رییس سازمان نظام پزشکی کشور بدون ارائه آماری از مهاجرت پزشکان از کشور گفت: شیب مهاجرت این قشر در چند سال اخیر، قابل تامل و نگران کننده شده است.

 محمد رییس‌زاده رییس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: مهاجرت یک پزشک برای نظام سلامت موجب خسران است زیرا نیروهای پزشکی کشور از تبحر و توانمندی علمی و عملی بالایی در حرفه خود برخوردارند و کشور به این قشر نیاز دارد.

وی اظهار کرد: مهاجرت در جامعه پزشکی مانند دیگر اقشار جامعه وجود دارد و از عمده دلایل مهاجرت این قشر، مسائل اجتماعی و حفظ شان و جایگاه آنها، اقتصاد سلامت، مشکلات معیشتی و مسائل شخصی است.

رییس‌زاده تصریح کرد: مایه تاسف است که یک پزشک می خواهد در کشور بماند و خدمت کند، اما شرایط او را مجبور به مهاجرت می کند و این مسئله جای نگرانی دارد.

وی اظهار کرد: برای جلوگیری از مهاجرت جامعه پزشکی باید فضای کسب و کار برای این قشر در کشور تسهیل شود تا به ماندن در کشور ترغیب شوند و برای جامعه خدمت کنند.

رییس زاده اضافه کرد: آمار و دلایل سیر شتاب مهاجرت جامعه پزشکان در دولت قبل با رییس جمهور شهید مطرح شد که در این زمینه دستوراتی دادند، اما هنوز اقدامی در این زمینه انجام نشده است.

انتقاد از مصوبه افزایش پذیرش در رشته‌های پزشکی/ تربیت پزشک بی کیفیت یعنی بازی با سلامت مردم

رییس سازمان نظام پزشکی کشور با تبیین اهمیت کیفیت آموزش در رشته های پزشکی و انتقاد از مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش رشته های پزشکی در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این مصوبه کیفیت آموزش های پزشکی را دچار مشکلات جدی کرده زیرا ساختارها، بودجه و امکانات لازم برای آن فراهم نشده است.

رییس‌زاده خاطرنشان کرد: تربیت پزشک بی کیفیت یعنی بازی با سلامت مردم، در این زمینه تعارف نداریم، باید متناسب با زیرساخت‌ها، ظرفیت رشته‌های پزشکی را افزایش داد، در این مورد مخالفتی وجود ندارد.

این مسوول ادامه داد: به عنوان نمونه دانشکده ای که ظرفیت آن ۵۰ نفر است، ۱۵۰ دانشجو پذیرش می‌کند و باعث می‌شود تا دانشجوی استاد ندیده و بیمار ندیده، در حالی که تبحر لازم را کسب نکرده، مدرک طبابت دریافت کند ، همچنین در دانشگاه علوم پزشکی ایران، ظرفیت جذب ۲۰۰ پزشک دارد اما ۳۰۰ دانشجو پزشکی پذیرش کرده، چگونه می‌توان به این تعداد دانشجو آموزش با کیفیت ارائه کرد.

رییس‌زاده گفت: در بیمارستان آموزشی علوم پزشکی ۱۵۰ تختخوابی گناباد، هر روز از صبح تا ظهر ۲۸۰ دانشجو برای آموزش در این بیمارستان رفت و آمد می کنند ، آیا می توان به این تعداد دانشجو آموزش با کیفیت ارائه کرد، بنابر این پزشکی بحثی نیست که با جنجال رسانه‌ای، پوپولیستی و بازار گرمی با آن برخورکرد، افتخار و عزتی که امروز جامعه پزشکی در کشور دارد به خاطر رعایت کیفیت آموزشی بوده است.

رییس زاده اضافه کرد: تصمیم گیری برای افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی باید برعهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد، فدا کردن کیفیت به بهانه کمیت، سلامت و جان مردم را به خطر می اندازد.

افزایش ۱۳ برابری پزشک در ایران

رییس سازمان نظام پزشکی کشور در ادامه با بیان افزایش ۱۳ برابری تربیت پزشک بعد از انقلاب اسلامی اضافه کرد: در ابتدای انقلاب اسلامی ۱۳ هزار پزشک در کشور وجود داشت که اکنون این رقم به ۱۷۰ هزار نفر رسیده است.

وی تعداد پزشکان متخصص زن در کشور در اوایل انقلاب را ۷۷۴ نفر بیان کرد و گفت: اکنون این رقم به بالای ۲۲ هزار پزشک زنان رسیده است که رشد ۳۵ برابری داشته است.

رییس زاده افزود: در ابتدای انقلاب اسلامی به ازای هریک میلیون نفر جمعیت ۱.۲ متخصص جراحی اعصاب در کشور وجود داشت و اکنون این رقم در ایران به ۱۳ متخصص جراحی رسیده است.

وی نرخ متوسط جهانی متخصص جراحی مغز و اعصاب را به ازای هر یک میلیون نفر ۶ جراح بیان و اظهار کرد: در آمریکا این رقم ۱۰ و در ترکیه هم ۱۴ است.

رییس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: حقیقت فضای امروز جامعه پزشکی در ایران این است که در زمینه تربیت نیروی انسانی متخصص به خودکفایی کامل رسیده و نیازمند استفاده از پزشکان غیرایرانی نیستیم و این توانمندی کمی نیست.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۲۰:۱۹ ۲۰ آبان ۱۴۰۳
تضامین خوبی بگیرید که اگر رفتند چند نفر به جای او پرورش دهید و ظرفیت ها را افزایش دهید