محمد برزعلی در اولین همایش ملی حقوق کشاورزی و مواد غذایی با اشاره به تلاش جهاد کشاورزی گلستان برای مدلسازی محصولات کشاورزی گفت: سال کشاورزی گذشته، پیش از طغیان آفت زنگ زرد اقدامات پیشگیرانه انجام شد و تدابیر لازم از جمله تامین آفتکشها در دستور کار ما قرار گرفت.
وی افزود: به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد کردیم با توجه به وجود حداقل هشت نوع اقلیم در گلستان و با توجه به استفاده از مدلسازی و بهکارگیری هوش مصنوعی دومین مرکز پایش و هوشمندسازی کشاورزی کشور در این استان راهاندازی شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان ردیابی و بررسی سلامت محصولات غذا و مباحث فنی مانند تغییر اقلیم را از جمله ماموریتهای مرکز پایش و هوشمندسازی کشاورزی کشور برشمرد و بیان کرد: بررسی این شاخصها باعث ارتقای محصولات تولیدی کشاورزی بر مبنای استانداردهای جهانی و افزایش صادرات خواهد شد.
برزعلی به خرد شدن زمینهای کشاورزی در گلستان اشاره کرد و افزود: این مساله یکی از معضلات بخش کشاورزی است و وجود چنین چالشی با وجود قانون جلوگیری از خرد شدن زمینهای کشاورزی جای پیگیری و بررسی دارد.
وی خواستار تاسیس و راهاندازی مرکز تحقیقات حقوق کشاورزی و غذا در کشور شد و تاکید کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید دارند افزایش کمی و کیفی و فعالیتها و حمایتها از شرکتهای دانش بنیان بخش کشاورزی باید افزایش یابد و تصدیهای بخش کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شود و جهاد کشاورزی بیشتر نقش نظارتی داشته باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به گسترش برنامه اقتصاد سبز از سال ۱۳۹۴ در کشور گفت: یکی از مباحث مربوط به اقتصاد سبز تولید محصولات ارگانیک است که در حوزه محصولات ارگانیک قانون مشخصی وجود ندارد و غذا از مزرعه تا سفره را شامل میشود که برای هر قسمت قانون خاصی نیاز است تا با یکدیگر هماهنگ و همگام باشند.
برزعلی با بیان اینکه حقوق کشاورزی از سال ۱۹۴۰ به معنای کلاسیک در دنیا پیگیری شد و در سال ۲۰۱۰ در بزرگترین انجمنهای علمی حقوق دنیا مورد پذیرش قرار گرفت، تصریح کرد: در خصوص مسائل فنی کشاورزی از سال ۲۰۲۸ وارد عصر کشاورزی دیجیتال خواهیم شد.
وی به تغییر اقلیم و افزایش بارندگیهای سیلآسا و وقوع خشکسالی و افزایش دما اشاره کرد و گفت: با توجه به این شرایط برخی قوانین و مقررات حوزه کشاورزی نیازمند بررسی مجدد است.
رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز در این نشست اظهار کرد: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان همیشه برای برگزاری نشستهای تخصصی و همکاریهای چندجانبه همکاری دارد و برای برگزاری نشستهای تخصصی مربوط به چالشهای بخش اجرا آماده است.
شعبان شتایی خطاب به مجامع صنفی فعال در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی گفت: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برای برگزاری نشستهای چندجانبه در خصوص چالشها و مشکلات حوزه کشاورزی آمادگی کامل دارد.
وی افزود: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برای کمک به حل چالشها و مشکلات بخش کشاورزی و استفاده از ظرفیت تحقیق و پژوهش برای ارتقای این بخش با مجموعههای مختلف از جمله اتاق بازرگانی ارتباط خوبی دارد و این مساله را باعث افتخار خود میدانیم.
منبع:ایرنا