باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی در همایش روز جهانی خاک گفت:در قانون اساسی به موضوع حفاظت از خاک و محیط زیست توجه جدی شده است.
به گفته او، ستاد هماهنگی درباره قانون حفاظت از خاک شکل گرفته و وظایف و تکالیفی که باید نظارت داشته باشند مشخص شده است. فرهنگ سازی با همکاری همه مردم در راستای حفاظت از خاک اقدام می کنیم چون این مسئله فرا وزارتخانه ای بوده و باید همه مشارکت داشته باشند.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: کشور ما در مجموعه اقدامات انجام یافته در حفاظت خاک بین کشورها در سال گذشته جایگاه نخست را کسب کرده و این نوید روزهای روشن و امیدبخش در حفاظت از خاک در سالهای آینده است.
او فرسایش خاک در کشور را ۱۷ تن در هکتار اعلام کرد و گفت: ۴ برابر استاندارد جهانی است و گفت با همت همه دستاندرکاران کاهش یابد.
نوری قزلجه با بیان اینکه اصل ۵۰ قانون اساسی به حفاظت از خاک تاکید دارد، افزود: قانون مترقی حفاظت از خاک با دقت توسط نمایندگان مجلس تهیه شده است و میتواند در حفاظت از سلامت خاک موثر باشد.
به گفته او، این قانون که مجلس بسیار روی آن کار کرده است، اکنون برای اجرا مرحله تدوین آیین نامهها را سپری میکند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در برنامه هفتم کاهش ۳ تا ۴ تنی فرسایش خاک در هکتار در دستور کار قرار دارد، گفت: تحریمهای یکجانبه در افزایش فرسایش خاک ایران تاثیرگذار است به طوریکه به علت تحریمهای یکجانبه نمیتوانیم به ابزار و تکنولوژیهای جدید در حوزه پایش و رصد دسترسی داشته باشیم.
او ادامه داد: استفاده از تکنولوژیهای جدید در حوزه رصد و پایش حفاظت خاک میتواند سرعت تخریب خاک و مراقبتهای لازم را افزایش دهد و از طرفی هزینه کمتری اعمال میکند؛ امیدواریم جهانی را شاهد باشیم که در آن همه در صلح و آرامش زندگی کنند.
به گفته وزیر جهاد، ما مصمم هستیم با ارتباط کاری بین وزارتخانهها، سازمانها، مروجان و به همت بهرهبرداران در بخش کشاورزی، خاک را حفظ کنیم.
نوری قزلجه با بیان اینکه حفاظت از خاک یک موضوع انفرادی نیست و نیازمند فرهنگسازی و مشارکت همه مردم است، افزود: همه باید در این مسیر حفاظت از خاک و نظارت بر آن، همکاری و همافزایی داشته باشند.
نوری با اشاره به اهمیت صلح جهانی در حفاظت از منابع طبیعی بیان کرد: پرداختن به موضوعاتی مانند محیطزیست، تغییرات اقلیمی، بحران آب و مسائل مربوط به خاک، در جهانی عاری از جنگ امکانپذیرتر است.
به گفته او، بخش زیادی از خاک در غرب آسیا جولانگاه جنگطلبان شده و این امر باعث بیابانزایی، فرسایش خاک و توقف عملیات حفاظتی در این مناطق شده است.
وزیر جهاد ادامه داد: صلح در دنیا مقدمهای است که میتواند زمینه پرداخت بهتر به حفاظت از خاک را فراهم کند.
نوری افزود: پرداختن به حفاظت از محیط زیست تنها در جهانی که صلح و آرامش بر آن حاکم باشد اتفاق میافتد و بسیاری از خاکها در سایه جنگ نابود میشود.
وی تحریمهای ظالمانه را مانع از دسترسی به تکنولوژیها عنوان کرد و گفت: تحریم دسترسی ما را به بسیاری از فناوریهای نوین در راستای حفاظت از خاک محدود کرده است. پایش و پژوهش درباره خاک نیاز به تکنولوژی دارد که به دلیل این تحریمها دستیابی به تکنولوژی بسیار دشوار است.