نماینده ویژه دادستان کل کشور گفت: تالاب میقان اراک یک ظرفیت فوق‌العاده گردشگری برای کشور و استان مرکزی است که باید ثبت میراث جهانی شود.

حسین رجبی گفت: این تالاب متاسفانه در کشور خیلی شناخته شده نیست و شاید بر روی آن کار رسانه‌ای کمتری صورت گرفته است.

نماینده ویژه دادستان کل کشور افزود: جاده‌ وسط این تالاب باعث شده بخشی از تالاب خشک و ریزگردهایی را به علت شوری ایجاد کند که در آلودگی هوای شهر اراک نیز نقش موثری دارد.

رجبی با بیان اینکه باید اقدامات لازم در راستای جلوگیری از تهدیدات زیست محیطی منطقه تالاب میقان هرجه سریعتر انجام شود، گفت: آسیب زدن به این ثروت خدادادی حیف است و باید از این ظرفیت ارزشمند به خوبی نگهداری و محافظت کنیم. 

نماینده ویژه دادستان کل کشور اضافه کرد: اجرای مانیتورینگ معادن استان مرکزی طرح بسیار خوبی در راستای نظارت بر فعالیت معادن است و باید به زودی شرکت املاح معدنی ایران نیز به این شبکه متصل شود.

رجبی در بخش بخش دیگری از سخنانش گفت: یکی از اقدامات مهم احیای حقوق عامه است و دستورالعمل این مهم به دادستان‌های کشور ابلاغ شده است و هرجا حقوق عامه نقض شود، وظیفه دارند که با جدیت وارد شوند.

وی عنوان کرد: تاکنون در راستای احیای حقوق عامه از جمله در حوزه عوارضی‌ها، رفع تصرفات و سایر بخش‌ها اقدامات خوبی صورت گرفته است.

نماینده ویژه دادستان کل کشور افزود: عوارض آلایندگی استان مرکزی به نسبت ۲ سال قبل رشد خوبی داشته و باید برای کاهش آلایندگی در این منطقه چاره‌اندیشی‌های بیشتری صورت گیرد.

استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در ناحیه مرکزی ایران، بین سلسله کوه‌های زاگرس و کویر مرکزی، از آب و هوای متنوعی متاثر از اقلیم‌های متنوع برخوردار است.

در این استان مناطق حفاظت شده هفتاد قله اراک و الوند خمین، پناهگاه‌های حیات وحش جاسب دلیجان و راسوند شازند و اثر طبیعی ملی غار نخجیر دلیجان با وسعت ۱۳۲ هزار و ۲۳۸ هکتار که حدود پنج و چهار دهم درصد مساحت استان می‌شود، به عنوان ذخیره‌گاه‌های زیستی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.

تالاب میقان اراک و بازرجان تفرش هم در مجموع با مساحت ۵۱ هزار هکتار به عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام شده‌اند و قسمتی از محدوده پناهگاه حیات وحش موته اصفهان در جنوب استان و مناطق پلنگدره قم در شرق استان و گلپرآباد و آق گل همدان در غرب استان مرکزی قرار دارد.

گفتنی است استان مرکزی از نظر تنوع زیستی در رتبه سوم کشور قرار دارد و تاکنون ۵۳ گونه پستاندار، ۲۰۵ گونه پرنده، ۵۴ گونه خزنده، ۱۹ گونه ماهی، چهارگونه دوزیست و یک هزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در این منطقه شناسایی و به ثبت رسیده است.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.