مسئولین بیبیسی ادعا میکنند که برای رعایت بیطرفی، هیچ گروهی را تروریستی نمیدانند و فقط در نقلقولها از این واژه استفاده میکنند. اما سوال اینجاست که چرا بیبیسی حتی به نقل از دیگران هم در تیتر اخبارش مسلحین ضدسوری را تروریست نمینامد؟
شبکه سلطنتی بیبیسی فارسی که به عنوان بازوی عملیات روانی وزارت امور خارجه انگلیس فعالیت میکند در واکنش به شروع موج جدید حملات نظامی گروههای تروریستی در سوریه نوشت: "مخالف بشار اسد با حملاتی سنگین در شمال غرب این کشور توانستهاند برای اولین بار در نه سال گذشته کنترل مناطقی را به دست بگیرند که پیشتر در دست نیروهای ارتش سوریه و دولت بشار اسد بود".
بیبیسی در گزارش خود گروههای مسلح ضد سوری را "گروه نظامی اسلامگرای" میخواند.
سخنگوی شبکه بیبیسی مهرماه ۱۴۰۲ ادعا کرد که "بیبیسی از نظر اصول خبرنویسی یک رسانه مستقل است که وظیفهاش توضیح دقیق اتفاقات 'روی زمین' است تا مخاطبانمان بتوانند خودشان قضاوت کنند! "
جان سیمپسون، مدعی شد: «ما همیشه نحوه استفاده از زبان [واژگان]را بسیار جدی میگیریم. هرکسی که پوشش ما را تماشا میکند یا به آن گوش میدهد، بارها استفاده از واژه 'تروریست' را میشنود؛ ما آن را فقط در نقل قول از کسانی که آن را بکار میبرند میآوریم، برای مثال، دولت بریتانیا.»
در چارچوب همین دستورالعمل بیبیسی فارسی بارها و بارها با استناد به اظهارات مقامات لندن نیروهای محور مقاومت را متهم به تروریستی بودن نمود، در حالی هیچگاه با استناد به اظهارات مقامات سوری، عراقی، ایرانی و روسی، لفظ تروریست را در تیتر اخبارش برای مسلحین سوری بکار نبرد.
نکته قابل تامل اینجاست که به طور مرسوم لفظ مخالفین برای اتباع معارض یک حکومت بکار میرود، اما جنگ علیه دولت سوریه محدود به گروهی از اتباع این کشور نیست و عناصر تروریست از کشورهای دیگر با هدایت سرویسهای اطلاعاتی غربی، عبری و عربی وارد سوریه شدهاند.
بازی بیبیسی برای توجیه نقض مستمر سیاست بیطرفی و جانبداری آشکار این شبکه از گروههای تروریستی مورد حمایت غرب، نشان میدهد که چگونه منابع مالی و دلارهای نفتی میتواند بر جهتگیری یک رسانه اثر گذار باشد.
منبع: کانال تلگرامی صفحه دیدبانی رخدادهای انگلیس🇬🇧 (صدرا بریتانیا)