تیمی از محققان مدل جدیدی را برای محاسبه احتمالات حیات هوشمند در جهان کنونی و آینده ما توسعه داده اند.

نتایج مطالعه‌ای تازه نشان داده است که شانس وجود حیات در جهان‌های خارج از کهکشان ما حدود ۲۷ درصد است که بسیار کمتر از تخمین‌ها است. به عنوان مثال، ۶۵ درصد از بزرگسالان آمریکایی معتقدند که حیات در سیارات دیگر وجود دارد.

محققان دانشگاه ادینبورگ و دانشگاه ژنو در سوئیس این مطالعه را انجام دادند که نشان داد احتمال وجود حیات هوشمند در کهکشان ما کمی کمتر است و حدود ۲۳ درصد تخمین زده می‌شود.

این تیم بر این باور است که شکل گیری ستاره‌ها و تکامل سیارات بزرگ ممکن است به شکل گیری نسل جدیدی از حیات هوشمند کمک کند، اگر این فرآیند‌ها در طول میلیارد‌ها سال ادامه یابد.

برای توضیح این پدیده ها، تیم تحقیقاتی بر معادله معروف دریک تکیه کرد که در سال ۱۹۶۰ توسعه یافت و به عنوان چارچوبی برای محاسبه احتمال حضور تمدن‌های پیشرفته در کهکشان ما استفاده می‌شود.

محققان توضیح دادند که آن ها سعی نکردند تعداد اشکال حیات هوشمند را تعیین کنند؛ بلکه فقط احتمال وجود آن ها را بر اساس تأثیرات انرژی تاریک ارزیابی کردند که بیش از دو سوم جهان را تشکیل می‌دهد و باعث انبساط کهکشان‌ها و خوشه‌های کهکشانی می‌شود.

این خوشه‌ها محیطی مناسب برای شکل گیری ستارگان و سیارات هستند که در صورت تداوم طولانی مدت ممکن است از حیات بیگانه حمایت کنند.

دانیل سورینی، محقق ارشد این مطالعه از موسسه کیهان شناسی محاسباتی در دانشگاه دورهام گفت: درک تأثیر انرژی تاریک بر جهان ما یکی از بزرگترین چالش‌ها در کیهان شناسی و فیزیک بنیادی است و ممکن است وجود ما را در این جهان توضیح دهد.

این مطالعه همچنین امکان توسعه اشکال حیات بیگانه را در آینده در نظر گرفت، اگرچه مدت زمان این توسعه مشخص نشده بود.

محققان در محاسبات خود، از تاریخچه کیهانی بیش از ۱۳.۸ میلیارد سال استفاده کردند و مقدار ماده معمولی را که برای تشکیل ستارگان در این بازه زمانی انباشته شده بود، محاسبه کردند. آن ها سپس این ستارگان را بر اساس چگالی انرژی تاریکی که در شکل گیری آن ها نقش داشته است جدا کردند و به این تخمین رسیدند که احتمال توسعه حیات هوشمند در جهان حدود ۲۷ درصد است.

سورنی گفت: به‌طور شگفت‌انگیزی، ما دریافتیم که حتی اگر چگالی انرژی تاریک به‌طور قابل‌توجهی بیشتر باشد، باز هم با زندگی سازگار است؛ به این معنی که ممکن است در غیر محتمل‌ترین جهان‌ها زندگی نکنیم.

با وجود پیشرفت در این زمینه، محققان هنوز نمی‌توانند به طور قطعی توضیح دهند که انرژی تاریک چیست یا چقدر در جهان وجود دارد.

پروفسور لوکاس لومپرسر، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه ژنو گفت: استفاده از این مدل برای کشف پیدایش حیات در جهان‌های مختلف و دیدن این که آیا برخی از سؤالات اساسی در مورد خود می‌پرسیم، هیجان‌انگیز خواهد بود و این که آیا جهان باید دوباره تفسیر شود.

در حالی که این تیم قادر به ارائه رقم دقیقی برای شانس یافتن حیات هوشمند در زمان حاضر نبود، سورنی تاکید کرد که این مدل گام مهمی در تحقیقات علمی است و هدف آن ها ارائه تخمین‌های دقیق‌تر در آینده است.

وی افزود: بسیاری از اشکال حیات ممکن است بعداً در زندگی کیهان ظاهر شوند و ظهور آن ها ممکن است با تحولات غیرمنتظره آینده مرتبط باشد.

این یافته‌ها با تحقیقات قبلی که احتمال وجود تمدن‌های هوشمند پیشرفته در جهان را «به‌طور شگفت‌انگیز کم» می‌دانستند، در تضاد است. در سال ۲۰۱۶، محققان دانشگاه روچستر در نیویورک از معادله دریک برای تخمین احتمال تمدن‌های تکنولوژیکی موجود در سیارات دیگر استفاده کردند و به این نتیجه رسیدند که احتمال توسعه یک تمدن در یک سیاره قابل سکونت کمتر از یک در ده میلیارد تریلیون است.

با این حال، آدام فرانک، استاد فیزیک و نجوم در دانشگاه روچستر، گفت که یک در یک تریلیون شانس به این معنی است که آنچه در این جا روی زمین اتفاق افتاده است، در واقع بار‌ها در طول تاریخ کیهانی اتفاق افتاده است.

این مطالعه در مجله Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شد.

منبع: دیلی میل

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار