روز دوشنبه نامهای از «یوآو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر این رژیم در رسانههای صهیونیستی منتشر شد که پوشالی بودن ادعاهای رژیم پوشالی را در میان ادعاهای پیروزی بر مقاومت یکبار دیگر آشکار ساخت.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در نامهای که خطاب به «نتانیاهو» نوشته، عملا اعتراف میکند در سایۀ تبادل حملات بین ایران و رژیم صهیونیستی، به روز رسانی اهداف یک نیاز مبرم است. نکتۀ مهمتر در این نامه، هشدار او به نتانیاهو است که «تلاشهایی که در جنگ صورت میگیرند بدون هدف شدهاند و این اهداف باید متمرکز شوند.» گالانت بی هدفی در جنگ را این گونه تعبیر میکند که: «اسرائیل با قطب نمای قدیمی میجنگد».
با ارسال این نامه، یکبار دیگر رسانههای رژیم صهیونیستی، مسئلۀ برکناری گالانت و جایگزینی «گیدعون صعر» در پست وزارت جنگ اسرائیل را مطرح ساختند؛ به این معنی که نامه مزبور سبب شده نتانیاهو یکبار دیگر به فکر اخراج یکی دیگر از متحدین سابق و مخالفین امروز خود بیفتد.
مروری بر فرافکنیهای روزهای نخست جنگ
نگاهی به روزهای نخست جنگ در نوار غزه، دلایل تکرار پیاپی اختلاف نظرها و شکاف نزد زمامداران رژیم صهیونیستی را آشکار میسازد. در روزهای نخستین اجرای عملیات «طوفان الاقصی»، زمانی که افکار عمومی رژیم صهیونیستی به دنبال پیدا کردن مقصران ماجرا بودند، این نتانیاهو بود که هیچگاه نه بر تقصیر خود به عنوان نخستوزیر اقرار کرد، نه هیچگاه زبان به عذرخواهی گشود و هرگز نشانهای از این که بخواهد از مقام خود استعفا دهد، بروز نداد. در مقابل، او و فرزندش در پیامهایی که در صفحۀ «ایکس» منتشر ساختند، فرماندهان نظامی و دستگاههای امنیتی رژیم صهیونیستی را مقصر اصلی ضربه ترمیم ناپذیر طوفان الاقصی معرفی کردند.
این خط مشی توسط «نتانیاهو» در حالی دنبال شد که «آهارون هالیوا»، رئیس دستگاه اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی (آمان)، در کنار نامۀ عذرخواهی خود خطاب به ساکنین سرزمینهای اشغالی و قبول اهمال واحدهای اطلاعاتی ارتش اسرائیل در متحمل شدن ضربه ۷ اکتبر ۲۰۲۳ از ناحیه گروههای مقاومت فلسطینی، به صورت رسمی از سمت خود استعفا کرد. حال، پس از گذشت یک سال، یکبار دیگر ماجرای فرار مقامات ارشد سیاسی و نظامی صهیونیست از قبول مسئولیت شکست ۷ اکتبر و متهم کردن یکدیگر به کمکاری و اهمال آغاز شده است.
در روزهای نخست جنگ، شکست اطلاعاتی و میدانی رژیم صهیونیستی که منجر به اسارت صدها نظامی رده بالای رژیم صهیونیستی شده بود، موجب شده بود در کابینۀ رژیم صهیونیستی اختلافی نمایان شود و مقامات این رژیم، تقصیر را گردن یکدیگر بیندازند. در شرایط کنونی نیز به نتیجه نرسیدن طرحهای جنگی در غزه و لبنان، مقامات رژیم صهیونیستی را مجدداً به این نقطه رسانده است.
این در حالی است که خط رسانهای صهیونیستها دم از پیروزیهای خود در میدان نبرد میزند و به دنبال فضاسازی رسانهای و سیاسی برای افکار عمومی سرزمینهای اشغالی در برهه بعد از اتمام جنگ است.
اختلافاتی که هیچگاه تمام نشد
این را نیز نباید فراموش کرد که اختلافی مشابه در رژیم صهیونیستی موجب شد، کابینۀ اضطراری رژیم صهیونیستی، موسوم به کابینۀ جنگ، در میانۀ راه با خروج «گادی آیزنکوت» و «بنی گانتس» از هم بپاشد و «نتانیاهو» را مجبور کند، تصمیمات جنگی را در کابینه امنیتی بگیرد. کابینهای که با حضور «اسموتریچ» و «بن گویر» یک جهنم تمام معنا برای «نتانیاهو» به حساب میآید؛ چرا که برای تصویب هر طرح باید آنها را با تطمیع یا تهدید، برای رضایت دادن به اجرای تصمیمات مدنظر خود اقناع کند.
آنچه در نامۀ «یوآو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای «نتانیاهو» ارسال شده، حکایت از اختلاف جدی درون کابینۀ رژیم صهیونیستی دارد؛ اختلافی که حتی پیش از شروع عملیات «طوفان الاقصی»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را در آستانۀ عزل قرار داده بود و حالا یکبار دیگر وی را به همان مرحله نزدیک کرده است. این حکایت همان مصداق بارز آیه سوره حشر است که میگوید: «تحسبهم جمیعاً و قلوبهم شتّی» (آنها را متحد فرض میکنید در حالی که قلب هایشان از هم جدا است).
منبع: تسنیم