مدیرکل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: تالاسمی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های خونی ارثی به شمار می‌رود که استان سه هزار و ۶۴۶ بیمار تلاسمی دارد.

ابوالحسن صفدری مدیرکل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: تالاسمی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های خونی ارثی به شمار می‌رود که تشخیص آن بر اساس انجام یک آزمایش خون ساده با هزینه اندک امکانپذیر است، اما این در حالیست که استان سه هزار و ۶۴۶ بیمار تلاسمی دارد.

ابوالحسن صفدری اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون تعداد ۳۸ هزار و ۶۴۸ نفر در سیستان و بلوچستان خون اهدا کردند که از این تعداد ۲ هزار و ۸۶۶ نفر بانوان بوده اند این در حالیست که با توجه به جمعیت تقریبی سه میلیون نفری استان می‌توان خون مورد نیاز بیماران تالاسمی و سایر گروه‌های هدف را همین‌جا تامین کرد تا هیچ بیماری در استان منتظر اهدای خون از سایر استان‌ها نباشد.

وی ادامه داد: اکنون میزان بیماران تالاسمی در سیستان و بلوچستان سه هزار و ۶۴۶ نفر است که از این تعداد یک‌هزار و ۷۴۶ نفر در زاهدان، ۲۳۷ نفر زابل، ۸۷۳ نفر در ایرانشهر و ۷۹۰ نفر در چابهار از سوی مراکز انتقال خون و بیمارستان‌ها خدمات می‌گیرند در واقع بیماران تالاسمی استان روزانه بین ۳۵۰ تا ۳۶۰ واحد خون دریافت می‌کنند که با وجود افزایش اهدای خون از سوی مردم نوع دوست از ابتدای سال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته با توجه به اینکه بیماران تالاسمی هر هفته یا هر ۲ هفته نیازمند دریافت خون هستند و از مصرف‌کنندگان همیشگی خون به شمار می‌روند استان همواره با کمبود ذخایر خونی مواجه است.

مدیرکل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه استان در زمینه بیماران تالاسمی بیشترین آمار را در کشور دارد و جز استان‌های پرمصرف است عنوان کرد: با توجه به اینکه دسترسی مردم در ۲۰ نقطه جمعیتی استان به پایگاه‌های انتقال خون سخت است انتظار داریم خیران برای خرید اتوبوس انتقال خون را همراهی کنند.

به گفته وی مصرف اهدای خون در سیستان و بلوچستان ۷۸ هزار و ۷۸۰ واحد است و با توجه به اینکه مقادیر خونی استان جواب گوی نیاز استان نیست در این راستا از ابتدای سال ۴۰ هزار و ۴۱۷ واحد خون و فرآورده‌های خونی از سایر استان‌ها دریافت کردیم، آمار مصرف خون این منطقه در سال گذشته ۱۵۰ هزار واحد بوده که تنها ۵۵ هزار واحد در استان تهیه شده و بیش از ۷۰ درصد آن از استان‌های معین به استان رسیده است.

صفدری گفت: خوشبختانه خللی در زمینه خون برای افراد مورد نیاز وجود ندارد و نیاز‌ها تامین می‌شود، اما اکنون ذخیره بانک خونی سیستان و بلوچستان کاهش پیدا کرده از این رو نیاز فوری به همه گروه‌های خونی وجود دارد بنابراین از شهروندان درخواست می‌شود برای اهدای خون به پایگاه‌های موجود در سراسر استان مراجعه کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.