رئیس گروه بهبود تفذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: ۸۵ درصد از بیماران مبتلا به دیابت در فارس با مشاوره کارشناسان تغذیه، بهبود یافتند.

مریم مهارت رئیس گروه بهبود تفذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به روند رو به بهبودی و کنترل در ۸۵ درصد از بیماران مبتلا به دیابت مشاوره شده از سوی کارشناسان تغذیه در ۶ ماه نخست امسال، بر نقش کلیدی آموزش و مشاوره تغذیه در اصلاح الگوی مصرف غذایی و کاهش عوامل خطر بیماری دیابت تاکید کرد.

او با اشاره به اینکه دیابت یکی از ۴ بیماری عمده غیرواگیر است، گفت: این بیماری به طور مستقیم به عوامل خطر قابل پیشگیری شامل تغذیه نامناسب و عدم فعالیت بدنی کافی وابسته است.

مهارت، دیابت را نوعی اختلال در سوخت و ساز بدن معرفی کرد که بدن قادر به استفاده کامل از قند نیست و افزود: این بیماری خاموش، اما پیش رونده، به تدریج همه بافت‌های بدن را درگیر می‌کند و ممکن است فرد مبتلا به دیابت، سال‌ها از ابتلای خود به این بیماری بی خبر باشد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: لازم است بیماران مبتلا به دیابت، تغذیه متعادل، تحرک کافی و سطح فعالیت بدنی مناسبی داشته باشند و از استرس و اضطراب پرهیز کنند.

او با اشاره به اینکه کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت استان به صورت رایگان خدمات مشاوره‌ای را به افراد ارجاع شده ارائه می‌دهند، افزود: با رعایت یک رژیم غذایی اصولی و منظم می‌توان به پیشگیری و درمان عواقب مزمن دیابت مانند بیماری‌های کلیوی، فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی کمک کرد.

 مهارت بیان کرد: در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، هزار و ۱۹۴ فرد مبتلا به پیش دیابت و دیابت از همه گروه‌های سنی، خدمات رایگان مشاوره تخصصی تغذیه را در سطح مراکز خدمات جامع سلامت دریافت کرده اند.

او ادامه داد: از مجموع مراجعان، بیش از ۳۴ درصد افراد مشاوره شده، برای دریافت خدمات مشاوره تغذیه در نوبت‌های دوم به بعد مراجعه کرده اند که ۸۵ درصد از آنها روند رو به بهبود داشته و توانسته اند میزان قند خون و عوارض ناشی از بیماری دیابت را کنترل کنند و این امر نشان دهنده نقش مؤثر کارشناسان تغذیه در نظام بهداشتی است.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال حاضر ارائه مشاوره تخصصی به افراد مبتلا به دیابت را از اولویت‌های گروه بهبود تغذیه جامعه دانست و اضافه کرد: این افراد پس از غربالگری و تشخیص بیماری می‌توانند خدمات مشاوره تغذیه را به صورت رایگان دریافت کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.