نادر زارعی تصریحکرد: متوسط عملکرد در شرایط عادی در باغهای این شهرستان ۲۰ تن در هکتار و بالاترین عملکرد بیش از ۱۵۰ تن در هکتار است که متاسفانه در سال جاری به دلیل بروز شرایط خشکسالی، تنشهای حرارتی، اُفت کمی و کیفی آبهای کشاورزی و وجود آفات، میزان تولید در هکتار، بیش از ۱۸ تن برآورد میشود.
او افزود: به دلیل تنوع ارقام در این شهرستان، برداشت انارهای زودرس مانند شیرین و فاروق از اواخر شهریورماه شروع میشود و در مورد رقم دیررسی مانند رباب، تا اوایل آذرماه ادامهدارد.
بهگفته وی؛ عمدهترین رقم انار تولیدی نیریز رباب است که به دلیل ضخامت، رنگ پوست و آریل، درصد بالای فیبر و طعم مناسب میوه، بسیار بازار پسند میباشد و شهرت جهانی دارد.
این مقام مسئول ابرازکرد: انار نیریز علاوه بر مصارف داخلی به کشورهای آسیای میانه، حوزه خلیج فارس، کره جنوبی، روسیه، و برخی کشورهای اروپایی صادر میشود که زمینه ایجاد حدود ۳۰۰۰ فرصت شغلی موقت را فراهم کرده است.
زارعی اظهارکرد: در بخش صنایع تبدیلی با توجه به پتانسیل بالای شهرستان، کارخانههای صنعتی فرآوری انار نیریز مشغول فعالیت هستند و از جمله تولیدات آنها آب انار، رب، سس، شربت، مارمالاد، ژله، بستنی، ترشی، سرکه و لواشک انار است که با استقبال خوب و ارزآوری برای کشور همراه بوده است.
به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی شهرستان نیریز، سرپرست جهادکشاورزی شهرستان نیریز در پایان با بیان اینکه QR code به عنوان شناسنامه محصول شناخته میشود و بازرگانان و فعالان اقتصادی و صادرکنندگان محصولات کشاورزی میتوانند به استناد این گزارش که ضامن کیفیت محصولات کشاورزی میباشد، نسبت به تامین محصول اقدام کنند؛ تاکیدکرد: تولیدکنندگان انار برای صادرات محصول خود با مراجعه به سامانه سماک ملزم به ثبتنام در این سامانه و دریافت کد سلامت هستند و بدون دریافت آن، صادرات محصولات کشاورزی غیرممکن خواهد بود.