روز شنبه ۱۹ آبان‌ماه، بهره‌برداری از فاز نخست اکوپارک فرحزاد با حضور شهردار تهران و جمعی از اصحاب رسانه برگزار خواهد شد.

عبدالمطهر محمدخانی در خصوص جزئیات یکصدوپنجاهمین مراسم امیدوافتخار تحت عنوان آیین بهره‌برداری از طرح احیا و ساماندهی روددره فرحزاد بیان کرد: روز شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ بهره‌برداری از فاز نخست اکوپارک فرحزاد با حضور شهردار تهران برگزار خواهد شد. 

وی با اشاره به سرگذشت روددره فرحزاد اظهارکرد: دره فرحزاد با توجه به موقعیتی که داشت تبدیل به محلی برای تجمع معتادان شده بود. تاجایی که برخی از این افراد سال‌ها در این محل ساکن شده بودند. جمع‌آوری معتادان متجاهر از اواخر سال ۱۴۰۰ در چند مرحله انجام شد و با رفع معارضین ملکی پس از ۱۲ سال، عملیات اجرایی فاز یک این پروژه آغاز و با همکاری معاونت خدمات شهری و شهرداری منطقه ۲و۵ رودره فرحزاد پس از سال‌ها ساماندهی شد.

تبدیل فرحزاد به یکی از قطب‌های گردشگری پایتخت

محمدخانی در ادامه اضافه کرد: درخواست ساکنان منطقه روددره فرحزاد برای ایجاد امنیت و آرامش در محدوده، مدیریت شهری را برآن داشت تا به ساماندهی این منطقه خوش آب و هوا در پایتخت بپردازد. از سوی دیگر اکوپارک فرحزاد ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطب‌های گردشگری در شهر را دارد که باید از آن بهره ببریم.

رئیس مرکز ارتباطات و اموربین‌الملل شهرداری تهران با بیان اینکه اکوپارک محیطی است که در آن فالیت‌های تفریحی، همگام با شناسایی و چگونگی برخورد با مسائل زیست محیطی از جنبه‌های گوناگون آموزشی همگانی صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: استفاده از اکوپارک‌ها نیازمند آموزش و فرهنگ‌سازی است تا بتوان در کنار استفاده از طبیعت، گونه‌های جانوری را نیز حفظ کرد. 

اکوپارک در فرحزاد

وی ضمن اشاره به اینکه طرح ژینایی رود دره فرحزاد، حد فاصل دالاغر (ابتدای کوهستان فرحزاد) تا همیلا (ابتدای پارک نهج‌البلاغه) در دست اجرا است، تأکید کرد: مساحت پروژه ۱۵۷ هکتار و طول تقریبی ۵ کیلومتر است که فاز اول این پروژه به مساحت ۵۴ هکتار فردا شنبه ۱۹ آبان به بهره‌برداری خواهد رسید. البته با اجرای این طرح، اولین گام در تاریخ شهرسازی ایران برای ایجاد زیرساخت سبز- آبی رقم می‌خورد. همچنین این پروژه باعث اضافه شدن پهنه عرصه حیات‌وحش به پهنه‌های شهری می‌شود.

رشد گونه‌های گیاهی و جانوری در اکوپارک فرحزاد

محمدخانی با بیان اینکه طرح احیای روددره فرحزاد در ۳ فاز اجرایی می‌شود، گفت: فاز نخست طرح مذکور روز شنبه همزمان با برگزاری آیین امیدوافتخار افتتاح می‌شود که هدف از اجرای آن ایجاد فضایی به صورت پارک طبیعی جهت حفظ محیط‌زیست و گونه‌های جانوری مانند روباه، سنجاب و سایر پرندگان بومی و همچنین جایگزینی جهت استفاده ساکنان شهر تهران از این محیط طبیعی به جای جاجرود، دماوند و جاده چالوس بوده است.

ورودی‌های پارک فرحزاد کدام‌اند

سخنگوی شهرداری تهران درباره مسیر‌های دسترسی به اکوپارک فرحزاد اعلام کرد: با توجه به قرارگیری پروژه بین بزرگراه اشرفی اصفهانی و یادگار امام ورودی اصلی از سمت خیابان سیمون بولیوار از دو جهت در نظر گرفته شده‌است. یکی از ورودی‌ها از سمت غرب محدوده و از طریق خیابان بهشت و دیگری از سمت شرقی و از طریق خیابان آبشار است.

پارکینگ برای بازدیدکنندگان فرحزاد وجود دارد

وی افزود: به منظور سهولت در تردد برای شهروندان در محدوده اکوپارک، پارکینگ در نظر گرفته شده است. دو پارکینگ برای پارک وسایل نقلیه گردشگران در نظر گرفته شده؛ یکی پارکینگ غربی که دسترسی آن از سمت خیابان بهشت است و پارکینگ دیگر که دسترسی آن از سوی خیابان آبشار خواهد بود.

محمدخانی در پایان تصریح کرد: طرح ژینایی فرحزاد با ایجاد فضای سبز، دوگونه زیستی گیاهی و جانوری را به هم پیوند خواهد داد و شهروندان تهرانی نیز می‌توانند از این فضا استفاده کرده و لذت ببرند.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۰۶:۳۲ ۱۹ آبان ۱۴۰۳
پارک پرندگان و پارک فرحزاد = پله نوردی سنگین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۵ ۱۸ آبان ۱۴۰۳
این بالاشهری‌ها امکانات ندارن که، ولی به «همت» دولتِ بالانشین از این به بعد یک سری امکانات جزیی در سینه‌ی نقره‌ای بهشون تقدیم‌میشه.. و
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۱۸ آبان ۱۴۰۳
فرهنگستان زبان خوابی یا بیدار بگویید بوم‌پارک نه اکوپارک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۰ ۱۸ آبان ۱۴۰۳
عکس نگذاشتید
آخرین اخبار