باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - از زمان آغاز نبرد «طوفان الاقصی»، رژیم بحرین از هیچ تلاشی در محاصره فعالیتهای همبستگی شهروندان بحرینی با مردم فلسطین و لبنان پس از گسترش نبرد دریغ نکرده است. در جدیدترین قسمت از این سلسله محدودیتها و سرکوبها، پلیس بحرین در ۲۵ اکتبر گذشته بزرگترین نماز جمعه این کشور را که در مسجد امام صادق در الدراز در غرب منامه برگزار شد، محاصره کرد.
مواضع مردم بحرین در این نماز جمعه در برابر تجاوزات رژیم اسرائیل و حمایت آمریکا از آن از طریق شعارهای نمازگزاران، خطبههای نماز جمعه و حرکتی همگانی که به صورت هفتگی پس از نماز برگزار میشد، آغاز شد.
در حالی که این حصر همچنان ادامه دارد، بیش از ۳۰۰ روحانی در سراسر این کشور در بیانیهای در ۲۰ نوامبر گذشته خواستار اعاده نماز جمعه شدند، زیرا تحت هیچ شرایطی توقف آن با همه شرایط و دلایل قانونی قابل قبول نیست. آنها تاکید کردند که این رفتار رژیم بحرین نشان دهنده مصادره آزادی مذهبی و با آزادی عقیده و انجام مراسم مذهبی ناسازگار است.
در همین راستا ابراهیم العرادی، رئیس دفتر سیاسی «ائتلاف جوانان انقلاب ۱۴ فوریه» در بحرین، محدودیتهای رسمی نماز جمعه را در چارچوب خدمت به مسیر عادیسازی با دشمن صهیونیستی اعلام کرد. العرادی در گفتگو با الاخبار توضیح داد که پیوند بزرگی بین هدف قرار دادن نماز جمعه، بهویژه نماز الدراز، به دلیل میزبانی بزرگترین نماز مرکزی برای شیعیان و بین پایبندی به عادیسازی و خدمت به رژیم اشغالگر صهیونیستی وجود دارد، زیرا نماز نقطه شروعی برای رد عادی سازی است حتی هر جمعه یک راهپیمایی بعد از نماز برگزار میشود که عادی سازی را رد میکند و حاکمان آل خلیفه این صحنه را نمیخواهند.
او در ادامه گفت: آنها خواهان هیچ گونه مخالفتی با عادی سازی نیستند و به هر طریقی سعی میکنند آمریکاییها را راضی کنند، به ویژه پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری؛ چرا که او پدرخوانده توافق ابراهیم (عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی) بود که بحرین وارد آن شد.
علاوه بر مواردی که رئیس دفتر سیاسی ائتلاف جوانان انقلاب ۱۴ فوریه ذکر کرد، رژیم بحرین کسانی که با فلسطین و لبنان ابراز همبستگی میکنند یا نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه آنان را محکوم میکنند، دستگیر میکند. در این زمینه، جمعیت ملی اسلامی الوفاق بحرین در گزارشی در اکتبر گذشته اعلام کرد که نزدیک به ۳۵۰ تخلف از جمله حدود ۲۰۰ مورد دستگیری و احضار خودسرانه را به دلیل حمایت از فلسطین و لبنان را ثبت کرده است. ۱۰۶ شهروند دستگیر و ۹۲ نفر دیگر به دلیل شرکت در تظاهرات مسالمت آمیز، نوشتن پست در شبکههای اجتماعی یا سایر اشکال همبستگی با فلسطین و لبنان احضار شدند.
رژیم آل خلیفه هیچ تفاوتی بین شهروندان عادی، فعالان، روحانیون یا حتی کودکان در احضار و دستگیری قائل نشد. الوفاق تاکید کرد که ۶ تن از کسانی که برای حمایت از فلسطین و لبنان احضار و بازداشت شده اند هنوز کودک هستند، از جمله محمد الصولة ۱۷ ساله که به دلیل شرکت در راهپیمایی حمایت از فلسطین به ۶ ماه حبس محکوم شده است.
این خشونت و بدرفتاری با مردم بحرین درحالی اتفاق میافتد که به موازات آن و به طور متناقض، نرخ مبادلات تجاری بین رژیم صهیونیستی و رژیم آل خلیفه همچنان در حال افزایش است. مقامات بحرینی رتبه دوم را در شاخص عادی سازی صادر شده توسط مرکز مشورتی مطالعات و اسناد کسب کردند.
به گفته این مرکز، این شاخص شامل هشت بخش است که هفت بخش آن مربوط به عادی سازی در حوزههای مختلف شامل اقتصادی و تجاری، دیپلماتیک و روابط خارجی، امنیتی و نظامی، سیاسی، آموزشی و فرهنگی، ورزشی، علمی، فن آوری، علاوه بر عادی سازی گردشگری و هشتمین بخش مربوط به قراردادهای عادی سازی جامع است. بحرین با کسب امتیاز ۷.۵ از ۱۰ در میانگین شاخص، مشخص شد که در ۴۶ حوزه عادی سازی با رژیم صهیونیستی فعال است که ۲۲ مورد آن در سطح اقتصادی، ۱۴ در سطح دیپلماتیک و ۱۰ حوزه در سطح امنیتی و نظامی است.
در همین زمینه، موسسه تحقیقاتی توافقات ابراهیم در مطالعهای در مورد حجم مبادلات بین رژیم اسرائیل و تعدادی از کشورهای عربی اعلام کرد که نرخ مبادلات تجاری بین تلآویو و منامه افزایش ۹۸۸ درصدی را نشان میدهد و در ۹ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش مبادلات کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی به این شرح توزیع شده است: ۵۳ درصد با مراکش، ۴ درصد با امارات و ۵۱ درصد با مصر.
در سطح دیپلماتیک، حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین با وجود اینکه کشورش ریاست اتحادیه عرب در سی و سومین نشست خود بر عهده دارد، به خود زحمت شرکت در نشست فوقالعاده اجلاس سران عربی و اسلامی ریاض را که اخیرا برگزار شد، نداد. در واقع، او حتی ولیعهد خود، سلمان بن حمد، را به اجلاسی که به بحث در مورد مواضع عربی و اسلامی در مورد تجاوزات رژیم اسرائیل به غزه و لبنان اختصاص داشت، نفرستاد، بلکه به اعزام خالد بن عبدالله معاون نخست وزیر بسنده کرد. این درحالی بود که در همین زمان او، پسرش و اعضای خانواده اش برای دیدار با چارلز سوم، پادشاه انگلیس در این کشور به سر میبردند، دیداری که انتقادات زیادی را از سوی مخالفان رژیم آل خلیفه برانگیخت.
منبع: الاخبار
یعنی انتظار دارید دیدار با ارباب را رها کنه و بیاد در اجلاس سران کشورهای عربی اسلامی شرکت کنه ؟؟!!!
اونم تازه به چه دستور کاری ؟ انتقاد از کشتار اسرائیل(ارباب جدید) در غزه و لبنان ؟؟!!!
باید دوباره به ایران ملحق بشه