باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا زارع - مهدی فارسی مستند ساز، مشاور کارگردان و تدوینگر مستند تنها مدرس در برنامه شبکه خبر گفت: ما در تلاش بودیم که مستند شخصیت ها را بسازیم که شیوه مستند تنها مدرس با بهرهگیری از تصاویر آرشیوی و با نگاهی به ابعاد زندگی سیاسی و مبارزاتی آیت الله مدرس تولیدشده است این موضوع از بچگی این بزرگوار انجام و تا زمان فعالیتشان ادامه دارد.
وی در مورد پژوهش در این زمینه تصریح کرد: در طول شش ماه منابع مختلفی بررسی و با افراد مجرب در این زمینه گفتگو شد. ساخت تنها مدرس کار بسیار زمان بری بود ما با تیم تحقیق به سرپرستی سیروس سعدوندیان مجری و محقق و پژوهشگر به منابع بسیار خوب و آرشیوهای کم یابی دسترسی پیدا کردیم.
فارسی اضافه کرد: اقای سعدوندیان به خوبی منابع و ارشیو ها را می شناسند پیش از این هم برشهایی از زندگی شهید مدرس در قالب تله تئاتر و سریال و مستندهای دیگر به نمایش درآمده بود، اما به جرات میتوانیم بگوییم این تنها مستندی است که مستقلا به شخصیت شهید مدرس از تولد تا شهادت پرداخته است همچنین ما از گنجینه ها و سندهای خانوادگی افراد هم در این مستند استفاده می کنیم.
این مستند ساز اضافه کرد:این مستند وجوه شخصیتی امام خمینی را هم برای من مشخص کرد که مدرس بصیرت داشت ولی مردم را نداشت ولی امام خمینی هر دو اینها روداشت. وقایع امروز باید به نوعی ریشه یابی شود.
فارسی در مورد گفتار متن افزود: ۶۰ درصد این فیلم گفتار متن نیست و خاطرات افراد است که خوانده میشود مستند ارشیوی رویکرد رسانه است ما امروز خیلی کم مستند ارشیوی می بینیم ولی فیلم مستند سختی کار خود را دارد.
به گفته فارسی، مستند تنها مدرس که فیلم برداری آن در شهرهای تهران، کرمانشاه، اصفهان، استانبول و چند شهر دیگر صورت گرفته، سرپرستی تیم تحقیق آن را سیروس سعدوندیان به عهده داشته، سه راوی اصلی آن سیروس سعدوندیان (مدرس)، ناصر طهماسب و علیرضا شجاع نوری، تصویربردار، سید حسن سیدی پریشان و تهیه کننده مستند یاسر فریادرس بوده است.