این روزها اگر برای مردم آمریکا هم روزهای حساسی نباشد، اما قطعا برای دو نفر روزها که نه بلکه دقایق و لحظهها نیز بسیار حیاتی است.
دو نفر به نامهای کامالا هریس نامزد جریان دموکرات و دونالد ترامپ نامزد جریان جمهوری خواه در آمریکا.
حکایت نقش تعیین کننده آرای الکترال در انتخابات آمریکا
انتخابات حدود ساعت ۷ الی ۹ صبح سه شنبه ۵ نوامبر به وقت محلی در آمریکا آغاز خواهد شد؛ انتخاباتی که طبق نظر سنجیها دو نامزد دارای آرایی بسیار نزدیک به هم هستند.
برای مثال نظرسنجی شبکه «ان بی سی» حکایت از این دارد که هر دو نامزد حدود ۴۹ درصد آرا را در اختیار دارند.
البته انتخابات آمریکا بسیار متفاوت از آن چیزی است که مردم بخواهند در آن نقشی داشته باشند؛ چرا که در این انتخابات مردم که نه بلکه این آرای الکترال هستند که رئیس جمهور را انتخاب میکنند.
برای مثال در سال ۲۰۱۶ شاهد بودیم که «هیلاری کلینتون»، نامزد حزب دموکرات بیش از سه میلیون رأی بیشتر از «دونالد ترامپ» کسب کرد، اما ترامپ با کسب اکثریت آرای الکترال پیروز شد.
«مجمع گزینندگان» یا «الکترال کالج» گروهی حدودا ۵۳۸ نفره هستند که در اصل برای یک وظیفه مشترک دور هم جمع شده اند؛ یعنی انتخاب رئیسجمهور و معاون رئیسجمهور.
بنابراین تا اینجا میتوان گفت که نتایح انتخابات آمریکا به دلیل نقش تعیین کننده آرای الکترال تقریبا متفاوت از نظر سنجیها رقم میخورد. با این حال، اما یکی از مسائل تاثیر گذار در رای آوری هریک از دو نامزد جنگ غزه است.
از تغییر رویکرد مدام هریس درباره اسرائیل تا خدمات ترامپ به اسرائیل
موضوعی که فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا نیز در این باره به ما گفت: اگر کامالا هریس در انتخابات ببازد قطعا به دلیل جنگ غزه باخته است، زیرا درصد قابل توجهی از جوانانی که معمولا به دموکراتها رای میدهند به هریس رای نخواهند داد و این به دلیل این نسل کشی رژیم صهیونی در غزه است و حمایتی که دموکراتها در دفاع از نسل کشی رژیم صهیونیسیتی داشته اند. در برخی از ایالاتها مانند میشیگان که هم جمعیت عرب و هم مسلمانان قابل توجه است و فراتر از آن هم بسیاری از جمعیتی که معمولا طرفدار دموکراتها هستند به وی رای نخواهند داد.
وی بااشاره به تمایل برخی صهیونها به ترامپ ادامه داد: معمولا صهیونها در آمریکا به دموکراتها رای میدهند، اما در این سالهای گذشته به دلیل خدمات گستردهای که ترامپ به رژیم صهیونیستی داشته این عدد کاهش داشته است؛ اما به نظر میرسد بر اساس نظر سنجیهایی که وجود دارد همچنان هم حتی در این انتخابات نیز اکثر صهیونها به دموکراتها رای خواهند داد و این نکتهای بود که ترامپ هم به آن اشاره کرد و گفت که با اینهمه خدماتی که من به اسرائیل دادم اگر یک فرد صهیونیست به هریس رای دهد در اصل عقلش را از دست داده است؛ اما نظر سنجیها هنوز نشان میدهد که برخی صهیونها به هریس رای خواهند داد.
ایزدی درباره صحبتهای متناقض هریس نیز بیان کرد: هریس به مخاطب توجه ویژهای دارد و زمانی که حس میکند باید از صهیونها دفاع کند آن را اعلام میکند، اما خب میگوید ضمن اینکه از اسرائیل حمایت میکنم خواهان اتمام جنگ غزه نیز هستم، زیرا به دنبال کاهش ریزش آرای خود است، اما بعید است که به این راحتی این موضوع حل شود.
۱۳ ماه حمایت مطلق دموکراتها از اسرائیل
حنیف غفاری کارشناس مسائل بین الملل نیز در این باره معتقد است: مسلم است که در طول بیش از ۱۳ ماهی که از جنگ غزه میگذرد دولت مستقر در آمریکا دولت دموکرات بوده است و کامالا هریس هم در مواضع اعمالی و هم در مواضع اعلامی خودش و دولت آمریکا حامی مطلق رژیم اشغالگر قدس چه در موضوع نسل کشی غزه و چه در حمایتهای میدانی و نظامی در تلاویو بوده است؛ ما این را در مواضع خاص را در پنتاگون و سنتکام که مورد تایید کامالا هریس است هم مشاهده میکنیم.
