سید جواد حسینی حمایتهای مالی و تسهیلات بانکی در راستای توانمندسازی معلولین انجام میشود، گفت: ما در عرصههای متفاوتی از مددجویان و معلولین حمایت میکنیم، چون معلولین یکی از جمعیت هدف ما هستند. بیشتر مردم تصور میکنند بهزیستی فقط معلولین را نگهداری میکند و به آنها مستمری میدهد، درحالی که این فقط یکی از مأموریتهای ۱۶۰ گانهای است که سازمان بهزیستی دارد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: سازمان بهزیستی پیش از مهد یعنی غربالگری ژنتیکی تا بعد از لحد که حمایتهایی برای نزدیکان افراد مددجو داریم، خدمات ۱۶۰ گانهای را ارائه میدهد و از جمله این خدمات آموزش توانمندسازی است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ما طرحی را تحت عنوان استعدادیابی و مهارت آموزی مددجویان از دو هفته قبل شروع کرده ایم، زیرا معتقد هستیم که مددجوی ما زمانی که از مجموعه ما رهسپار و جدا میشود باید حتما یک مهارتی یاد گرفته باشد، چون وقتی که مهارت یاد گرفته باشد میتواند پس از جدایی از مجموعه ما، زندگی مستقل داشته باشد و بعد از رهسپاری هم رویکرد ما فرصت آفرینی باشد. یعنی پیش از رهسپاری رویکرد ما باید توانمندسازی باشد و پس از رهسپاری رویکرد ما باید فرصت آفرینی باشد.
حسینی در تشریح توانمندسازی و فرصت آفرینی تصریح کرد: یعنی همین ۶۰ هزار فرصت شغلی را که امسال با آموزش و توانمندسازی معلولان هدف گذاری شده، ایجاد کنیم که تاکنون ۵۹ درصد آن محقق شده است. یا ۲۰ هزار مسکنی که در تعهد ما برای ساخت طی امسال است را انجام دهیم و همچنین وامهای خود اشتغالی که امسال فقط ۱۶ هزار میلیارد تومان به صورت وام خوداشتغالی داریم؛ که البته معتقد هستیم این وامها اگر به شکل شرکتی و تعاونی یا کارفرمایی به مددجویان داده شود به مشاغل پایدارتری منجر میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه از همین منظر ما یک طرحی را با عنوان طرح مناطق پاک یعنی مناطق پاک از بیکاری مددجویان شروع کردیم، گفت: در سفرمان به قم نیز اعلام کردیم که یکی از مناطق را در سایتی که برای سالمندان به تعداد ۵۰۰ مددجو طراحی شده بود، تأمین اعتبار میکنیم تا یک مزرعه پنل خورشیدی برای آنها ایجاد شود که نه تنها درآمد مستمر داشته باشند بلکه سهام دار آن شرکت شوند و از ارزش افزوده هم بهرهمند شوند.