رئیس مؤسسهٔ ماین پاکی MDC گفت: طی دو سال اخیر بودجه ماین پاکی ۷۰ درصد کاهش یافته است.

در حالی که میلیون‌ها نفر در کشور با خطر مستقیم و غیرمستقیم ماین‌ها و سایر مهمات منفجر ناشده رو به رو هستند، تمویل برنامه‌های ماین پاکی در افغانستان نسبت به گذشته ۷۰ درصد کاهش یافته است.
برخی از مؤسسات پاکسازی ماین در افغانستان می‌گویند که دلیل اصلی این کاهش در تمویل مالی این برنامه‌ها؛ تغییر سیاست‌ها و رفتار جامعه جهانی نسبت به افغانستان پس از تحولات سیاسی جدید است.
شهاب حکیمی رئیس مؤسسهٔ ماین پاکی MDC گفته است که توقف فعالیت‌های ماین پاکی، جان میلیون‌ها تن را با خطر روبرو می‌سازد.
او می‌گوید «در حال حاضر حدود ۱۲۰۰ کیلومتر مربع از ساحات به ماین‌ها آلوده است که شامل ۴۲۳۳ قریه می‌شود. از این مناطق ۳ اعشاریه ۴ میلیون نفر به طور مستقیم و ۳ اعشاریه ۴ میلیون نفر به طور غیرمستقیم متضرر هستند. این مناطق در ۲۶۶ ولسوالی واقع شده اند.»
وی با اشاره به اینکه بخش ماین پاکی بودجه بسیار کمی دریافت می‌کند که علت آن تحولات سیاسی در افغانستان، به ویژه پس از سال ۲۰۲۱ است، افزود: طی دو سال اخیر بودجه ماین پاکی ۷۰ درصد کاهش یافته است.
حکیمی افزود: در گذشته ۱۵ هزار پرسنل مسلکی در این بخش فعالیت داشتند، اما اکنون به دلیل کمبود بودجه تنها ۳ هزار نفر مشغول به کار هستند و متباقی خانه نشین شدند.
گزارش‌ها نشان می‌دهد که تاکنون کمک‌های مالی به برنامه‌های ماین پاکی در افغانستان توسط سازمان ملل متحد صورت می‌گرفت.
مؤسسهٔ ام دی دسی (MDC) گفته است که انفجارهای ماین و مهمات منفجر ناشده، هر ماه برای به بیش از ۷۰ نفر در افغانستان خطر مرگ ایجاد می‌کند.
پیشتر، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) در تاریخ ۲۱ جولای در صفحه‌ی ایکس خود نوشته بود که حدود سه و نیم میلیون نفر در افغانستان به گونه‌ای با خطر دوامدار و زیان ماین‌ها و سایر مهمات منفجر ناشده روبرو اند.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار