عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: کولونوسکوپی به دلیل اینکه روده بزرگ را به‌طور کامل بررسی می‌کند یک روش غربالگری اصلی به شمار می‌رود.

حسن معیری در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: انجام غربالگری منظم به ویژه در افراد بالای ۵۰ سال و کسانی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان دارند بسیار حائز اهمیت است.

وی  به اولین علائم سرطان روده بزرگ اشاره کرد و گفت: این علائم شامل تغییر در عادات دفعی از جمله اسهال، یبوست طولانی‌مدت، وجود خون در مدفوع، درد‌های شکمی یا کرامپ‌های متناوب، کاهش وزن ناخواسته و احساس تخلیه ناقص روده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه تشخیص سرطان روده بزرگ بصورت عمده از طریق کولونوسکوپی انجام می‌شود، افزود: سایر روش‌های تشخیصی شامل سیگموئیدوسکوپی انعطاف‌پذیر و تست خون مخفی در مدفوع هستند. در برخی موارد، آزمایش‌های تصویربرداری مانند سی‌تی‌اسکن و MRI نیز استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سرطان روده بزرگ چهار مرحله دارد، افزود: در مرحله اول، تومور به لایه داخلی روده محدود می شود و در مرحله ۲، تومور به لایه‌های عمیق‌تر روده نفوذ کرده، ولی به غدد لنفاوی سرایت نکرده است.

معیری ادامه داد: در مرحله سوم، تومور به غدد لنفاوی مجاور سرایت می کند و در مرحله آخر هم سرطان در سایر اندام‌ها مانند کبد، ریه یا استخوان‌ها پخش شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اینکه نوع درمان به مرحله سرطان، به وضعیت عمومی بیمار و سایر عوامل وابسته است، گفت: درمان این بیماری شامل جراحی برای برداشتن بخش سرطانی روده، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و در برخی موارد درمان‌های هدفمند دارویی است.

وی یادآور شد: پیشگیری از سرطان روده بزرگ شامل تغییرات در سبک زندگی و رژیم غذایی سالم از جمله مصرف مواد غذایی پرفیبر، میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل و کاهش مصرف گوشت قرمز است.

معیری به لزوم فعالیت بدنی منظم در پیشگیری از این بیماری اشاره کرد و گفت: ورزش منظم و حفظ وزن سالم می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک کند. همچنین استعمال دخانیات و مصرف زیاد الکل از عوامل خطرزا برای ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند که می‌بایست آنها را محدود کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه بیان کرد: افرادی که به بیماری‌های التهابی روده مانند کولیت اولسراتیو یا بیماری کرون مبتلا هستند، باید تحت نظر پزشک باشند، زیرا این بیماری‌ها خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: این اطلاعات به‌عنوان راهنما برای افزایش آگاهی و پیشگیری از سرطان روده بزرگ به‌کار می‌رود. مشاوره با پزشک و انجام غربالگری‌های منظم می‌تواند به تشخیص زودهنگام و بهبود نتایج درمانی کمک کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.