سعید نارویی با بیان اینکه برداشت زیتون در سیستان و بلوچستان از شهریورماه آغاز و تا آبانماه ادامه دارد گفت: زرد، ماری، روغنی، مانزالینا، کنسروالیا و آربیکن از مهمترین نوع ارقام زیتون تولیدی باغداران است که بیشتر در شهرستانهای زاهدان، خاش، تفتان، میرجاوه و سیستان کشت میشود.
وی افزود: برداشت زیتون برای روغنگیری نیز در مرحله رسیدن به رنگ بنفش تیره است که میوه در این زمان بیشترین درصد روغن و روغن حاصله بالاترین کیفیت را داشته باشد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: هماینک یک کارگاه فرآوری روغن زیتون در استان در مجتمع گلخانه سیادک زاهدان فعال است.
وی با اشاره به خواص زیتون اظهارکرد: زیتون به دلیل دارا بودن املاح غنی معدنی و ویتامینها، میوهای مغذی و بسیار مفید بوده و همچنین فسفر، کلسیم، پتاسیم، آهک، پروتیین، روغن، گوگرد و آهن از خواص درمانی این میوه است.
سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک، زرآباد، دشتیاری و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند