یک استاد دانشگاه گفت: کتابخانه‌ها قلب جامعه و دانشگاه مردم هستند و گروه‌ها با ایده‌ها و سنین مختلف در آن جمع می‌شوند و با هم تبادل نظر می‌کنند.

محمود داودی، عضو هیئت‌علمی گروه جغرافیای دانشگاه گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره اهمیت موضوع مقاله، به موضوع کتابخانه‌ها و کتابخوانی در ایران اشاره کرد و گفت: مردم تا حدودی به‌صورت شخصی کتاب‌ها را تهیه و در منزل مطالعه می‌کنند ولی این کتابخانه است که برای گروه‌های سنی مختلف و اقشار گوناگون جامعه کتاب با موضوعات مختلف تهیه می‌کند تا مردم را به کتابخانه متمایل کند و کتابخوانی را ترویج دهد. 

او افزود: امروزه کتابخانه‌ها قلب جامعه و دانشگاه مردم هستند و گروه‌ها با ایده‌ها و سنین مختلف در آن جمع می‌شوند و با هم تبادل نظر می‌کنند و در رشد و ارتقای فرهنگ جامعه می‌توانند مؤثر باشند. 

او همچنین درباره ایده مقاله و چگونگی نگارش آن، ایده اصلی را پروژه آمایش سرزمینی کتابخانه‌های استان گیلان دانسته و تصریح کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به‌دنبال آمایش سرزمینی کتابخانه‌های استان، فراخوان پژوهش داد. البته این مقاله صرفاً درباره شهر رشت است و برای آن باید چند مرحله را انجام می‌دادیم. ابتدا باید نقاط و موقعیت و اطلاعات کامل کتابخانه‌ها را در نظر گرفته می شد. 

او گفت: در کل رویکرد پژوهشی مقاله جی‌آی‌اِس پایه و با رویکرد فضایی از طریق تحلیل شبکه در محیط جی‌آی‌اِس انجام دادیم. مشکلاتی که داشتیم هم در درجه اول همکاری نکردن سازمان‌ها بود.

محمودی افزود: ما اطلاعات کتابخانه‌ها را می‌خواستیم که بخشی مربوط به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بود که به‌صورت کامل در دسترس بود ولی بخش‌هایی که مربوط به کانون‌های فرهنگی مساجد، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یا شهرداری و سازمان زندان‌ها بود، برای هماهنگی و اخذ اطلاعات به سختی افتادیم.

وی درباره چگونگی تأثیر پژوهش‌های علمی در کاهش‌دادن مشکلات و کاستی‌های عملی در محیط‌های کتابخانه‌ای و لوازم آن تأکید کرد: اگر نگاه ما پژوهش‌محور باشد، پاسخ سؤال مثبت است؛ چون این پروژه حاصل یک پژوهش است که نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تعریف کرده، فراخوان زده، پروپوزال ارسال شده، بین آنها بهترینش را انتخاب کرده، روی آن کار شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.