معاون اجرایی کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: ثبت «مجمع شهرهای تاریخی ایران» در یونسکو بسترساز فعالیت‌های هدفمند است.

 معاون اجرایی کمیسیون ملی یونسکو در ایران در «نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران» در خانه مشروطیت اصفهان گفت: ثبت «مجمع شهرهای تاریخی ایران» در یونسکو می‌تواند بستر مهمی را برای فعالیت‌های قانونمند و نتیجه‌بخش فراهم کند.

اکبر یوسفی افزود: یکی از موضوعات حائز اهمیت برای یونسکو حفظ آثار ملموس و غیرملموس کشورهاست که خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران، آثار بسیار مهم کشور را در یونسکو به ثبت رسانده است.

وی اظهار کرد: ثبت ۵۴ کاروانسرا در یونسکو در مدت ۲ سال اخیر نشانگر پیگیری مداوم و مستمر کمیسیون ملی یونسکوی ایران در ثبت آثار تاریخی است.

معاون اجرایی کمیسیون ملی یونسکو در ایران افزود: امید است با پیگیری هایی که نمایندگی یونسکو در شهر اصفهان برای ثبت «مجمع شهرهای تاریخی ایران» در یونسکو انجام خواهد داد و کمکی که یونسکو به این اقدام، مجمع در دومین دوره به این مهم دست پیدا کند.

شهردار اصفهان نیز در این اجلاس گفت: حفظ بافت و آثار تاریخی صرف نگهداری از آن‌ها نیست، بلکه ضرورت دارد که این بافت مهیای زندگی شود و سرزندگی خود را حفظ کند.

علی قاسم‌زاده افزود: رد بعضی آثار تاریخی را فقط می‌توان در کتاب‌ها پیدا کرد که متأثر کننده است، همچون عمارت نمکدان که اثری از آن در شهر نیست.

وی خاطرنشان کرد: شعار اجلاس «شهر تاریخی شهر زندگی» است، بر این اساس با مروری بر آثار تاریخی شهر، آن‌ها را به چند دسته تقسیم کردیم که قابل تعمیم به شهرهای دیگر است.

شهردار اصفهان افزود: دسته ای از آثار تاریخی شهر اثرهای تخریب شده‌ای همانند حمام خسرو آقا است که از آن‌ها نمادی بر جای گذاشته شده است تا فراموش نشود.

وی، دسته دیگر را آثار فریز شده و دربسته عنوان کرد که منابع مالی برای احیای آنها وجود ندارد.

شهردار اصفهان ادامه داد: بخش سوم هم آثار مرمت شده ای است که جزو آثار موزه‌ای شده و فقط از آن ها بازدید می‌شود.

نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی کشور در خانه مشروطیت اصفهان با حضور شهرداران ۳۰ شهر تاریخی کشور به منظور ایجاد بستری برای تبادل تجربیات و تقویت همکاری‌ها در زمینه حفاظت از بافت‌های تاریخی و ارتقای ظرفیت‌های فرهنگی و اقتصادی این شهرها برگزار شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.