یک نماینده مجلس گفت: در عصر حاضر گسترش علم، فضای مجازی، وسایل ارتباط جمعی و هوش مصنوعی باعث شده که مطالعه جراید و کتب در سطح دنیا و کشور کمتر شود.

سید محسن موسوی زاده، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در برنامه «گفت‌وگوی فرهنگی» رادیو گفت‌وگو گفت:امروزه کاهش مطالعه و کم شدن توجه به کتاب سبب شده، ناشران و نویسندگان کشور با مشکلاتی مواجه شوند که مهمترین آن موضوع صادرات کتاب است که دچار مشکل شده است.

وی ادامه داد:از طریق کتاب می‌توان بسیاری از علوم را به جهان نشر داد ولی متاسفانه این مهم موثر از موضوع کاهش مطالعه، در کشور با مشکل مواجه شده است که این موارد نیاز به تدابیر دارد و باید مسائل و مشکلات در این حوزه شناسایی شود و با جمع کثیری از نویسندگان و ناشران هم اندیشی صورت گیرد و چرایی مسائلی، چون کاهش صادرات کتب، کاهش شمارگان کتاب ها، مشکلات ترجمه و .. بررسی شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: کشور ما کشوری است که قدیمی‌ترین کتابخانه جهان را داشته است و به کتاب و کتابخوانی اهمیت داده است و مقام معظم رهبری بار‌ها در بیانات خود بر اهمیت کتابخوانی تاکید داشتند و فرمودند که اکثر شب‌ها با کتاب می‌خوابند.

همچنین در ادامه محمد رسول تبیک، کارشناس ارشد مسائل فرهنگی و کتاب در ادامه بیان داشت: در حال حاضر کشور در موقعیتی است که باید در عرصه‌های مختلف یک بار برای همیشه تصمیم تاریخی و مهمی بگیرد.

وی با بیان اینکه باید بپذیریم که بزرگسالان مخاطب کار‌های فرهنگی نیستند و اگر قرار است اتفاق بزرگی در کشور رقم بخورد باید روی نسل جدید کار شود افزود: به جهت اینکه چارچوب ذهنی، فکری و اندیشه‌ای بزرگسالان شکل گرفته است نمی‌توانند اولویت کار‌های فرهنگی باشند.

تبیک افزود: برای اینکه در حوزه فرهنگ و کتاب اتفاق بزرگی در کشور رخ دهد باید فرهنگسازی و آموزش را از نسل ۴ تا ۵ ساله شروع کرد تا در آینده نسل کتابخوانی داشته باشیم و با ذهن باز و خلاق تربیت شوند که قطعا وقتی این نسل مدیر فرهنگی شود، راهکار‌های دقیقی پیاده می‌کند که شمارگان کتاب‌های ما همچون امروز، ۲۰۰ تا ۳۰۰ نسخه نباشد و شمارگان کتاب‌های صادراتی ما افزایش یابد.

کارشناس ارشد مسائل فرهنگی و کتاب تصریح کرد: نسل جدید بسیار باهوش است و شبیه به زمین بایری می‌ماند که باید برای پرورش و تربیت آن کار‌های فرهنگی با نگاه بلند مدت انجام داد در حال حاضر جایگاه کتاب در کشور ما آن چیزی که باید و شاید نیست و شمارگان کتاب‌های داخلی و به‌تبع آن شمارگان کتاب‌های صادراتی بسیار کاهش یافته است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.