وزارت خارجه آمریکا یکشنبه شب در بیانیهای که در تارنمای این وزارتخانه منتشر شد، اعلام کرد که بلینکن و لمی «درباره لزوم تلاش برای یافتن یک راه حل دیپلماتیکی که به شهروندان دو سوی خط آبی امکان بازگشت امن به خانههایشان را بدهد، گفتگو کردند.»
سازمان ملل متحد خط مرزی موسوم به «خط آبی» را در سال ۲۰۰۰ بین لبنان و فلسطین اشغالی ترسیم کرد. این خط بصورت دقیق با مرزهای رسمی همخوانی ندارد و نیروهای رژیم صهیونیستی بارها تلاش کردهاند از آن عبور کنند.
طبق گزارش وزارت بهداشت لبنان، حملات رژیم صهیونیستی تاکنون حدود ۳ هزار و ۲۰۰ شهید و هزاران زخمی برجای گذاشته است. همچنین شمار شهدای غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون به ۴۳ هزار و ۶۰۳ نفر و شمار مجروحان هم به ۱۰۲ هزار و ۹۲۹ نفر رسیده است.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که بلینکن و لمی همچنین «درباره لزوم پایان دادن به جنگ در غزه، تضمین آزادی همه گروگانها (اسرای صهیونیست) و افزایش کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان رایزنی کردند.
بر اساس این بیانیه، وزیران خارجه آمریکا و انگلیس همچنیم درباره اوضاع اوکراین از جمله «تبعات تصمیم روسیه برای مشارکت دادن نیروهای کره شمالی در جنگ علیه اوکراین گفتگو کرده و بر تعهد مشترک خود برای ادامه کمک به اوکراین و حمایت از تلاشهای اوکراینیها به منظور دفاع از آزادی خود و رسیدن به پیروزی تاکید کردند.»
مقامهای غربی ادعا کردهاند که کره شمالی ۱۱ هزار نیرو به روسیه فرستاده است و این نیروها در درگیریهایی با اوکراین که در منطقه کورسک روسیه رخ داده، مشارکت کردهاند.
منبع: ایرنا