وی ادامه داد: قطعا یکی از اهداف خاص هریس در دوره کنونی این است که بتواند در دقیقه ۹۰ انتخابات آرای منتقدین جنگ غزه را که در انتخابات سال ۲۰۲۰ به سود بایدن به گردش در آمده بود و الان به سبب حمایت کاخ سفید از جنایات صهیونها قصد نداند به هریس یا ترامپ رای دهند و به عبارتی تبدیل به آرای منفعل شدند را مجدد به سمت خودش و طیف دموکرات جذب کند. چرا که در نظر سنجیهای ایالتی و عمومی هم آرای طرفین یعنی ترامپ و هریس به هم نزدیک است و آرای مسلمانان خصوصا در ایالت میشیگان که ایالتی بسیار مهم است و همچنین پنسیلوانیا و ویسکانسین هم از اهمیت بسزایی برخوردار است.
این کارشناس مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: رویکرد اخیر هریس یک رویکرد کاملا تاکتیکی و ابزاری و یک آدر س غلط به افکار عمومی آمریکا و خصوصا جامعه مهم رای دهندگان این کشور است در نتیجه نباید این مفاهیم را در دو گانه جمهوری خواه و دموکرات را درباره جنگ غزه متفاوت در نظر بگیریم.
حال اما سوال این است که آیا باید باور کنیم که رویکرد این دو فرد درباره اسرائیل و جنگ غزه با هم متفاوت است؟
وقتی آمریکاییها بیشتر از نتانیاهو از شکست اسرائیل میهراسند
غفاری افزود: فراتر از موضوعات مورد بحث مبنی بر اینکه جمهوری خواهان و دموکراتها در موضوعات تاکتیکی با هم اختلاف نظر دارند، اما یک استراتژی واحد دارند. باید این را در نظر گرفت که در صحنه جنگ غزه و در بحث منطقهای که شاید مهمترین دغدغه سیاست خارجی ایران است جمهوری خواهان و دموکراتها یک همپوشانی مطلق تاکتیکی دارند و ما در طول ۱۳ ماه اخیر این مساله را هم در مذاکرات آتش بس شاهد بودیم یعنی جایی که همواره واشنگتن همگام با تلاویو سعی در تحمیل آتش بس موقت (به جای آتش بس دائم) به گروههای موقت داشته است هم در مواضع میدانی حمایتی و اطلاعاتی و عملیاتی کاخ سفید در قبال تحولات منطقه؛ بنابراین در اینجا عملا تفکیکی بین جمهوری خواهان و دموکراتها در آمریکا وجود ندارد.
این کارشناس سیاست خارجی در پیش بینی نتایج انتخابات آمریکا نیز خاطر نشان کرد: همه چیز به گردش آرا در دقایق نود بستگی دارد، اما آنچه که رسانهها و مراکز فکری در آمریکا پیش بینی میکنند برتری اندک کامالا هریس بر ترامپ است؛ یعنی به گونهای که با اختلاف اندکی ممکن است آرای الکترال را به نفع خود تمام کند هرچند که همواره خصلت دقیقه نودی انتخابات آمریکا بر جا بوده است.
کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: چه هریس و چه ترامپ ارادتشان به رژیم صهیونیستی از خیلی از اسرائیلیها بیشتر است و این نگرانی که ترامپ و هریس دارند این است که نتانیاهو به دلیل حل مشکلات شخصی خودش اقداماتی را انجام دهد که در اصل به ضرر اسرائیل تمام شود یعنی به دلیل دغدغهای که نسبت به وجودیت اسرائیل دارند ممکن است برخی اوقات با نتانیاهو اختلاف نظر داشته باشند. از همین رو نیز در ضدیت با ایران و حمایت از نتانیاهو با هم رقابت دارند.
ایزدی هم درباره رویکرد این دو فرد نسبت به ایران نیز، گفت: این دو در اهداف خود نسبت به ایران با هم تفاوتی ندارند، زیرا هردو علاقه دارند تا ایران سرنگون شوند، اما در تاکتیکها بله ممکن است که روشهای مختلفی را دنبال کنند.
و در پایان باید گفت نتیجه این انتخابات بیشتر از اینکه برای مردم آمریکا مهم باشد برای رژیم صهیونی مهم است؛ رژیمی که تمام ماهیتش و تنفسش را مدیون دموکرات و جمهوری خواهان آمریکایی است.
خبرنگار: فاطمه تورانلو
حتی برای گیاهان .جانوران .اقیانوس ها و مابقی
عامل نسل کشی و جنایت جنگی در غزه .لبنان وووو
انقلاب و تجزیه است و بس
هیچ فرقی مابین این دو دلقک سیرک و مترسک شالیزاز نیست
هر دو دورغگو .در مقابل عربهای امریکایی .جنگ را خاتمه میدهیم و در مقابل فرقه ضاله و غاصب صهیونیستی
میگویند صهیونیست ها حق دفاع دارند
دفاع از سرزمینهای غارت شده!!!!؟؟؟ واقعا که
هر دو یشون صهیونیست هستند و طرفدار انها
الکی انقدر بم چند تنی و صخره شکن و تجهیزات واطلاعات ماهواره ای وووو بهشون نمیدهند .اگر سوددهی نداشتند
ارادت هر دو پادو ۱۰۰٪باید باشد
هر دو کاسه لیس لابی صهیونیسمند
در حقیقت رؤساء جمهور آمریکاه ازخود اختیاری ندارند
هرچه لابیهای صهیونیسم یهود ومسیحی درامریکاه به آنها دستوربدهند
این رؤساءجمهورامریکاه مجری طرح آنها هستند
حال چه ترامپ قاتل باشد چه هریس دورگه مهاجرباشد کلهم سگ زرد برادرشغال صهیونیسمند