محمدمهدی برومندی معاونت امور باغبانی وزارت جهاد گفت: هندوستان با ۳ میلیون تن و چین با یک میلیون و ۶۹۰ هزار تن در رتبههای بالاتری از ایران با حدود یک میلیون و ۳۰۰هزار تن تولید انار قرار دارند.
معاون وزیر جهادکشاورزی تنوع ارقام انار ایران و ذخایر ژنتیکی این محصول در کشور را بیش از ۷۶۰ ژنوتیپ به صورت محصولی سالم و ارگانیک معرفی کرد و گفت: دارا بودن مزیت نسبی تولید و کیفیت بالای محصول تولید شده با بازارپسندی جهانی و قابلیت صادرات، تولید ارزش افزوده از محصول درجه ۲ و۳ از ویژگیهای انار تولیدی سرزمین چهار فصل ایران است.
برومندی اشتغالزایی در مناطق محروم حاشیه کویر، دارا بودن ارزش غذایی و خواص دارویی، امکان صادرات بالا و ارزآوری، تحمل بالای این میوه در مقابل شرایط نامساعد محیطی، کمآبی و تا حدی شوری، تنوع ژنتیکی، وجود دانش بومی در میان تولید کنندگان، امکان افزایش بهرهگیری از فناوریهای نوین داخلی و خارجی و افزایش بهرهوری از عوامل تولید را از فرصتهای کشور برای حفظ و توسعه اراضی باغات انار دانست.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی سطح زیرکشت باغات انار در کشور را ۹۶ هزار و ۶۳۶ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: میزان تولید انار در ایران در سال ۱۴۰۱ یک میلیون و ۲۸۱ هزار و ۳۳۲ تن و در سال گذشته یک میلیون و ۳۳۰ هزار تن بود و پیشبینی میشود امسال یک میلیون و ۳۴۴ هزار تن برداشت محصول داشته باشیم.
او عملکرد تولید در هکتار برای محصول انار در ایران را ۱۳ تن و ۹۷۰ کیلوگرم و استانهای مهم انارخیز ایران را هم به ترتیب استان فارس با ۳۱ درصد، مرکزی ۱۲، یزد ۹، سمنان ۸، خراسان رضوی ۷، اصفهان ۵، لرستان ۵، خراسان جنوبی ۴، قم ۳، مازندران ۲ و سایر استانها را ۱۴ درصد اعلام کرد.
برومندی، میزان صادرات این محصول در سالهای ۹۹، ۴۰۰ و ۴۰۱ را به ترتیب ۱۱ هزار و ۹۱۷ تن، ۱۷هزار و ۷۸۵ تن و ۲۱ هزار و ۲۸۵ تن اعلام کرد و گفت: سال گذشته نیز ۳۶ هزار و ۹۴۹ تن انار به ارزش بیش از ۱۷ هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است.