ادومین مرحله طرح تجلیل از کاسب برتر و پاکدست شیراز با همکاری مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز و با معرفی عبدالخالق عطار به عنوان نانوای نمونه اجرا شد.

عضو هیات امنای این مجمع در حاشیه تجلیل از کاسب نمونه، ابراز خشنودی کرد که این طرح فرهنگی به اجرا درآمد و دومین کاسب نمونه صنف نانوایان شیراز به مردم و جامعه معرفی شد.

 به گفته داریوش نویدگویی این طرح با هدف شناسایی واحد‌های موفق و معرفی راه و روش آنها به جوانان و تشویق تمامی فعالان صنفی به فعالیت و رقابت سالم اقتصادی و ترویج ارزش‌های معنوی در سطح بازار در دستور کار مجمع قرار گرفته است.

عضو هیات امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز با تاکید بر اهمیت معرفی کاسبان نمونه و پاکدست به شهروندان، ابراز امیدواری کرد که با ادامه این طرح، کاسبان نمونه و برتر دیگر صنوف نیز به شهروندان معرفی شوند.

او اضافه کرد: ارزیابی از واحد‌ها توسط مردم صورت می‌گیرد و شاخصه‌های، برخورد مناسب با مشتریان، رعایت بهداشت و نظافت محیط کار و رعایت انصاف در معامله با مشتریان، ملاک این ارزیابی‌ها است.

نویدگویی خاطرنشان کرد که این اقدام، باعنوان «کاسب حبیب‌الله» انجام و طی آن از کاسب‌های نمونه صنف نانوایان شیراز تجلیل می‌شود که در این مرحله، عبدالخالق عطار به‌دلیل خوشنامی، انصاف و مردم‌داری در کسب و کار مورد تقدیر قرار گرفت.

ترغیب کسبه به کسب رزق حلال

او همچنین، ارتقای فرهنگ و اخلاق شهروندی، ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی، الگوسازی و ترغیب کسبه به کسب رزق حلال، ارتقای فرهنگ وجدان کاری، ترویج فضایل دینی و ارزش‌های انسانی و ارتقای نقش اصناف و بازاریان در بهبود تعامل با مردم و مسئولین را از اهداف اجرای این طرح عنوان کرد که طی آن، کاسبان نمونه هر محله از سوی مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز، شناسایی و تجلیل می‌شوند.

عضو هیات امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز افزود: در تمام ادیان الهی به ویژه دین اسلام و شیعه بر کاسب تاکید فراوان شده است و کاسب، عنوان حبیب خدا را دارد، چون کاسب از گذشته مورد اعتماد و اطمینان افراد محله بوده و خانواده‌ها در هر موردی از کاسب محل، مشورت می‌خواستند؛ حتی در زمان ازدواج، پرس‌وجوی خانواده‌های عروس و داماد از کاسب محل بوده یا خانواده‌هایی که مشکل مالی داشتند به کاسب محله خود مراجعه می‌کردند.

نویدگویی اضافه کرد: کسبه در گذشته بیشتر به موضوع حلال و حرام توجه داشتند تا آن‌جا که بسیاری حتی هنگام وزن کردن برخی از مواد غذایی، پنکه سقفی مغازه خود را خاموش می‌کردند تا مبادا در جنسی که می‌فروشند، اشکالی ایجاد شود.

او توجه ویژه به حلال و حرام را از مهم‌ترین ویژگی‌های یک کاسب خوب و مورد اعتماد مردم نام برد و سرآمد همه کسبه را نانوا‌ها و خباز‌ها دانست که بیشترین ارتباط را با مردم محلات دارند.

نویدگویی از نان به عنوان غذای اصلی تمام خانواده‌ها و به خصوص خانواده‌های کم‌برخوردار نام برد و تجلیل از کاسب نمونه به خصوص نانوایان را بسیار ارزشمند برشمرد و ابراز امیدواری کرد تا مسئولین به این مهم توجه ویژه داشته باشند.

عضو هیات امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز با اشاره به مشکلات اقتصادی فراوانی که امروز گریبانگیر آحاد مردم شده است، تصریح کرد: امیدواریم معرفی کاسب نمونه بتواند الگویی برای دیگر کسبه باشد تا شاهد گسترش بیشتر ارزش‌های انسانی و معنوی در جامعه باشیم.

عبدالخالق عطار نانوای نمونه و منتخب مردم منطقه کلبه سعدی که بیش از ۵۰ سال در این حرفه فعالیت می‌کند، با قدردانی از توجه مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز، کمک به نیازمندان را توفیق الهی دانست و به خیرینی اشاره کرد که روزانه هزینه خرید نان برای نیازمندان را پرداخت می‌کنند.

او تصریح کرد: امیدواریم مسئولین با توجه بیشتر، در جهت رفع مشکلات نانوایان حرکت کنند چرا که نانوایان با نهایت اخلاص برای خدمت به مردم تلاش می‌کنند.

عطار افزود: با توجه به انعقاد تفاهم نامه مشترک بین مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز و اتاق اصناف مرکز استان فارس انتظار می‌رود با همراهی بیش از پیش اتاق اصناف مرکز استان فارس در این طرح، که نهایتا حاصل آن ترغیب دیگر کسبه به سمت خوبی‌ها باشد.

به نقل از روابط عمومی روابط عمومی مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز، در پایان این برنامه به پاس پاک دستی عوامل نانوایی دلگشا، لوح سپاس در آن نانوایی نصب شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.