یک روزنامه انگلیسی با استناد به یکسری تحقیقات خود گزارش کرد که رژیم صهیونیستی ماه گذشته با استفاده از سلاح‌های آمریکایی، سه خبرنگار را در جنوب لبنان به شهادت رساند.

تحقیقات روزنامه انگلیسی «گاردین» نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی برای هدف قرار دادن و کشتن سه روزنامه‌نگار و زخمی کردن سه تن دیگر در حمله ۲۵ اکتبر (۴ آبان ماه) به جنوب لبنان از سلاح‌ها و مهمات آمریکایی استفاده کرده بود.

در ساعت ۰۳:۱۹ بامداد ۲۵ اکتبر به وقت محلی، یک جنگنده اسرائیلی دو بمب را به سمت کلبه‌ای که سه خبرنگار، عکاس شبکه المیادین غسان نجار و محمد ردا از شبکه المیادین و سام قاسم از شبکه المنار، در آنجا حضور داشتند شلیک می‌کند و هر سه نفر آنها در خواب به شهادت می‌رسند و سه خبرنگار دیگر نیز که در نزدیکی محل اقامت آنها اسکان داشتند نیز زخمی می‌شوند.

این جنایت رژیم صهیونیستی در شرایطی صورت گرفته است که قبل از و یا در زمان حمله اسرائیل، هیچ درگیری در محل وقوع حادثه رخ نداده بود و بسیاری از کارشناسان این اقدام رژیم صهیونیستی را برابر با جنایت جنگی توصیف کرده‌اند.

روزنامه گاردین از محل حادثه بازدید کرده و با صاحب ملک و خبرنگاران حاضر در محل حادثه در زمان حمله هوایی رژیم صهیونیستی گفتگو کرده و ترکش‌های پیدا شده در محل حمله را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است و تجهیزات جاسوسی اسرائیل در محدوده مواضع خبرنگاران را پیدا کرده است.

طبق یافته‌های گاردین، سه کارشناس حقوق بشردوستانه بین‌المللی گفتند که این حمله می‌تواند جنایت جنگی باشد و خواستار تحقیقات بیشتر شدند.

یکی از این حقوقدانان تصریح کرد «تمامی نشانه‌ها حاکی از آن است که به عمد روزنامه‌نگاران هدف قرار داده شده‌اند: یک جنایت جنگی بوده است. اینجا به وضوح به عنوان مکانی مشخص شده بود که روزنامه نگاران در آن اقامت داشتند».

با این‌حال، رژیم صهیونیستی پس از این حمله مدعی شد که «ساختار نظامی حزب‌الله را در زمانیکه تروریست‌ها درون ساختمان بودند» هدف قرار داده است.
درست ساعات اندکی پس از حمله و پس از آن‌که مشخص شد خبرنگاران هدف قرار گرفته‌اند، ارتش اسرائیل گفت که این حادثه در «دست بررسی» است.

روزنامه گاردین گزارش کرد که هیچ‌گونه شواهدی از وجود زیرساخت نظامی حزب‌الله در محل حمله اسرائیل پیدا نکردند و حتی مشخص شد که هیچ یک از خبرنگاران هیچ‌گونه سلاحی نداشتند و همگی غیرنظامی بودند.

ارتش اسرائیل به درخواست روزنامه گاردین برای شفاف‌سازی درباره این‌که کدام یک از این خبرنگاران از اعضای حزب‌الله بوده‌اند و جزئیاتی درباره نتیجه تحقیقات درباره این حمله پاسخ نداد.

گاردین ادامه داد که صرف‌نظر از نوع وابستگی سیاسی خبرنگاران، در مجموع، کشتن خبرنگاران طبق قوانین بشردوستانه بین‌المللی غیرقانونی است مگرآن‌که مشخص شود آنها در فعالیت‌های نظامی مشارکت دارند.

«جنینه دیل» مدیر موسسه اخلاق، قانون و درگیری مسلحانه آکسفورد در این خصوص می‌گوید «این یک رویه خطرناک است که قبلا نیز در غزه مشاهده کردیم که خبرنگاران به واسطه وابستگی‌ها و تمایلات سیاسی خود، به عملیات‌های نظامی مرتبط دانسته می‌شوند و اهداف حمله قرار می‌گیرند. چنین چیزی با قوانین بین‌المللی مرتبط نیست».

منبع: فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار