ترکیه میگوید که تصمیم اسرائیل برای ممنوعیت فعالیت آژانس سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی با ممانعت از بازگشت فلسطینیان به خانههایشان، نقض آشکار قوانین بین المللی است.
وزارت امور خارجه ترکیه در بیانیهای اعلام کرد که این اقدام با هدف ایجاد اختلال در تلاشها برای دستیابی به راهحل دو کشوری است و افزود که آنروا از فلسطینیها حمایت حیاتی میکند.
این وزارتخانه گفت: «این وظیفه قانونی و اخلاقی جامعه بینالمللی است که در برابر تلاشها برای ممنوعیت آنروا، که با قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایجاد شده است، موضع محکمی اتخاذ کند».
ترکیه به عنوان رئیس کارگروه تامین مالی آنروا به حمایت سیاسی و مالی از آژانس ادامه خواهد داد.
در همین حال، وزارت امور خارجه اردن میگوید که تصمیم پارلمان اسرائیل ناقض قوانین بین المللی است و بخشی از تلاش آن برای انحلال این سازمان است.
این تصمیم «بخشی از هدف قرار دادن سیستماتیک» آنروا و «ادامه تلاشهای دیوانهوار اسرائیل برای ترور سیاسی آژانس سازمان ملل متحد، در کنار حمله به مردم فلسطین» بود.
آنروا از حدود ۶ میلیون پناهنده فلسطینی که در داخل و خارج از فلسطین زندگی میکنند، حمایت میکند و خدمات مستقیمی مانند آموزش، مراکز سلامتی و سایر خدمات اجتماعی ارائه میدهد.
دو کمیته روابط خارجی و کمیته جنگ کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) تیرماه اعلام کرده بودند که در حال بررسی ادغام سه لایحه برای هدف قرار دادن سازمان آنروا هستند. بر اساس این گزارش، یکی از این لوایح به اجازه فعالیت سازمان آنروا در آنچه سرزمینهای صهیونیست خوانده شده، مربوط میشد. طی این لایحه امدادگران آنروا از فعالیت در سرزمینهای ادعایی صهیونیستها منع میشوند و قدس شرقی نیز از جمله این مناطق اعلام شد.
مترجم: اعظم پورکند
دولتهای آمریکا، انگلیس و آلمان با توجه به حمایت علنی از جنایات جنگی صهیونیستها در غزه، سوریه، عراق، لنبان، یمن و ایران باید پاسخگو باشند.