هادی حق شناس امروز، ۲۵ مهرماه در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان گیلان، فلسفه تشکیل این جلسه را حل مشکل واحدهای تولیدی دانست و اظهار کرد: برخی از واحدهای تولیدی با مشکلاتی مواجه هستند که با روال عادی بانکها و نهادهای خدمات رسان قابل حل نیست و لذا نیازمند مصوبات ویژه هستیم.
وی شرایط امروز تولید را مواجه با شرایط جنگ اقتصادی دانست و افزود: در شرایط عادی نیستیم و باید تصمیمات ویژه بگیریم.
استاندار گیلان تحریمهای ظالمانه را عامل بخشی از مشکلات بنگاههای تولیدی دانست و تصریح کرد: بانکها نقش مهمی در رفع مشکلات واحدهای تولیدی دارند، اما بانکها نیز از نظر منابع و مصارف، محدودیتهایی دارند.
حق شناس خواستار همکاری بانکهای عامل جهت رفع مشکلات کارخانه سیمکو شد تا این واحد تولیدی بزرگ و مهم استان به سرنوشت رشت الکتریک و صنایع پوشش و نساجی دچار نشود و گفت: سیمکو برای ۱۲۰۰ نفر شغل ایجاد کرده و اگر امروز سیمکو را ایجاد میکردیم و اگر برای ۱۲۰۰ نفر شغل ایجاد میکردیم، هزینه بسیار بالایی داشت و لذا نباید سیمکو را با قدمت ۵۶ سال از دست بدهیم.
وی تزریق پول به صنعت را موجب رونق تولید دانست و تاکید کرد: اگر صنعتی در زمان من تعطیل شود، مقصر من هستم لذا در کنار بانکهای عامل خواهیم ماند تا به تولید و صنعت استان کمک کنیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه رهبر انقلاب شعار سال را اقتصادی انتخاب فرمودند و این نامگذاری در دهه اخیر تکرار شده است، عنوان کرد: هرچه زمان میگذرد، مشکلات اقتصادی عمق پیدا میکند و لذا نباید واحدهای تولیدی را رها کنیم تا مشکلاتشان حل شود.
حق شناس بازار پول را اصلیترین بازار در اقتصاد دانست و عنوان کرد: پرداخت تسهیلات حوزه تولید در گیلان نسبت به میانگین کشور کمتر است و لذا با کمک بانکها باید از تعطیلی واحدهای تولیدی جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه حال صنعت در گیلان خوب نیست و گواه آن ۴۷۳ شرکت راکد است، متذکر شد: با راه حلهای ستاد رفع موانع تولید باید حال صنعت گیلان را خوب کنیم.
استاندار گیلان با اشاره به پرداخت تسهیلات بانکی در سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات، خاطرنشان کرد: در ابتدا باید جهت گیری پرداخت تسهیلات را در این سه بخش مشخص کنیم، زیرا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و باید آن را رصد کنیم.
وی از پیگیری و رصد اجرای مصوبات ستاد رفع موانع تولید به صورت ماهانه خبر داد و اضافه کرد: با ناترازی گاز و برق مواجه هستیم که به بخش تولید تحمیل شده و لذا باید به سراغ انرژیهای نو برویم.