نادر جلالت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به سال آور تولید زیتون، امسال وضعیت خوبی در تولید زیتون داریم که همین امر موجب شده تا باغداران به سمت تولید روغن زیتون بروند، اما بدلیل شرایط جوی مرحله روغن کشی به تاخیر افتاده است.
به گفته او، برآوردها حاکی از آن است که امسال تولید روغن زیتون با افزایش ۶۰ تا ۷۰ درصدی نسبت به سال قبل به ۱۰ هزارتن برسد.
جلالت ادامه داد: امسال سازمان حفظ نباتات با جهاد کشاورزی استانها همکاری مناسبی در ارتباط با مبارزه با آفت مگس زیتون نداشت که در نهایت این امر موجب شد تا باغداران زودتر از موعد، زیتون را برداشت کنند.
عضو هیئت موسس شورای ملی زیتون با بیان اینکه کمبودی در عرضه زیتون کنسروی نداریم، افزود: زیتون کنسروی به میزان سرانه مصرف برداشت شده و مشکلی در این زمینه نداریم.
او سرانه مصرف زیتون کنسروی کشور در سنوات قبل را ۷۰۰ گرم به ازای هرنفر اعلام کرد و گفت: سرانه مصرف زیتون کنسروی تا ۳ سال پیش بالاتر از متوسط جهانی بود و در مقابل سرانه مصرف روغن زیتون کشورما ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم بوده، درحالیکه متوسط سرانه روغن زیتون در دنیا ۴۵۰ گرم است. حتی در برخی کشورها رکورد مصرف روغن زیتون ۱۷ تا ۱۸ کیلوگرم هم داریم.
به گفته جلالت، با فرهنگ سازی و توسعه سرانه مصرف روغن زیتون میتوان از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری کرد و در مقابل واردات دارو را کاهش داد.
عضو هیئت موسس شورای ملی زیتون گفت: براساس سرانه مصرف روغن زیتون و احتساب ۸۵ میلیون نفر جمعیت در کشور، سالانه ۱۶ تا ۱۷ هزارتن روغن زیتون مورد نیاز است که در صورت تحقق تولید ۱۰ تا ۱۲ هزارتن، میزان واردات کاهش معناداری خواهد داشت.