به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان؛ زعفران یکی از ادویههای خوشبوست که برای رنگ و طعم غذا و ... استفاده میشود. گرچه خواستگاه زعفران استان خراسان است، اما استان فارس نیز از جمله استانها در تولید زعفران در کشور محسوب میشود و به گفته ابوالفضل زمانیفرد مدیر باغبانی جهاد کشاورزی فارس، بعد از استانهای خراسان رضوی، جنوبی و شمالی، کرمان و اصفهان این استان در رتبه ششم سطح زیرکشت زعفران و در رتبه نهم تولید زعفران در کشور قرار دارد، به گونهای که یک درصد سطح زیرکشت و تولید زعفران در کشور در استان فارس است.
بیضا یکی از شهرستانهای تولیدکننده زعفران در استان فارس است.
صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به شروع عملیات برداشت گل زعفران از مزارع این شهرستان، اظهار کرد: بیش از ۳ هزار و ۷۵۰ کیلوگرم گل زعفران از این اراضی برداشت میشود.
او تصریح کرد: عملیات برداشت گل زعفران تا پایان آذرماه ادامه دارد.
مویدی با بیان اینکه میانگین تولید گل زعفران در شهرستان بیضا ۳۰۰ کیلوگرم در هر هکتار است، پیشبینی کرد: بالغ بر ۵۰ کیلوگرم زعفران خالص از این مقدار گل تولیدی بدست آید و روانه بازار مصرف شود.
او ادامه داد: گیاه داروئی زعفران به ۲ روش آبی و دیم در سطح ۱۲ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان کشت شده است.
مویدی بیان کرد: برداشت دستی گل زعفران و جداسازی پرچمها عمدتا توسط بانوان روستایی انجام میشود و زمینه اشتغال فصلی هزار و ۶۰۰ نفر را فراهم کرده است.
این مقام مسئول افزود: با توجه به روند رو به رشد سطح زیر کشت این گیاه، نیاز است دستگاههای مکانیزه کشت، برداشت و فرآوری زعفران در این شهرستان توسعه یابد.
او با اشاره به اینکه زعفران تولیدی به علت آب و هوای مساعد این منطقه عیار بالایی دارد، اضافه کرد: زمان برداشت، کیفیت گل زعفران، روش برداشت گلها و فرآیند خشک کردن بر وزن نهایی زعفران خشک اثرگذار است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: زعفران گیاهی کمآب بر، با قابلیت بالای صادرات است و در مقایسه با بسیاری از محصولات کشاورزی ماندگاری طولانی دارد و این ویژگی به بازاریابی آسانتر و کاهش ریسک زیان یا خرابی محصول کمک میکند.