌ثامنی با بیان اینکه سازمان محیط‌زیست یک دستگاه نظارتی است و مدیریت اجرایی پسماند در ماده ۲ قانون تعریف شده و متولیان این حوزه کاملاً مشخص هستند، گفت: بر اساس ماده ۷، مدیریت اجرایی پسماند‌های عادی مجموعه وزارت کشور است. برنامه‌های نظارتی محیط‌زیست در برنامه هفتم لحاظ شده، اما با توجه به کثرت برنامه‌های بر زمین‌مانده، گام‌به‌گام پیش می‌رویم.

وی در خاتمه، پاشنه آشیل مدیریت پسماند را تفکیک در مبدأ دانست و خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۴ آئین‌نامه، جمع‌آوری پسماند‌ها به‌صورت تفکیک شده وظیفه مجموعه وزارت کشور است و اگر این امر عملی شود، هم کمپوست و هم بازیافت ارتقاء خواهد یافت. در این راستا اگر بتوان شرکت‌های بازیافت را تقویت کرد پسماند کمتری به سمت مراکز دفن هدایت خواهد شد و می‌توان در راستای محدوده پسماند صفر گام برداشت.

منبع: سازمان محیط زیست

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار