منصور پوریان، رئیس شورای تامینکنندگان دام در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: هم اکنون فشار تقاضا بدلیل ورود و توزیع گوشت های وارداتی در بازار کاهش یافته است، در حالیکه سنوات قبل فشار تقاضا زیاد بود که همین امر منجر به ثبات بازار شده است.
او با بیان اینکه تامین گوشت به نحو مطلوبی انجام می شود، افزود: با توجه به بهبود وضعیت دامی و مدیریت مطلوب شاهد رشد در بخش دام سبک و سنگین بودیم به طوریکه بنابر اعلام مرکز آمار اکنون در بخش گوساله پایه پروار ۷۳۵ تا ۷۵۰ هزار راس داریم که رقم خوبی است.
پوریان ادامه داد: بنابر اعلام مرکز آمار جمعیت دام سبک بسیار خوب است به طوریکه اکنون ۶ میلیون راس دام سبک پروار شده در دامداری داریم.
رئیس شورای تامین کنندگان دام جمعیت کنونی دام سبک را ۶۵ میلیون راس اعلام کرد و افزود: بنابر اعلام مرکز آمار زایش های کنونی پاییز به ۴ میلیون راس دام سبک می رسد، بر این اساس این شرایط باید در کنار مدیریت قبلی انجام شود و از طرفی نیاز است مدیریت فعلی استمرار یابد تا جمعیت مولد و کشتاری عادی باشد.
او با بیان اینکه سالانه ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می شود، افزود: بنابر اعلام مرکز آماربا احتساب ۸۵ میلیون نفر جمعیت، سالانه یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن گوشت مورد نیاز است، در حالیکه با احتساب جمعیت مهاجر از ۸۵ میلیون نفر بالاتر هستیم و از طرفی ۹۰۰ هزار تن آمار تولید و خروجی است که با کسر ۲۰ درصد استخوان، تولید گوشت خالص ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار تن است.
به گفته پوریان، در حال حاضر واردات و تولید داخل مسیر خود را طی می کنند، اما جمعیت دامی مناسب دلیلی بر شرایط مساعد گوشت نیست چراکه تولید گوشت تابع تالیف خوب است؛ بنابراین برنامه باید براین باشد که حجم دام مولد را بالا نگه داریم.
رئیس شورای تامین کنندگان دام با اشاره به ثبات بازار گوشت گوساله افزود: در حال حاضر ۷۳۵ هزار تا ۷۵۰ هزار راس تولید گوساله پروار داریم که با اعمال مدیریت صورت گرفته شاهد ثبات بازار خواهیم بود. در حالیکه سال گذشته این شرایط را در بازار نداشتیم.
این مقام مسئول قیمت کنونی هر کیلو دام زنده سبک بسته به تنوع و نژادهای مختلف را ۲۶۰ تا ۲۶۵ هزار تومان و گوساله ۱۷۰ تا ۱۹۵ هزار تومان اعلام کرد و افزود: علی رغم آنکه قیمت گوشت وارداتی مناسب است، اما قیمت برخی اقلام گوشت داخلی در قصابی ها بالاست که این موضوع منجر به رقابتی شدن قیمت ها می شود.
او با بیان اینکه سبد ذخایر و دام زنده مناسب است، گفت: اگر دنبال رشد تولید هستیم باید فقر تسهیلات تولید از بین رود و شرایطی ایجاد شود که تسهیلات در اختیار تولیدکنندگان دام قرار بگیرد و از طرفی نهاده مدت دار پرداخت شود، البته وارد کردن دام پایه پروار در بهار و واگذاری به دامداران در کاهش قیمت و رقابتی شدن تولید و ثبات بازار اثرگذار بود.
خبرنگار: آزاده محبی