فاطمه حاجی سیدتقیا کارشناس دارویی واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: مسمومیت دارویی، گاز و مونوکسید کربن، سموم دفع آفات نباتی مواد شیمیایی، سو مصرف مواد مخدر و الکل، موادغذایی، قارچها و گیاهان سمی و همچنین گزیدگی جانوران سمی از جمله انواع مسمومیتها محسوب میشود.
وی ادامه داد: ۲ هزار و ۶۱۸ شهروند قزوینی به دلیل انواع مسمومیتها از ابتدای سال جدید تاکنون راهی بیمارستان شده اند.
حاجی سیدتقیا بیان کرد: هر ماده غیرخوراکی که بلعیده شود میتواند مسمومیت ایجاد کند و بسته به اینکه آن ماده چه میزان سمی دارد اثرات مختلفی بر بدن انسان میگذارد.
این مسئول ادامه داد: اختلال در بینایی، خواب آلودگی، تشنج یا کما، افزایش بزاق دهان، تند شدن تنفس، تهوع و استفراغ برخی از علایم مربوط به مسمومیتهای مختلف است.
وی یادآور شد: زمانی که علایم مسمومیت در افراد شکل میگیرد، باید برای درمان سریع به بیمارستان منتقل شود، چرا که درمان اینگونه مسمومیتها در خانه انجام نمیشود.
کارشناس دارویی واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: علایم مواد سمی در کودکان نسبت به بزرگترها سریعتر و شدیدتر بروز میکند و حتی میتواند منجر به فوت آنها شود، بنابراین از والدین میخواهیم نکات بهداشتی را رعایت کرده و اطلاعات خود را از انواع سموم افزایش دهند.