کارگردان فیلم «بی‌پایان» گفت: اگر شهید حسن تهرانی مقدم مسیر بی‌پایان ساخت موشک را شروع نکرده بود، قطعاً روزگار ما مثل روزگار لبنان و غزه بود.

فیلم داستانی «بی پایان» با نقش آفرینی حمید ابراهیمی و عبدالرضا نصاری روایتی متفاوت از مهمترین پروژه‌های فضایی ایران در سال‌های اخیر است، که به کارگردانی ساسان فلاح‌فر در مرکز تولیدات هنری رسانه‌ای مدار و به تهیه کنندگی امیرحسین جان‌پناه و ساسان فلاح‌فر سه‌شنبه ساعت ۲۲:۳۰ از شبکه دو سیما، چهارشنبه ساعت ۱۶:۰۰ از شبکه یک سیما و پنج‌شنبه ساعت ۲۱:۰۰ از شبکه افق پخش خواهد شد.

ساسان فلاح‌فر، کارگردان فیلم داستانی «بی‌پایان» شروع فیلمبرداری این فیلم را بخاطر عملیات وعده صادق ندانست و گفت: شروع پژوهش و نگارش فیلمنامه از سال گذشته کلید خورد و دقیقاً سال گذشته در همین ایام فیلمبرداری «بی‌پایان» شروع شد. آنچه مردم از شهید حسن تهرانی مقدم می‌دانند در حوزه موشکی است، اما ایشان کار‌های بزرگ دیگری هم انجام دادند. برایمان اهمیت داشت که از کار‌های دیگر ایشان صحبت کنیم.

فلاح‌فر ادامه داد: اگر ما امروز جزو نُه کشور دارای پرتابگر ماهواره هستیم، بخاطر زحمات شهید تهرانی مقدم است. هر چند من درباره ایشان مستندی به نام «مردی با آرزو‌های بزرگ» ساخته بودم، ولی مهم بود تا کار داستانی ساخته بشود؛ چون مخاطب فیلم‌های نمایشی متفاوت از مخاطب مستند است. بنابراین، همزمان با طوفان‌الاقصی که تقریباً از همین ایام شروع شد، فیلمبرداری فیلم «بی‌پایان» هم آغاز شد. 

 

شهید تهرانی مقدم

کارگردان فیلم «بی‌پایان» در پاسخ به این سوال که ماجرای شهادت شهید تهرانی مقدم هم در «بی‌پایان» آمده؟ توضیح داد: بله، باید در نظر گرفت پیدا کردن تصاویر و منابع از شهید تهرانی مقدم مانند بسیاری از دانشمندان ایرانی از قبیل شهید فخری‌زاده، شهید احمدی روشن و ... سخت است. به همین دلیل، باید برای رسیدن به فرم دلخواه پازلی چیده بشود، تا به آن شخصیت برسیم. یعنی وقتی من می‌خواهم شهید تهرانی مقدم را بشناسم، منابع را کنارهم می‌گذارم، خرده قصه‌های کوچکی از آن وجود دارد، که باید ربطش را بهم پیدا کنم، تا بتوانم آن شخصیت را نمایان کنم. 

شهید تهرانی مقدم

وی در پاسخ به این سوال که نیاز بود از خانواده شهدا برای به تصویر کشیدن شهید اجازه بگیرید؟ گفت: نیازی نیست حتماً از خانواده شهید اجازه بگیریم. چون فیلم «بی‌پایان» مرتبط با روابط خانوادگی ایشان نیست و آنقدر حساسیت ایجاد نمی‌کند. 

فلاح‌فر در واکنش به این گزاره که در بخشی از منابع آمده وقتی آقای محسن رضایی به شهید تهرانی مقدم برای ساخت موشک مسئولیت داد، عده‌ای به شوخی گفتند آقای رضایی شهید را به دنبال نخود سیاه فرستاده! گفت: ما مسائلی را در فیلم بیان کردیم، که باعث می‌شود مخاطب یکسری اطلاعات را سرچ کند و به دست آورد.

شهید تهرانی مقدم

در کمتر از ۱۷ روز اولین موشک از ایران پرتاب شد

این کارگردان ادامه داد: مثلاً ما ۱۷ روز بعد از رفتن و کارشکنی لیبی‌ها در ساخت موشک، اولین موشک را پرتاب کردیم. چون ما اولین موشک‌ها را از لیبی خریدیم و خودمان چیزی نداشتیم. اما وقتی لیبی‌ها ایران را تنها گذاشتند و موشک‌ها و سکوی پرتاب را خراب کردند و رفتند و مطمئن بودند دیگر اتفاقی نخواهد افتاد، در کمتر از ۱۷ روز اولین موشک از ایران پرتاب شد؛ با این تفاوت که این دفعه موشک را ایرانی‌ها ساخته بودند. یعنی آنها موشک‌ها را تعمیر و بعد پرتاب کردند.

ایران بابت ساخت موشک هزینه نمی‌کند

وی در پاسخ به این سوال که اگر تعرض رژیم صهیونیستی به خاک ایران و عملیات وعده صادق صورت نمی‌گرفت، عده‌ای می‌گفتند هزینه کردن بابت ساخت این همه موشک لزومی ندارد! تصریح کرد: ایران اصلاً برای تولید موشک‌ها هزینه نمی‌کند. شما بررسی کنید می‌بینید ایران تنها کشوری است که در تمام رزمایش‌های سالانه خود موشک پرتاب می‌کند. این موضوع نشان می‌دهد که آنقدر ساخت موشک ارزان در می‌آید، که در رزمایش‌ها استفاده می‌شود. 

حتی روس‌ها طالب پهپادهای ما هستند

فلاح‌فر افزود: می‌گویند ما برای امنیت امروز چرا آنقدر هزینه می‌کنیم؟ اولاً برای امنیت هزینه کردن، هزینه نیست و فایده است. از طرفی، ما هزینه‌ای نمی‌کنیم. چون همه چیزِ موشک از خودمان است. آنچه در تمام رسانه‌ها معروف است این است که پهپاد‌هایی که در جنگ اوکراین استفاده می‌شود، اصالتاً ایرانی است. چرا؟ چون ایران به تکنولوژی‌های بومی رسیده، که حتی روس‌ها ندارند. ایران آنقدر می‌تواند ارزان قیمت تولید کند، که حتی چینی‌ها نتوانستند تولید کنند. ممکن است در وسایلی که در زندگی‌مان استفاده می‌کنیم، چین سرآمد باشد و ارزان قیمت تولید کند؛ ولی ما هم در زمینه امنیت مردممان چنین توانمندی‌ای داریم. اینجاست که شهید حسن تهرانی مقدم مردی است که نمی‌توان پایانی برای آن متصور بود. اگر حسن تهرانی مقدم این مسیر را شروع نکرده بود، قطعاً روزگار ما مثل روزگار لبنان و غزه بود.

خبرنگار: نفیسه خلیلی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار