بررسی فنی حل معضل انتشار بوی نامطبوع ماهی در سوزای قشم آغاز و کارخانه پودر ماهی به مدت ۱۰ روز تعطیل شد.

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: با توجه به انتشار بوی نامطبوع ماهی در جزیره قشم به خصوص شهر سوزا، در جلسه ای با حضور دادستان قشم مقرر شد با لحاظ نظریه تخصصی مدیریت شیلات و کشاورزی سازمان، فعالیت کارخانه های پودر ماهی در سوزا به مدت 10 روز به منظور کشف منشأ بوی نامطبوع حاصل از چرخه صید تا فرآوری و همچنین اقدام کارخانجات به رعایت الزام موارد زیست محیطی با اصلاح و یا نصب سیستم های بوگیر و بوسوز کارآمد و مدرن و دفع اصولی و بهداشتی پسآب تعطیل گردد.

مریم نوری بالانجی گفت:حمایت همزمان از حقوق عامه و تولیدکنندگان این محصول ضروری و استراتژیک، یک وظیفه همگانی بوده که بر اساس دستور مدیرعامل سازمان طی دو سال اخیر طرح ساماندهی صنعت پودر ماهی و ماهی خشک سنتی غیربهداشتی توسط این مدیریت تدوین گردیده است.

او گفت:به موجب این طرح کلیه تولیدات ماهی خشک از طریق ارائه مشوق های متنوعی همچون جانمایی سایت های تخصصی صنایع وابسته شیلاتی، ضابطه مند نمودن تولید پودرماهی متناسب با ذخایر آبزیان و ملاحظات زیست محیطی، اصلاح چرخه معیوب صید تا فرآوری در کنار تأمین بهداشت عمومی اصلاح و ساماندهی می گردد.

نوری بالانجی افزود: در گذشته نیز کارخانجات مذکور به مدت هفت روز تعطیل بوده اند که عدم توفیق در مهار بوی نامطبوع در آن بازه، حکایت از انتشار بوی نامطبوع ناشی از خشک نمودن سنتی ماهی به روش های غیربهداشتی، وجود انبارهای دپو ماهی خشک سنتی و دفع غیراصولی و بدون ضابطه پسآب کارخانجات پودرماهی نیز بوده است.

او گفت: از آنجایی که انتشار بوی نامطبوع مختص به کارخانجات پودرماهی نبوده طی درخواست مدیریت شیلات و کشاورزی سازمان و لحاظ نظریه های تخصصی این مدیریت به جهت حل موضوع، با دستور دادستان مقرر گردید بررسی های فنی و همه جانبه با حضور تمامی دستگاه های ذیربط در جهت کشف منشأ آلودگی و انتشار بو که صرفا مختص شهر سوزا نمی باشد، شناسایی و رفع گردد.

منبع:روابط عمومی منطقه آزاد قشم

برچسب ها: پودر ماهی ، قشم ، سوزا قشم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.