علیرضا سمائی با اشاره به اینکه تقاضا برای فرزندخواندگی دختران زیر ۶ سال و شیرخوار بیش از ظرفیت است، گفت: ۹۰ درصد خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی در این استان، خواهان به سرپرستی گرفتن کودک دختر هستند.
او گفت: کودکان و نوزادان حائز شرایط قانون حمایت از کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی مصوب سال ۱۳۹۲ به عنوان فرزندخوانده به متقاضیان واگذار میشوند.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان همدان گفت: همچنین از سال ۱۴۰۲ براساس دستور وزارت دادگستری، کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی، بر اساس شیوه نامه مراقبت موقت، به عنوان مهمان به خانوادههای متقاضی میزبانی سپرده میشوند تا پیگیریها جهت بازپیوند آنها با خانواده نسبی و شرایط فرزندخواندگی این دسته فراهم شود، این کار با هدف حمایت از اقامت کودکان و نوجوانان در محیط خانوادگی انجام میشود.
سمائی گفت: هدف از طراحی شیوه و روش مراقبت موقت و یا خانوادههای میزبان، پذیرش و حضور موقت و نسبتا کوتاه مدت کودکان و نوجوانان بدون سرپرست موثر در خانواده هاست، تا زمینه انتقال و بازپیوند به خانواده زیستی و یا فرزندخواندگی برایشان فراهم شود.
این مسئول گفت: تعدادی از کودکان و نوجوانان بدون سرپرست موثر نیز در خانههایی که از سوی موسسات خیریه و مجموعهای از خیران نیک اندیش و مسوولیت پذیر اداره میشود نگهداری میشوند و در استان همدان ۱۳ مرکز این موضوع را برعهده دارند و پذیرای فرزندان هستند.
سمائی گفت: اصلیترین شرایط عمومی متقاضیان سرپرستی علاوه بر داشتن صلاحیت اعتقادی، اخلاقی و تابعیت ایرانی، عدم برخورداری از محکومیت جزایی، تمکن مالی و عدم ابتلا به بیماریهای واگیر یا صعبالعلاج و اعتیاد به مواد مخدر، مواد روانگردان و الکل است.
منبع: ایرنا همدان